|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() makijaż+sukienka
Witam
![]() Pozdrawiam ![]() Kiara21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: makijaż+sukienka
Myślę, że zdecydowanie nie niebieski . Ja tak wstępnie postawłabym na jakieś fiolety, róże, może zielenie dla kontrastu albo turkusy .... Nie wiem. Wszystko zależy od tego jakim jesteś typem kolorystycznym (wiosna, lato, jesień, zima
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
proponuję jakies foto najlepiej w tejże sukience
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się z dziewczynami- nie niebieski!!! Moim zdaniem najlepiej by było gdybyś zamieściła zdjęcieb, bo nie widząc Cię trudno cokolwiek doradzić, gdyż nie na każdym i u każdego dany makijaż wygląda korzystnie, a makijażu nie komponuje się tylko do oczu i koloru sukienki.
![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
a ja suię zgodzę z rambo, że turkusy fajne by były, jakoś tak w głowie to widzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Oczy z niebieska teczowka oraz cialo w jasno-niebieskiej sukience beda dobrze harmonizowac z szarym-srebrzystoszarym makijazem oczu, na bank sie nic nei zleje w jedna plame a i teczowki ladnie podkreslisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Witam ponownie. Jestem na wakacjach więc nie mogę wyslać zdjęcia
![]() A tak szczerze to nie bardzo przepadam za różowym makijażem ![]() Sama już nie wiem jaki makijaż wybrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
A mi tak teraz wpadło do głowy, że może by oczka zrobić w takim ciemnym chłodnym, czekoladowym brązie? Na wieczór taki ciemny kolor nie będzie przeszkadzał, a do niebieksiej sukienki& oczu powinien ciekawie wyglądać. Dużo propozycji w brązie jest na MM
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Jeszcze raz prosze o radę, wesele sie zbilza a ja nadal jestem w kropce. Na tej stronie jest zdjecie sukienki, ktora zaloze na wesele http://img237.imageshack.us/my.php?image=pic0001wq8.jpg
Do tego mam bardzo delikatny srebrny lancuszek, zakonczony biala perelka i kolczyki tez perelki. Sprawdzilam tez swoj typ kolorystyczny-zima, typ chlodny. Bardzo prosilabym o pomoc w doborze makijazu i jesli mozecie to zdjecia przykladowych makijazy. Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
nie jestem specjalistka ,ale z tego co wiem to typ -zima pasowałby srebro lub szary skoro i na sukience masz jakieś perłowo-szklane ozdoby .
![]() Wytuszować możesz mocno rzęsy i cień z mieniącymi się srebrnym brokatem , może nawet nie trzeba koloru na oczkach .A jeśli nie lubisz mocnego oka to wyakcentuj usta jakaś czerwienią ..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Przy takiej sukience to chyba odpadają czerwone usta itp...
![]() Wydaje mi się, że już odcięłaś sobie drogę wybierając taki kolor sukienki ![]() ![]() Jeżeli jesteś zimą, masz taką niebieską sukienkę i do tego srebrną biżuterię, to pozostaje tylko delikatny i zminy makijaż. Czerwone usta z takim błękitem będą wyglądać okropnie (moim zdaniem, ale może się nie znam). Myślę, że musisz mocno wytuszować rzęsy, albo- jeżeli znasz się na tym ![]() ![]() . Myślę, że taki drobny akcent będzie pasował do sukienki. Tylko wtedy już nie za dużo tego cienia. Ewentualnie brązowy makijaż oka i po jednym diamenciku przy zewnętrznym kąciku oka. Do tego koniecznie zimny róż, np. Bourjois ma taki bardzo jasny, nr. 34 albo 35 czy 54 jeżeli masz ciemną karnację http://www.bourjois.fr/teint/fards A szminka w takim kolorze: http://products.rimmellondon.com/x/n...3+prod_texture chodzi o odcień go large (albo podobny) |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Strona rimmel jak zawsze szwankuje... Ale tamten kolor był bardzo dobry, trzeba wejść na stronę Rimmel:
http://products.rimmellondon.com/en/...=lips&prod=207 i to ten pierwszy kolor |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
no niestety kiedy kupowalam sukienke to w moim miescie nie bylo nawet gdzie wybrac innej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ale skoro pasuje do Ciebie ten kolor, to przecież będzie ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
sukienka nie jest bardzo jaskrawa, tak na zdjeciu wyszlo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
postawiłabym na melon/łosoś w połączeniu z turkusikem lekkim,kolory soczyste ,jeśli masz głęboko osadzone oczka to lekko perłowe lub satynowe.miłej zabawy
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
A tak sie teraz zastanawialam... A co myslicie o cieniach w kolorze delikatnego różu??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.