|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Codziennie nowe wypryski :(
Dziewczyny, od jakiegoś tygodnia codziennie rano po nocy pojawiają mi się małe pryszczyki wypełnione białym płynem, przeważnie w okolicy ust i na brodzie. Nie wiem co to jest...poniewaz walcze z łuszczeniem i nie bardzo sobie radze to co chwila zmieniam kremy (jedynym ratunkiem jest nawilżanie-natłuszczanie buzi). Twarz myję albo Sensibio H20 albo żelem z Daxa - Cera wrażliwa, albo tez mleczkiem do cery suchej i wrażliwej Nivea. Kremy rózne - Hydrain2, Iwostin z filtrami, Antystres ATW, Hydraphase, Nanobase, Sensibio DS, Octopirox
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Codziennie nowe wypryski :(
Hej, moim zdaniem to moze byc reakcja na jakis skladnik kosmetyku.
Nie wiem czy taj jak piszesz uzywasz róznych kremów i zeli do mycia twarzy.Moze pozostan przy jednym zestawie i zobaczysz. Bo tak czesto zmieniajac nie wiesz co tak działa. Ja takie pryszczyki dostaje jak mnie uczula jakis składnik kremu . Ale teraz juz nie mam problemu - kremik z filterekiem i luzik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zostan przy jednym kremie, nie powinnas uzywac ich w takiej ilosci i roznorodnosci.
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
zdecydowanie również proponuję pozostanie przy jednym kremie !
a najlepiej zaopatrzyć sie w apteczne kosmetyki do skóry wrażliwej np Iwostin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
moim zdaniem powinnaś zacząć używać Afrodyty kosztuje około 3-4 zł w apterce...
![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
a afotydyta to nei ma czasem mnoostwa alkoholu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ogólnie masz dobrze dobrane preparaty, ale za dużo. też proponuje poszukać dobry produkt nawilzajacy i lekki. a proobowałaś physiogelu?albo Hydrance optimale legere? może byc to trądzik kosmetyczny, ale mozesz mieć też problemy wewnętrzne np z jajnikami, jeśli w okolicy ust i brody masz takie zmiany.wyproobooj na początek mleczko do demakijazu tonik i kremik i zobacz czy przejdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
zostac przy jednym kremie i za nic ich nie dodykać,nie wyciskać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ja nie uzywam tylu kremow i mam to samo...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Może zmiana diety pomoże? Ja u siebie zauważyłam że jak zjem większą ilość czekolady, fast foodów itp,itd to na następny dzień pojawiają mi się taki małe pryszczyki w różnych miejscach na twarzy. Ogólnie pomaga mi Acne Derm i filtry, chociaż ostatnio nie nakładam przepisowej ilści
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
tylko ze ja wlasciwie nie jem takich rzeczy od ponad 2tygodni, a takie problemy pojawily sie jakies 2miesiace temu, wczesniej takich nie mialam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.