|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
W ramach przedświątecznego oszczędzania :)
Was też boli ta ilość gotówki jaka przecieka przez palce w okresie grudniowym? Się wzięłam za poszukiwanie promocyjnych ofert, żeby jej trochę mniej przeciekało. No i trafiłam tym samym na stronę, na której wrzucane są oferty z gazetek z super/hipermarketów. Z tego co widzę to chyba jest często aktualizowana, bo obecnie na stronie są jakieś świąteczne gadżety, więc pomyślałam, że może was zainteresuje - zamiast wertować te wszystkie gazetki zostawiane na wycieraczce - http://hiperpromo.pl/ .
Jakby ktoś z was miał pomysł na przedświąteczne oszczędzanie to ja chętnie,b o mi portfel już świeci pustkami, a jeszcze sporo do kupienia
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W ramach przedświątecznego oszczędzania :)
W okresie grudniowym ani zadnym innym nic mi nie przecieka przez palce bo kupuje z głową i na miare swoich mozliwosci finansowych.Nie biore tez kredytów na prezenty ani na karpia.
Gazetki od czasu do czasu przeglądam w necie ale szczerze to nie widzę sensu w jechaniu na drugi koniec miasta bo tam parówki są 1 zł tańsze,a znam takich ludzi :-0 ,nic tam ze na autobus wyjadają więcej lub benzyne ,czasu nie licząc. Podczas tych zaoszczedzonych zakupów kupuja dodatkow mnostwo rzeczy bez promocji . |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
nie no, jasne, po parówki to nie, ale już np. po komplet garnków o połowę tańszych to już można
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Ja po prostu kupuję to, na co mnie stać. Moi rodzice też zresztą nigdy nie zaciągali pożyczek tylko po to, żeby kupić bajeranckie prezenty. Planowanie świątecznych prezentów rozpoczynam od kwoty, którą mogę przeznaczyć do prezent dla danej osoby, a potem wymyślam, co za to można kupić. Nie kupię przecież kuzynce odtwarzacza MP3, jeśli mam tylko 20zł.
Oferty promocyjne w marketach to tylko blef, bo jak się przyjeżdża, to już najczęściej nie ma tej kawy tańszej o 50gr
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
uczepiliście się branży spożywczej
a mi chodziło o takie większe wydatki... wiadomo, że nie będę zwiedzać 5 supermarketów żeby lodówkę napełnić, ale jak się będę przymierzać do zakupu nowego telewizora to na pewno będę się rozglądać gdzie jest taniej ![]() A okres świąteczny (nie)stety wiąże się z kupowaniem prezentów, które też zwykle trochę kosztują, więc czemu by nie próbować kupić ich taniej?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Na szczescie nikt z rodziny nie zazyczył sobie telewizora
![]() Komplet garów -czytam przede wszytskim opinie i wybieram jakośc potem cena ,najczesciej jednak kupowanie w necie najbardziej sie opłaca. Co do prezentów to kazdy kupuje takie na jakie go stać,chyba nikt nie obrazi sie ,ze nie dostał tv za 8 tys. a jedynie ksiazke z marne 30 zł czy kupon na zakupy w empiku. Dla mnie liczy sie pomysł a nie cena i wiem ze wszysyc ktorych obdarowuje dostaja prezenty pomysłowe ,dopasowane do konkretnej osoby i jej zainteresowan, np. moj ojciec dostanie prezent za 20 zł ale wiem ze sie ucieszy i jest zwiazany z jego hobby. |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Uff
ale z drugiej strony - co to za święta... ![]() Warto przed podjęciem decyzji sprawdzic sklepy stacjonarne i internetowe. Zajrzeć na allegro. Oczywiście jeżeli mowa o produktach ogólnodostepnych... no i pozostaje wybrać najbardziej korzystną ofertę. Co do oszczędzania na parówkach, to zawsze mozna zrobić sobie przedświąteczne poszczenie, dla zdrowia. Jednakze post w moim wykonaniu wychodzi znacznie droższy niż jedzenie mięsa ale może ktoś potrafi
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
też bym chcetnie poczytala wasze ady, bo swieta juz niedlugo a prezenty trzeba kupic dla najblizszych
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
masz rację wpisuje tv na listę życzeń ,największy i najdroższy, a co mi tam jak święta to na bogato a potem do czerwca zęby w parapet
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciesz się Paulo, że do czerwca, inni w takim wypadku do końcówki listopada
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
nawet OK taka stronka, wiadomo, że po drobne rzeczy, tańsze o "złotówkę" jechać przez całe miasto to bez sensu, ale po coś większego? dlaczego nie
...i to chyba, nie tylko w okresie świątecznym, ale w ogóle może się czasem przydać...
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
oj, kurcze, widzę, że lubicie łapać za słówka
![]() spróbowaliby sobie u mnie w rodzinie telewizor zażyczyć to bym ich chyba lekko wyśmiała na przyszłość będę podawać bardziej przyziemne przykłady (i nie tak przyziemne jak te parówki )thePuliOwl no pisałam w kontekście świątecznym bo to przy okazji świątecznego oszczędzania natknęłam się na stronę, ale jak najbardziej nie zamierzam przestać korzystać z końcem grudnia myślę, że warto czasami poszperać, żeby znaleźć coś taniej A tak co do oszczędzania - rodzinę mam dużą, więc nawet na małe drobiazgi dla wszyskich wydałabym fortunę, więc prezenty kupiłam tylk tym na prawdę bliskim, reszcie przygotowałam domowej roboty piernnikowe ludziki owinięte w celofan i przewiązane wstążeczką- małe, ładne, symboliczne
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
fajne te piernikowe ludziki czy też inne zwierzaczki
dobry pomysł na symboliczny prezent dla przyjaciół i bliskich znajomych ...hmmm..... chyba zerknę do moich przepisów na ciasteczka ![]() no i zawsze warto oszczędzać, tu troszkę tam troszkę i się uzbiera
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie, tylko jak oszczędzać żeby coś oszczędzić?
