|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Ostateczne starcie z naszym wspólnym wrogiem! :D
Witam
![]() Dziewczyny, założyłam wątek, w którym chciałabym poruszyć temat 'największego wroga kobiet' - Cellulitu.... tak, wiem, wątków takich jest juz duuuużo ale ja sama, tak jak wiele z Was, potrzebuję odpowiedniej motywacji, dlatego chcialabym dzielić się z Wami swoimi osiągnieciami w walce z Panem C mam nadzieję, że się przyłączycie i razem będziemy walczyć Także zapraszam zdążyłam przetrząsnąć i wypróbować mnóstwo ćwiczeń i ostatecznie zdecydowałam sie na: - skalpel Ewy Chodakowskiej - 10 minut na nogi Mel B - 10 minut na pośladki Mel B - 10 minut na brzuch Mel B ( o oponkę też trza zadbąć )Trening robię 6x w tygodniu Dodatkowo masaż codziennie pod prysznicem okrągłą szczotką, którą kiedyś kupiłam w Avonie, poza tym naprzemienny prysznic i zawsze po kąpieli masaż klasyczny dłońmi i na koniec nakładanie balsamu Cellu Break z Avonu... osobiście w jego cudowną moc nie wierzę ale na samopoczucie dobrze u mnie działa używanie tego typu balsamu ![]() No i dieta.... odrzuciłąm smażone rzeczy, nad zrezygnowaniem ze słodyczy ciągle pracuje no i piję dużo wody, jem wiecej warzyw i owoców....Tak naprawdę niewiem czy to wszystko cos da, mam zaawansowany cellulit, widoczny bez uciskania skóry i poprostu te góry i doliny na udach i pośladkach mnie załamują.... Jeśli któraś z Was chcialaby sie przyłączyc to zapraszam serdecznie ![]() ___________________ 02.05.13 - zaczynam!!!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ostateczne starcie z naszym wspólnym wrogiem! :D
To ja z chęcia sie przyłącze
Mel B uwielbiam - babeczka jest taka żywiołowa że mm ochote z nią ćwiczyć Mam taki sam cellulit - w zeszłym roku ćwiczyłam z mel B regularnie i uwierz że cellulit był ledwo co zauważalny na pośladkach. Niestety ćwiczenia z Ewą nie sa dla mnie Jakos szybko się nudzę i brakuje mi cierpliwosci :P Do tego dorzucam jazde na rowerze która uwielbiam i masaż bańkami chińskimi na uda i pośladki
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=512600
Zapraszam na cellulitowy wątek
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Krolewnanacynamonie banki chinskie nie sa dla mnie niestety
kiedys probowałam ich ale mam bardzo słabe naczynka i żyły i jakbym stosowala banki długo to dopiero by sie dzialo wow dlatego je odstawiłam... ale metod jest mnóstwo :Pa co do Chodakowskiej to fakt mnie tez zaczela nudzic ale poki jeszcze nie mam jej dosyc to bede z nia cwiczyc na zastepstwo mam w razie czego Mel B i jej cwiczenia na nogi..... ehhhh zeby to tylko poskutkowało |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Mel B - wiem z doświadczenia - naprawde skutkuje
Cudne są te ćwiczenia :0 Zrób djęcie przed i po miesiącu ćwiczen i sama porównasz ![]() A co do baniek to niestety - nie są one dla wszystkich. Ale u mnie spisują sie znakomicie.
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
A powiedz mi jeszcze czy po cwiczeniach Mel B na nogi nie zrobia mi sie one.... takie jakby za bardzo umiesnione? nie chcilabym zeby wiesz napuchly niewiadomo jak
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
eee no nie
Mi np. zeszły cm z pupy - jak robiłam te ćwiczenia na posladki i zrobiły sie takie twarde ale bez przesady, takie po prsotu zdrowe i zadbane a nie takie flaki i sam tłuszcz..no i cellulit był naprawde mocno zredukowany. Z nogami bylo to samo... Uda zeszły pięknie i tez były takie jak pośladeczki ale np. łydki się nie zmieniły chociaż ja z natury mam takie duże wiec moze dlatego .
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Nawet mi się nie chce pisać bo C. truje mnie już od tylu lat( mam 40+)!
Tyle jest o tym wątków ale nigdy nie trafiam na wiadomości, że ktoś się skutecznie pozbył mocnego cellulit! Ale ja się nie dam i będę ćwiczyć z Chodakowską i pić wodę! A bańki czemu nie są dla każdego i jak z ich skutecznością? Dziewczyny życzę wam i sobie zwycięstwa
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
warto walczyć a gadanie że nie da się wkurza mnie bo DA SIĘ tylko trzeba zaparcia i systematyczności!
Ja walczę z cellulitem o 11 lutego dokładnie, masuję się bańką co drugi dzień, co drugi dzień body wrapping, podczas kąpieli masuję się syrenką, używam balsamów antycellulitowych rano i wieczorem razem ze szczotą do masaży, codziennie ćwiczę conajmniej godzinę, piję dużo wody, zielonej i czerwonej herbaty, no i od jakiś 3 tyg. jeżdzę codziennie rowerem 20 km i widzę zmniejszenie cellulitu o 70 %, w zasadzie został tylko z tyłu ud pod pośladkami najbardziej i trochę na tyłku, z przodu ud zniknął praie całkiem ![]() także nie poddawać się walczyć! |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
kalou88 brawo
gratuluje Ci bardzo .. takie osoby jak Ty są niezwykle motywujące !caeruleus banki nie są dla osób o słabych naczynkach, mogą wtedy pękać itd. ja osobiście banki uwielbiam Masaż co 2 dzien daje efekty, skóra jest jędrniejsza a cellulit się zmniejsza Moja kolezanka akurat zrobiła kursik na masaż bankami chinskimi i iuz jestesmy umówione na spotkanko Może zdradzi mi jakies fajne sekrety dotyczące baniek.. a tymczasem uciekam na rower !
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
kalou88 ja tez Ci gratuluje
no fakt zaprzec sie trzeba zeby chociaz zminimalizowac cellulit ale mysle ze warto sie pomeczyc ![]() ja zrezygnowalalm z chodakowskiej przy skalpelu ostatnio malo nie zasnelam w polowie ale caly tydzien zameczam sie Mel b robie przerwe raz w tyg tylko a propo body wrappingu to tez chcialam to zaczac stosowac mozecie polecic jakies preparaty ?? ![]() _______________ 02.05 - zaczynam!!! Edytowane przez Guziczek6663 Czas edycji: 2013-05-07 o 13:49 |
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Hallo jest tu kto?
Musze sie pochwalic pierwszymi efektami cwiczen z Mel :P Uda sie wyszczuplily, pośladki uniosly, brzuszek zrobil sie (juz zbyt dlugo byl hodowany ![]() A jak u Was Dziewczyny? ![]() Pozdrawiam ![]() __________________ 02.05 - zaczynam!!! Edytowane przez Guziczek6663 Czas edycji: 2013-05-13 o 12:05 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.

ale ja sama, tak jak wiele z Was, potrzebuję odpowiedniej motywacji, dlatego chcialabym dzielić się z Wami swoimi osiągnieciami w walce z Panem C
Także zapraszam
no i piję dużo wody, jem wiecej warzyw i owoców....

Jakos szybko się nudzę i brakuje mi cierpliwosci :P 

ja zrezygnowalalm z chodakowskiej przy skalpelu ostatnio malo nie zasnelam w polowie