|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
A Byzance ?
A Byzance? Co o nim powiecie? Kiedyś widziałam je na półkach koleżanek, a zwłaszcza ich mam. Teraz jest już tylko w sieci. Kiedyś je wąchałam, ale wrażenia zupełnie się zatarły- nie pamiętam nic.
Wiem o nim tyle co przeczytałam w necie. Szalenie kusi mnie butelka- piękna, głęboko niebieska, no bardzo mi się podoba, byłabym gotowa kupić je tylko dla niej, ale to oczywiście bez sensu. Czy któraś z Was mogłaby mi napisać własne refleksje na temat zawartości tego pięknego flakonu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: A Byzance ?
Mnie się ta zawartość bardzo podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A dla mnie Byzance są jednak trochę "retro". Miałam wodę perfumowaną i rzeczywiście był to niezły killer
![]() ![]() ![]() Ja podarowałam swoje Byzance mamie, bo kiedy je pierwszy raz powąchałam skojarzyły mi się od razu z nią. Kiedy byłam małą dziewczynką, moja mama musiała pachnieć czymś podobnym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Homyku, jak piszesz że Byzance jest duszne to chyba jednak nie dla mnie...Ciekawi mnie zapach bogactwa itd.- jak pisała Rawita, ale duszności nie lubię. Retro tak, ale nie w dusznym wydaniu. Trzeba by wypróbować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam, że dawno temu wąchałam Byzance i szaleńczo mi się spodobał, ale wtedy zakup perfum była dla mnie marzeniem ściętej głowy. Teraz trudno go przetestować, bo właśnie dostępny tylko w sieci, więc rozważam zakup małej buteleczki w ciemno, bo zapachu nic a nic nie pamiętam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ktoś pisał na forum o podobieństwie do Ysatis. Zgadzam się z tą opinią. To dość podobne zapachy, z tym, że Byzance jest spokojniejszy, mniej wibrujący. Wg mnie plakaty reklamowe oddają ducha zapachu - suchy, gorący, przymglony, piaskowy, pasowałby na wycieczkę na bliski wschód. Dziwnie się w nim czuję, nosząc go do garnituru. Z Ysatis nie miałam takich problemów. Ysatis jest też lekko erotyczny, a Byzance bardziej zdystansowany, chociaż zmysłowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie wiadomości o tym zapachu. Powstrzymały moją chęć zakupu w ciemno, może to i dobrze. Patrzyłam na allegro, jest jakaś miniatura, pewno trzeba będzie ja nabyć, choc jest do licytacji, a ja nie jestem w tym dobra...
Byzance zaciekawiło mnie ostatnio, bo urealniły sie moje plany urlopowe- m. in Wenecja, jakoś mi Byzance pasowało do bazyliki św Marka, jej mozaik i tych rzeczy... To już trzeba być lekkim maniakiem- perfumy dobierane do urlopu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez zauważyłam podobieństwo do Ysatis . O dziwo ysatis nie znosze!
Byznace wręcz uwielbiam . Przypomina mi odrobine nature millenaire!( słodkie drewniane odrobine lepkie nuty) ![]() W tej chwili to jeden z moich faworytów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.