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
hehehe
![]() rozumiem, że to pytanie retoryczne ![]() pozdrowienia
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie nie retoryczne
czekam na rady ja poleciłam Hiperpromo i pierniczki w ramach upominków :P
|
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
ahaś
ogólnie oszczędzanie nie jest taką łatwą sprawą - w jednym sklepie coś jest tańsze, a coś droższe - z kolei w drugim te produkty się zamieniają ceną... także trzeba zwracać uwagę na ceny - to chyba to bo trudno biegać po całym mieście po "marchewkę" tu, a po "parówki" tam ... szkoda czasu, benzyny, czy też biletów rozsądne podchodzenie do zakupów i tylechyba nic oryginalnego nie napisałam, hehehehe ![]() co do upominków: to np. moja koleżanka (instruktorka jazdy konnej) podarowała kilku znajomym na sianku ...hmm....jakiś element z akcesoriów konnych na szczęście ![]() może jakiś mały element, który ma związek z naszym hobby lub pracą? coś, co nas charakteryzuje? fajnie opakowany, w folię z kokardką?
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Moi rodzice mieli długo tendencję do obskakiwania 4 marketów, bo ceny sera, czy czegoś tam różniły się nieznacznie
ale oni są w tym wieku już, że w sumie mają z tego fun po prostu i cieszą się, jeśli zakupy zajmują im cały dzień xDJa uważam, że nie ma sensu przesadznie przejmować się ceną margaryny, czy sera, w naprawdę sensowne oszczędzanie można pobawić się kiedy większe zakupy są na tapecie. Kupując sprzęt warto zrobić naprawdę szeroki rekonesans, bo można zaoszczędzić nawet kilkaset złotych. Wiedziałam dotąd, że warto wskoczyć na allegro i w jakieś porównywarki, ale tego hiperpromo nie znałam jest to o tyle ciekawa opcja, że można sobie nieźle życie ułatwić i przypadkiem dowiedzieć się o promocji w markecie 2 osiedla dalej :-D na gazetki wylewające się z mojej skrzynki na listy jestem uczulona,... a szkoda, bo czasami faktycznie sensowne oferty można stamtąd wydziubać. Aż dziw, że ktoś ma cierpliwość to dla mnie przerzucać do netu
|
|
#19 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() last Christmas I gave you my heart...słyszysz ? ![]() A przedświąteczne oszczędzanie to sprzeczność sama w sobie... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
o nieee... teraz mi w głowie będzie cały dzień brzmiało "Last Christmas..."
![]() yasmine rozbawiłaś mnie tym tekstem o wieku swoich rodziców ![]() ja młoda jestem a mi też sprawia fun łażenie po marketach przez pół dnia
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Ty pięknie śpiewasz, jak ślicznie wyciągasz wysokie C przy heart... Dobra sine.ira, możesz się ustawić w kolejeczce z napisem Ci, którzy kochaja dzustam... z wzajemnością, drugą kolejkę olej i nie daj sie nikomu przekupić, bo Ci z drugiej kolejki mogą Ci proponować chipsy, piwko, orzeszki solone, może jakiegos banana, kto wie, może nawet telewizor full HD
|
|
|
#22 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
właściwie nawet cytat ;-)ale Ty nie chodzisz chyba po sklepach spożywczych za tańszym płynem do naczyń, he? ![]() Ja nie lubię robić zakupów, ale lubię ich efekty :-D ergo, robię zakupy/staram się je robić raczej szybko i sprawnie. Możliwość przerycia ofert promocyjnych marketów w necie jest dla mnie jak znalazł
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
śśśmiesznie tu
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Co masz na myśli? :-> rzeczowa dyskusja i jakże pożyteczna!
Wesoło musi być zawsze
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no dobra nie chcialam ofopowac, ale mialam jakaś słabszą chwilę:P
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Bywa
offtopy mają swój urok, ale fakt, jakiś taki strasznie humorystyczny nastrój panuje Choć mnie rozbawiły akurat inne fragmenty. Jakkolwiek, aż się miło wraca jak nie jest drętwo
|
|
#28 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
W ramach oszczędzania staram się jeździć tylko do jednego supermarketu w którym jest w miarę taniej niż w innych. Moich rodziców nie mogę namowić do kupowania sprzętu RTV i AGD przez internet
Co do oszczędzania, chyba za bardzo ostanio zaoszczędziłam na szafie mojej, bo ja spisałam co mam i czego mi brakuje tam to porażka... ehh to studenckie życie. |
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Ba
kwestia z rodzicami - dość zrozumiała sprawa. Ja swojego tatę na szczęście nakręciłam na kupowanie przez internet... jest zresztą dość ciekawski, zaznajomiony z internetem i sobie wyszukuje sam różne rzeczy. Potem jednak, gdy przychodzi do finalizowania zakupu nie może się beze mnie obyć Rodziców "nie wierzących" w internet zatem nie mam xD jestem dumna z Taty bardzo, bo ma lat zgoła prawie 70 a jest strasznie łasy na dobrodziejstwa technologiczne chwała mu za to.
|
|
#30 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
No a moi nie. Ale może jak tata pójdzie na emeryturę to będzie miał więcej czasu na zaznajomienie się z dobrodziejstwami internetu. Mamę już urabiam pokazując jej serwisy o zdrowiu
![]() Ale babcia ostatnio moją młodszą siostę zabiła. Siostra coś marudzi że niewyspana, na co babcia zagrzmiała "Pewnie się na Gadu-Gadu siedziało, co nie?" Była prześwietna
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.