kolczyki od joanny - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-09-20, 19:36   #1
joanna1990
Raczkowanie

kolczyki od joanny

no dobra i ja zrobilam kolczyki!!! niestety fotki są tragiczne, bo nie mialam czasu zeby je wykonac! Według mnie kolczyki te to są troche lipne i takie "bazarowe" ale cóz...innym sie podobaja bo mam juz zamowienie na 12 par!!!

pozdrawiam, i przepraszam za zdjęcia- wiem są sraszne i nie wyrazne. kolczyki najlepiej widac na ostatniej fotce.

http://www.easyxp.yoyo.pl/kolczyki/1.JPG
http://www.easyxp.yoyo.pl/kolczyki/2.JPG
http://www.easyxp.yoyo.pl/kolczyki/3.JPG
http://www.easyxp.yoyo.pl/kolczyki/4.JPG
http://www.easyxp.yoyo.pl/kolczyki/5.JPG
http://www.easyxp.yoyo.pl/kolczyki/6.JPG
http://www.easyxp.yoyo.pl/kolczyki/7.JPG
joanna1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-20, 19:40   #2
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG
Dot.: kolczyki od joanny

No przykro mi ale u mnie zdjęcia się nie wyświetlają.
Stary 2006-09-20, 19:48   #4
joanna1990
Raczkowanie

a faktycznie ale juz powino byc ok,a ja knie to wlaczajcie te od tońki.
Stary 2006-09-20, 20:11   #5
kamilcia1
Raczkowanie

sorry, ale wydaje mi się, ze z takim podejściem do swojej biżu cyt: "Według mnie kolczyki te to są troche lipne i takie "bazarowe" ale cóz" jednak daleko nie zajdziesz - dla wizażanek tworzenie biżuterii to pasja, wyzwanie, no przynajmniej miłe hobby, a Twoją wypowiedź odebrałam jak coś z gatunku "to beznadzieja, ale skoro można na tym zarobić to przezyje " wiadomo, że nie wszystkie modele z naszej biżuterii jednakowo nam się podobaja, że miewamy klientki o specyficznym, zgoła róznym od naszego guście, ale... na początek takie podejście nie jest chyba zbyt dobre
kamilcia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-20, 20:35   #6
myaaa1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamilcia1 Pokaż wiadomość
sorry, ale wydaje mi się, ze z takim podejściem do swojej biżu cyt: "Według mnie kolczyki te to są troche lipne i takie "bazarowe" ale cóz" jednak daleko nie zajdziesz - dla wizażanek tworzenie biżuterii to pasja, wyzwanie, no przynajmniej miłe hobby, a Twoją wypowiedź odebrałam jak coś z gatunku "to beznadzieja, ale skoro można na tym zarobić to przezyje " wiadomo, że nie wszystkie modele z naszej biżuterii jednakowo nam się podobaja, że miewamy klientki o specyficznym, zgoła róznym od naszego guście, ale... na początek takie podejście nie jest chyba zbyt dobre
zgadzam się z toba
myaaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-20, 20:58   #7
Viris
Zakorzenienie

No coz joanno. Sama sobie napisalas opinie o bizuterii i o zdjeciach z ktora calkowicie sie zgadzam. Pomijajac ze nie rozumiem Twojego podejscia.
Nie mialas czasu na zrobienie zdjec, to trzeba bylo poczekac az bedziesz miala Zrobic ladne i pokazac.
Pozatym nie rozumiem takze po co wystawiasz te prace? Chcesz poznac opinie na temat tej bizu? Zrob kiedys ladne przemyslane zdjecia, a postaram sie zapomniec o "Twoim znadniu na temat tej bizu" i jakos w miare obiektywnie sie wypowiedziec.

18,8 kg mniej od 26.01.2007 . Zamiast XL - M/S
Viris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-09-20, 21:36   #8
czarny kot
Zakorzenienie

Za duze zdjecia. Naprawde zle sie oglada fotografie bizu, jesli jest ona wieksza niz ekran. Rozdzielczosc 800x600 zpelnie wystarczy. Po za tym nie musialas wrzucac az 7 fotek tej samej pary kolczykow. Jedna, najlepsza fota wystarczy.

