|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Znowu depilacja
Wiem, że było już tego bardzo dużo, ale szukałam w archiwum i moje pytanie jest chyba troszke inne. Nie lubie robić niczego "byle jak". I jak już che sie pozbyć włosków to raz a dobrze. Depilatora nie mam, bo narazie nie było mnie stać, wosku używa od czasu do czasu ale głównie (chodzi mi teraz o bikini) włoski wyrywam pęsetą.
Teraz przyszło mi troche kasy i myśle nad zakupem depilatora, ale po tym co znalazłam w archiwum chyba nie warto... Powiedzcie mi same. Warto? No i czy po tym depilatorze faktycznie pozbęde sie włosów na jakiś czas? I będą coraz słabsze? Bo na tym mi zależy... Czy lepiej pozostac przy pęsecie? Żmudna robota i boli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Znowu depilacja
Ja raz spróbowałam wydepilować okolice bikini depilatorem i na próbowaniu się skończyło. Nie polecam nikomu!! Straszny ból, krew leciała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy warto abyś kupowała depilator. Ja osobiście chodze na wosk bikini, ale gdy mi trochę odrosną włoski a są jeszcze za krótkie na wosk to używam depilatora (wcale tak strasznie mnie to nie boli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja nigdy depilatora nie używałam, jednak nie raz słyszałam jaki to straszny ból. No a okolice bikini są bardzo delikatne i ja bym nigdy nie ryzykowała golić je depilatorem. Myślę że na samą depilację bikini nie warto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Moim zdaniem na samo bikini się nie opłaca, szczególnie, że wcale nie wiadomo, czy dasz radę tak depilować - depilatory są "agresywne", mocno szarpią skórę. Ja bym spróbowała raczej połączenia wosku i pęsety albo pasty cukrowej stosowanej jak ciepły wosk - mam po niej znacznie mniejsze podrażnienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Peseta juz o wiele mniej boli, depilator na bikini sie raczej nie nadaje (chyba ze dla bardzo 'mocnych'). Na innych miejscach sie sprawdza, bo jest szybko ale niestety nie tu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
dzieki wszystkim
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ojj depilatorowi mówię stanowczo "nie"
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
ja depiluję nogi od niedawna... i nie jestem na razie zadowolona. mam mocne włosy (na łydkach) i przez to depilator sobie z nimi za dobrze nie radzi... mam podejrzenia, że większość urywa a nie wyrywa z cebulkami...
![]() ![]() ![]() ![]() No i boli tylko za pierwszym razem. Teraz to już nic nie czuję (ale tylko na łydkach) Próbowałam z pachami - ból okropny - próbuję się przemóc, ale to baaardzo trudne. Tylko pokusa wielka - gładkie pachy przez kilka tygodni a nie jeden dzień ![]() ![]() Na udach też daje świetne rezultaty, ale nigdy nie dałam rady wytrzymać do końca i przerywam, bo tu też baardzo boli ![]() A w okolicach bikini, to zdecydowanie odradzam!!! Mi to czasem krew leci, jak wyrywam włosy pęsetą... Chyba, że masz w tym miejscu skórę jak na stopach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja to bym polecała depilator osobom, które nigdy nie używały maszynki - wtedy da super rezultaty. Jak włosy są słabe, to myślę, że działa bez zarzutu. A jak ktoś najpierw hoduje włosy i wzmacnia je goleniem, to ma problem (tak jak ja ![]() Może najpierw powinno się iść do kosmetyczki, usunąć raz mocne włosy woskiem... Potem będą słabsze i wtedy kosić je depilatorem...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nie mam pojecia ile kosztuje taki zabieg, ale na pewno gdzies w granicach tylu, ile chcialas wydac na depilator. Z tego co slyszalam, to nie jest to jednorazowa czynnosc, lecz cos w rodzaju "seansu". Taki zabieg oczywiscie wykonuja kosmetyczki. Pojdz do najblizszej i popytaj o szczegoly
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.