![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
małe porażki i wielkie katastrofy ;)
dziewczyny,
Do mojego ślubu został dokładnie miesiąc ![]() ![]() ![]() Chciałam więc prosić świerzo upieczone mężatki, które tu jeszcze zaglądają, o rady - na co zwracać uwagę jeżeli chodzi o drobne szczegóły ceremonii i przyjęcia, co chciałybyście zmienić, ulepszyć, inaczej zorganizować, co was zaskoczyło, itp. Mysle, że napewna są rzeczy, które "wychodza w praniu", których nie da się przewidzieć przed............ Za rady z góry dziekuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: małe porażki i wielkie katastrofy ;)
Czesc.Ja tez dokladnie za miesiac bede slubowac
![]() ![]() Popieram pomysl,wszystkie rady i wskazowki na co zwracac uwage bardzo sie przydadza,bo stresik zaczyna robic swoje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
no to czekamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Aha,czekamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja chcialam pozdrowic przyszla panne mloda a mianowicie sasanke ktora w ten sam dzien bierze slub co ja
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
chetnie dolacze sie do prosby sasanki, bo w tym samym dniu biore slub.
widze, ze jak na razie sa same dziewczyny z watku kwietniowego, hehe. ale obawiam sie, ze wiekszosc mezatek nie zaglada juz na forum slubne..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
jak to nie zagląda?!
Ja jestem październikowa mężatka sprzed czterech prawie lat i zagladam nadal ![]() Chetnie doradzę tak wiec ja bardziej dopracowałąbym przygotowanie oprawy liturgicznej do mszy. Miał śpiewać chór, jak sie okazało nie zaśpiewał, bo poszliśmy tylko do dyrygenta a do głównego opiekuna nie. Njabardziej leży mi na sercu to, ze tym opiekunem jest ksiądz, który jak się okazało pojawił się w zakrystii na naszym ślubie i jeszcze się pokazał, a ja wczesniej sama śpiewałąm w tym chórze, wiec nie musiałam chyba aż do opiekuna biegać, myślę, ze wystarczyło powiadomić że slub wtedy i wtedy. No ale to oni stracili, a my za to mieliśmy drugi ogroooooooooomny tort na weselu, który to właśnie da nich był przeznaczony. Moze nie na temat, ale musiałam się wygadać. Swoja droga to właśnie też myslę, że o to, jak wygląda msza ślubna też trzeba się zatroszczyć, żeby to nie była taka odbębniona i bez zadnych urozmaiceń godzinna meczarnia w trakcie której wszystkim burczy juz w brzuchach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja staram sie o tym pamietac. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
witam was kwietnióweczki
![]() Mam nadzieje, że ktoś oprócz roxette jeszcze nam tutaj podoradza ![]() ![]() Gdzies przeczytałam np, że pani młoda miała problem z siadaniem na krzesło w kościele bo się odsuwało, a swiadek był mało rozgarnięty i nie pomyslał, że przydałoby sie to krzesło przytrzymywać/przysuwać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Czesc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
jestem teraz w pracy i nie moge za duzo pisac, wiec moze cos popoludniu...
![]() teraz przypomina mi sie tylko: mialam suknie z podpinanym trenem (taki kuperek) no i przed samym wejsciem do kosciola przypomnialo mi sie, ze tren nie jest rozwiniety. no i zaczelo sie jego odpinanie na oczach przechodniow :P dzieki wizytowkom na stolach mielismy takze spokojny pierwszy toast, bo goscie nie biegali po sali, zeby zarezerwowac sobie miejsca. na slubie u kuzynow nie bylo wizytownikow, a panstwo mlodzi jakos nie przeliczyli dokladnie gosci i w efekcie zabraklo krzesel dla... rodzicow pana mlodego (sic!). na wesele innej kuzynki jedni goscie przyszli z dziecmi, co nie bylo przewidziane i krzesel tez zabraklo. znajomi na weselu przewidzieli tylko jeden rodzaj alkoholu (wodka), wiec goscie nie pijacy mocnych trunkow musieli raczyc sie sokami i herbata. inni znajomi zamiast orkiestry mieli DJ. niestety okazalo sie, ze wsrod gosci jest stara znajoma tegoz i DJ polowe wesela spedzil na pogawedkach przy stole zupelnie nie przejmujac sie muzyka. ufff....!!!! duzo mi sie przypomnialo ![]() ale nic sie nie przejmujcie - ostatecznie ja wlasnie zaluje, ze przejmowalam sie troche za bardzo, a zamiast tego powinnam sie zwyczajnie bawic ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
ja żałuję że nie moglam być na miejscu i nie załatwiłam sobie kogoś kto zaśpiewałby i zagrał na skrzycach Ave Maria. Poprosiłam organistę żeby nie grał tego smętnego co zazwyczaj tylko to po łacinie. A na filmie kamerzysta wmontował w tym miejscu Ave spiewane przez Bocceliego-więc jest ok, ale żąłuję ze na zywo nie było.
A inne rzeczy... nie żałuję, nic nie zmieniłabym oprócz świadka i kilkorga gości. Ale to takie indywidualne uwagi, które wam nie pomogą, bo gości każdy ma innych i pewnych zachowań nie przewidzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
My jeszcze nie rozmawialismy z organista (swoja droga okropnie gra
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do gości - cóz, rodziny się nie wybiera - to po pierwsze - i bywa że trzeba po prostu zaprosić jakąś czarną owce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
To witam w klubie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie było osoby na weselu i Po , która nie komentowałby jego zachowania. A my po dzis dzień kontaktu z nim nie mamy i mieć nie chcemy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Elu - widać nawet powiedzenie, ze z rodziną dobrze wychodzi się na zdjęciu, nie znalazło tu potwierdzenia............ ....... cóż, bywa i tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie Kwietniówki!
![]() Dla mnie największą katastrofą byłoby dostać okres w dzień ślubu ![]() Ale to taka mała dygresja na marginesie ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
z moich obliczeń wynika, że też nie powinnam się martwić okresem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do okresu u mnie też bedzie brak i tak trzymać ![]()
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Macie pomysły co moge zrobić żeby opznic/przyspieszyć, bo mi nic poza tabletakmi do głowy nie przychodzi?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Wedlug moich obliczen,to niespodzianka powinna pojawic sie 2 dni po weselu,ale stresik zawsze robi swoje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
tylko jak tu sie nie stresowac?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie podobnie. Kolejnym plusem brania tabletek jest możliwość regulacji występowania miesiączki ![]() Nie ma się co martwić, że będzie niespodzianka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.