|
|||||||
| Notka |
|
| Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
bogdan hołownia i jego "mainstream"
zastanawiam się, czy ktoś na tym forum słucha hołowni?
ja jestem zafascynowana jego muzyką od roku. to, co bogdan potrafi robić z dźwiękiem jest dla mnie niesamowite. zaczynałam od płyty 'don't ask why', potem doczepiłam się do 'pastels' (ach, ta auguścik), a stosunkowo niedawno sięgnęłam po '...tales' z jorgosem skoliasem. musze przyznać, że jestem najbardziej oczarowana ostatnim krążkiem. teraz mam w planach 'on the sunny side' i obowiązkowo jakiś koncert ![]() wpisujcie się, fanki dobrego jazzu
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: bogdan hołownia i jego "mainstream"
Zaintrygowana przesluchałam próbki i...
Jakoś nie trafia. Wolę trochę bardziej free i jass
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Coż za obrzydliwe ploty krążą po mieście
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
ale na poważnie - to trudna muzyka. do 'tales' podchodziłam chyba trzy razy, dotarła do mnie dopiero za czwartym, piątym, przesłuchaniem, nie pamiętam dokładnie - ale pamiętam, że dopiero potem odkryłam jej fenomen
przesłuchanie samych próbek nie wystarczy, żeby poznać muzykę hołowni, jego styl. na pewno.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Tym stwierdzeniem to mnie, kobieto, rozjuszyłaś
Mozna powiedziec, że słucham muzyki, jak to okresliłaś, trudnej - na tony. Free jazz przykładowo do easylisteningu nie nalezy Cierpliwośc do muzyki mam. Jest kilka płyt, na które "czekałam" latami, az do mnie dojdą. Kwestia potrójnego, poczwórnego, po-dwudziestnego przesłuchania czasem nie 'załatwia sprawy'. Zwyczajnie trzeba dorosnąć. Są takie płyty/ksiązki/filmy. No więc, rozjuszona , zabieram sie za wałkowanie Hołowni. Zwłaszcza, że przesłuchałam zapętlonego Willow weepa i nareszcie cos sie zaczeło dziać.Oficjalnie jednoczesnie przepraszam, ze pana Hołownie z góry oceniłam po próbkach. Ale sa one jakos wyjatkowo kiepsko dobrane, imho. W kazdym razie, poszlam na skroty, ajm sory ![]() Więcej po przesłuchaniu wiekszej 'dawki'. Stej tjund
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
oprócz po-dwudziestego przesłuchania i dorośnięcia jest jeszcze zwyczajne nie lubienie danego gatunku. takiej płyty/ksiązki. wtedy wybaczam
ale pozornej oceny - nigdy.rozjuszona ahinso, willow weep to ciepłe kluski w porównaniu ze skoliasem. wejdź sobie na http://www.skolias.strefa.pl/pobierz.htm i zgraj little wing. |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
nie zaprzeczam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.