|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nietypowy wisiorek...potrzebuje pomocy
Tylko nie krzyczcie że zakładam własny wątek
Mam do was prośbę.Od niedawna sama robię bizuterię ale nie jestem jeszcze taka genialna jak nie ktore z was.Chciałabym żebyście pomogły mi zrobić wisiorekdo ktorego mozna by było cos włozyc,albo po prostu jakoś w niego wkomponowac płatki rózy.Chodzi o to zeby nie był za duzy,bym mogła go czesto nosic.Moze przedstawie wam moja historie... Wiec..Byłam z chłopakiem,bardzo go kochałam,on mówił ze czuje to samo.Ale okazało sie ze jest inaczej...Ale ja nadal go kocham.Z resztą nie wazne.Chodzi o to ze zostało mi po nim tylko kilka płatków rozy ktora od niego dostałam.I chciałabym je zachowac i własnie zrobic z nich wisiorek.Myślałam o modelinie ale to zły pomysł.Błagam o pomoc! Pozdrawiam
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nietypowy wisiorek...potrzebuje pomocy
hm.... te platki sa zasuszone?? są płaskie czy takie "pomarszczone" ? bo jeśli sa łądnie plasko zasuszone to można je dac między dwie szybki... jakyś miala trochę szkla, poprosila tetę o wycięcie prostokącikow albo kwadracikow i wlozyła te platki... i jakoś drucikiem polączyla....
Kurcze ja już nawet to widze jak to zrobić.... mogło by wyjśc pięknie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
witaj,
zapewne masz na myśli zasuszone płatki, a znimi jest taki kłopot, że łatwo mogą ulec zniszczeniu - ciężko będzie je wkomponoać; mi na myśl przychodzi jak na razie tylko jeden pomysł - malutka buteleczka, fiolka czy cos w tym rodzaju - przezroczysta, do której możnaby te płatki włożyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczynki za szybka odpowiedz.Z ta buteleczka to dobru pomysł.Nawet przypominam sobie takie małe w ktorych sprzedają bursztyny nad morzem.Tylko nie wiem gdzie mam znalezc taka buteleczke w Łodzi...Ktoras ma pomysł?
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Możesz wymyślić jakąś ozdobę z modeliny i wkomponować w to płatki, a wierzch (całość) pokryć lakierem bezbarwnym, tylko nie jakimś bardzo ciężkim.
A buteleczek poszukaj w sklepach z badziewiem ![]() ![]() Aha, zacznij z tymi lakierami od, hm, mniej ważnych kwiatków.
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Szkło jest wg. mnie najlepszym pomysłem - można boki okleić modeliną i z niej zrobić "ramkę".
Ale jakbym miałam tak głębiej doradzić, to radziłabym raczej wyrzucić i zapomnieć niż zachować i pamietać. Takie noszenie ich na co dzień nie będzie Ci poprawiało humoru - a wręcz przeciwnie. Nie odbierz tego źle - życzę ci jak najlepiej i wiem, że w ten sposób tylko pogłębisz się w tym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Tak wiem...ale ja tak go kocham...i tak nie moge o nim zapomniec.A bedzie mi lepiej jak bede mogła miec przy sobie cos od niego...
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś pokochasz innego.... uwierz mi.... a ten wisiorek może być na prawde przykrym wspomnieniem.... ale zobaczysz... wszystko sie ułoży i już nie bedziesz potrzebowała kilki platków aby czyć bliskośc kogoś kto już się Tobą nie przejmuje....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
"co z oczu to i z serca..." nie warto tracić czasu na facetów, którzy nas nie chcą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.