|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zatrzymanie miesiączki - ciąża?
Mam jdno pytanie...mam 163cm wzrostu i waze 40-41kg najnizsza waga jaka mialam to 35kg.Nie miesiaczkuje od 9 m-cy bylm u ginekologa i przepisal mi Luteine na wywolanie miesiaczki ale nie dalo to efektow.Moje pytanie jest takie czy jest mozliwe abym zaszla w ciaze?prosze o jak najszybsza odpowiedz.Z gory dziekuje i pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to mozliwe?
a ile masz lat???? to ze nie masz mc jest mozliwe bys zaszla w ciaze moze po prostu menstruacja nie wystepuje a jajeczko powstaje sa takie przypadki u kobiet ktore maja zachmowana mc z powodu niskiej wagi a ciaza jest mozliwa takze tak
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
mam 20 lat a co to za roznica?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
a ja nie wiem jak Ci odpowiedziec, w koncu sama wiesz czy sie dobrze zabezpieczasz itp
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Wg mnie miesiączka się zatrzymała z powodu niskiej wagi.. Masz poważną niedowagę (ja mam minimalną ze wzrostem 155cm i wagą 44kg) i musisz cos z tym zrobić.. Spróbuj przytyć. Miesiączk apowinna wrócić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zatrzymanie miesiączki - ciąża?
Dzien Dobry mam pytanie Jestem 28 letnia dziewczyna dwa lata temu urodzilam dziecko Dwa miesiace temu pierwszy raz po porodzie miesiaczka opuznila mi sie o dwa tygodnie ciaza wykluczona Miesiac temu z niewiadomych przyczyn nagle zlapal mnie atak tachykardi zatokowej Lekarze wykluczyli tarczyce i kazali trzymac kciuki ze bylo to tylko jednorazowo W tym miesiacu miesiaczka spuznia mi sie juz trzeci tydzien Strasznie bola mnie plecy Wiem ze mam nadzerke Niedlugo ide ja wyleczyc Ale moje pytanie jest takie czy atak tachykardi zatokowej moze miec zwiazek z brakiem miesiaczki i nadzerka Prosze o konkretna odpowiedz bardzo mi na tym zalezy Z gory dziekuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zatrzymanie miesiączki - ciąża?
Sprawa braku miesiączek istotnie wygląda na spowodowaną wahaniami masy ciała. Wymagałoby to jednak potwierdzenia. Jeżeli ustanie przyczyna jest szansa nawet na powrót do normy.
W przypadku starania się o dziecko sprawa polegałaby na zastosowaniu procedur zmierzających do wywołania owulacji.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.