Po za tym przeczytaj instrukcje od apatatu. Jak robisz zdjecia z bliska to wlacz makro. Jesli masz wlaczone, a foty wyszly jak wyszly to zorientuj sie jaki zakres odleglosci obejmuje makro w twoim modelu. To ze wlaczasz makto nie znaczy ze mozesz pstrykac ostre foty z 5 cm. Lepiej jest zrobic ostre zdjecie z wiekszej odleglosci, wyciac fragment z kolczykami i ten powiekszac, niz zrobic nie ostre z kolczykami w calym kadrze i zmniejszac. Nieostrego zdjecia nie da sie poprawic.

Wątek z biżuterią
czarny kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-21, 05:46   #9
joanna1990
Raczkowanie

troszkę mnie nie zrozumieliscie... ja nie mam do kolczyków podejscia-niech beda bo musza. kiedy kupilam częsci chciałam spróbować cos zrobic- tak dla wprawy- nie mialam wtedy zadnego pomysłu(zreszta czesci które mialam dostalam od kolezanki i nie wiele elementów tam było).chciałam popróbować i wyszło coś takiego.gdy je robiłam- podobały mi sie, jednak efekt juz nie. Własnie czekam na drugą paczkę czesci z www.qnszt.pl i mam juz mase ciekawych pomysłów, które chcę zrealizować. A tamte kolczyki, jak juz mowilam- sa kiepskie i nie podobaja mi sie osobiscie-i nie powiedzialam tego zeby pokazac, ze mam zle podejscie, tylko po to, zeby kazdy wiedzial jakie mam o nich zdanie.chcialam po prostu zobaczyc czy komus taki typ kolczyka sie podoba, bo u maja niesmamowite wzięcie i nie rozumiem dlaczego!
ps. intrkucje aparatu przeczytałam, nie jestem idiotką, zdjęcia robic umiem, ale nie kiedy stoi za mna kumpela i drze morde ze mam jej oddac aparat bo ona za 2 minuty ma autobus:/
Stary 2006-09-21, 09:00   #10
czarny kot
Zakorzenienie

No dobrze, nie musisz sie na mnie oburzac. Wiele osob nie umie i prosi o pomoc. Po za tym w tym samym czasie co ty zrobilas 7 zdjec mozna zrobic 1 wiare dobre.

PS. To ze umiesz pstryknac aparatem zeby wyszlo ostre nie znaczy juz, ze umiesz zrobic zdjecia... To nie jest umiejetnosc ktora sie nabywa po przeczytaniu instrukcji. Odrazu mowie ze ja nie umiem, jeszcze mi daleko do idealu. Ale wychodza wmiare, i nawet moj TŻ, ktory po focie poznaje jaki byl uzyty obiektyw, mowi ze jak na poczatek calkiem niezle (co mnie juz raz powstrzymalo od rzucenia aparatem o sciane).

Wątek z biżuterią
Stary 2006-09-21, 13:28   #11
joanna1990
Raczkowanie

ale ja sie nie oburzam
co do zdjęc- potrafię je robic, bo moj tata kiedys interesowal sie fotografiką i w ogole mielismy nawet ciemnie w domu, ja sie tym hobby zaraziłam,ale niestety aparatu cyfrowego nie mam,a aparat kumpeli mimo dobrej jakosci nie ma zbyt wielu funkcjibez których ciezko zrobic dobre zdjęcie w 2 minuty

ps. dzięki za krytykę,bo ja ja ogolnie lubie a co do kolczykow,to musze jeszcze jedno wyjasnic- nie jest to dla forma zarobku! Kolczyki (te 12 par) robie za darmo!!! dziewczyny dają mi tylko kasę za bigle a za koraliki i resztę płace sama!!!! robie to bo to lubie i sprawia mi to przyjemnosc,a nie zeby zarobić pieniadze wzielam narazie tylko od jednej dziewczyny bo brakuje mi juz na częsci
Stary 2006-09-21, 13:45   #12
czarny kot
Zakorzenienie

Teraz rozumiem. No to w takim razie czekam na twoje prace Tylko szkoda, ze nie masz cyfrowki...

Wątek z biżuterią
Stary 2006-09-21, 16:30   #13
joanna1990
Raczkowanie

juz niedługo,juz niedługo za kilka dni bedzie cyfrówka,tatus obiecał! przyszły juz te czesci z wizazu i zaraz ide cos pomajstrowac wiec moze niedlugo bedą ciekawe i bardziej ambitne prace pozdrawiam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości