Sytuacja w klasie - nie mam ju¿ si³y udawaæ, ¿e jest dobrze :( - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2006-09-13, 16:54   #1
lorinka
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 897

Sytuacja w klasie - nie mam ju¿ si³y udawaæ, ¿e jest dobrze :(

Mam do¶æ. Po prostu do¶æ. Nie wiem dlaczego... ale powtarza siê u mnie ca³a historia, któr± prze¿y³am w gimnazjum. (teraz jestem w drugiej klasie liceum).
W zesz³ym roku zaprzyja¼ni³am siê z dwoma dziewczynami... W³a¶ciwie jedn± lubiê bardziej... Druga wci±¿ mnie krytykuje albo dogryza... ale tak jako¶ razem siê trzyma³y¶my. One bardziej, bo razem siedzia³y i w ogóle. Mnie zawsze w szkole przypada siedzenie z najmniej lubianymi osobami albo samej... Przyzwyczai³am siê w zasadzie... Ale do rzeczy...
Ostatnio czujê siê jak przyczepka do nich... Wszêdzie chodz± razem, ja zostajê sama, a nawet gdy gdzie¶ razem wychodzimy, nie rozmawiaj± ze mn±, tylko same ze sob±... Kiedy ja co¶ mówiê, to jedna z nich stwierdza, ¿e "znowu mam z³y dzieñ" ... Wiem, ¿e powinnam z nimi o tym pogadaæ, ale w³a¶ciwie co ja mogê im powiedzieæ? ¯e czujê, ¿e im przeszkadzam? ¯e je¶li chc± ¿ebym siê odczepi³a, to siê odczepiê? W mojej klasie jest tylko 10 dziewczyn... Mam ju¿ do¶æ spêdzania przerw z ch³opakami albo sama... Nie wiem, co zrobiæ.. Mo¿e powinnam zacz±æ przyzwyczajaæ siê do samotno¶ci w szkolnym t³umie...
Najgorsze, ¿e identyczn± w zasadzie sytuacjê mia³am w gimnazjum. W pewnym momencie "przyjació³ki" nagle siê ode mnie odwróci³y... nie wiem, dlaczego... Jedna z nich stwierdzi³a pó¼niej tylko, ¿e "z paniusiami siê nie zadawaæ nie bêdzie..." ale ja naprawdê nie jestem taka Mo¿e wtedy zmieni³ mi siê wygl±d i ca³y styl ogólnie... ale na pewno nie charakter. Chocia¿ czy na pewno? Mo¿e ja czego¶ nie zauwa¿am...
Nie chcê straciæ tej przyja¼ni... Trochê ju¿ razem przesz³y¶my... Nie chcê zostaæ sama zupe³nie tak jak wtedy, w gimnazjum... Nie chcê, ¿eby znowu kto¶ nazwa³ mnie paniusi±...
Poza szko³± mam przyjació³, ale ... dlaczego w szkole nie mogê siê dogadaæ z reszt±...
Co mam zrobiæ?

Gdzie¶tam czeka na ni± Ksi±¿e w lazurowoniebieskich kalesonach... kiedy¶ j± znajdzie. Bo ona nie szuka. Nie teraz. Nie... nie teraz...

She walks on the boulevard of broken dreams.

lorinka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-09-13, 17:04   #2
maswerka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 506
Dot.: Sytuacja w klasie - nie mam ju¿ si³y udawaæ, ¿e jest dobrze :(

Zastanów siê nad swoim zachowaniem, sposobem bycia itd., bo jest du¿e prawdopodobieñstwo, ¿e to Ty siê zachowujesz nieprzyjacielsko.

maswerka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-09-13, 17:42   #3
youstie
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 89

moze po prostu pogadaj z kolezankami szczerze.. zapytaj wprost (ale nie jakbys miala pretensje) o co chodzi, co sie zmienilo ze maja do Ciebie taki stosunek.. wytlumacz im spokojnie jak to odbierasz i jak sie czujesz. jesli rzeczywiscie sa Twoimi przyjaciolkami to napewno nic zlego sobie nie pomysla, tylko porozmawiaja normalnie. poza tym wiecej wiary w siebie, bo z Twojego posta mozna wyczuc, ze masz z tym problem.. pozdrawiam
Stary 2006-09-13, 17:46   #4
Patrycja155
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 103

Wed³ug mnie oni Ci zazdroszcz±! Nie zmieniaj sie na sile tylko zastanow co twoich znajomych moze w Tobie denerwowaæ Szczerze mówi±c ja tez przechodzilam przez cos takiego, byl okres ze nikt sie do mnie nie odzywal, zawsze bylam sama, na uboczu... a potem wszystko sie odwrocilo moze z powrotem przekonaja sie do ciebie
Patrycja155 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-09-13, 17:48   #5
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 510

te¿ tak mam...przebywam jak jest jedna z nich jak s± razem to ju¿ nie nie chodzi o to, ze jestm tak nastawiona tylko o to, ze one chyba sa ograniczone i nie akceptuja blizszych znajomosci z dwoma osobami naraz...bardzo mnie dziwi takie zachowanie, bo mnie to naprawde urazilo zaczely razem chodzic na imprezki, chociaz jedna z nich to moja kumpela od wielu lat, tak nagle wolala przebywac z nowa znajoma, jakbym juz nie byla nawet kolezanka...
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-09-13, 18:01   #6
Motylka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 148

Bardzo trudno jest doradziæ osobie, której siê nie zna - ale spróbujê.

Wydaje mi siê, ¿e przyczyn takiego stanu rzeczy mo¿e byæ bardzo wiele:
  1. Jest mo¿liwe, ¿e Twoje dwie kole¿anki ³±czy wiêcej spraw (mo¿e zainteresowañ albo wspólne spêdzanie czasu po lekcjach) i z tego powodu rozmawiaj± ze sob± czê¶ciej ni¿ z Tob±. Mo¿liwe ¿e maj± jakie¶ swoje sekrety i wol± aby sekretami pozosta³y.
  2. Z dziewczynami czasem bywa tak, ¿e wol± np. nie przebywaæ w towarzystwie bardzo atrakcyjnych kole¿anek aby unikn±æ porównañ. Je¶li jeste¶ wyj±tkowo ³adn± dziewczyn± to choæ jest to przykre ale taka dyskryminacja mo¿e mieæ w³a¶nie tak prozaiczn± przyczynê.
  3. Mo¿e byæ te¿ tak, ¿e nie¶wiadomie zniechêcasz do siebie innych. Przyk³adów mo¿e byæ wiele ale jak to siê mówi, diabe³ tkwi w szczegó³ach: np z³a intonacja g³osu i zdanie neutralne mo¿e zabrzmieæ obra¼liwie.
  4. Kwestie wygl±du zewnêtrznego te¿ nie s± bez znaczenia. Mo¿e Twój image nie odpowiada kole¿ankom. Z w³asnego do¶wiadczenia pamiêtam, ¿e nie podchodzi³am w szkole do tzw. landrynek - wiesz - ró¿owa kiecka, solar itp... Dzi¶ jestem bardziej tolerancyjna ale maj±c te na¶cie lat, niestety ocenia³am po wygl±dzie i takie dziewczyny wydawa³y mi siê po prostu nieciekawe. Oczywi¶cie "landrynka" to tylko przyk³ad a jak wiemy wizerunków mo¿na wymieniaæ jeszcze wiele.
Byæ mo¿e przyczyny s± inne ale ww. w³a¶nie przysz³y mi do g³owy. Ale pewnie ca³a ta wypowied¼ jest zupe³nie niekonstruktywna dla Ciebie, bo przecie¿ chcia³aby¶ ZMIENIÆ T¡ SYTUACJÊ.

Tu bêdzie trudniej. Spróbuj znale¼æ jaki¶ "wspólny mianownik" -niekoniecznie z akurat tymi dwoma kole¿ankami. Mo¿e spêdzaj z kim¶ wiêcej czasu poza szko³± - mo¿e jaki¶ sport, gra na instrumencie albo w necie, dyskoteka, albo jaka¶ pasja (nawet wyplatanie koszyków z wikliny) - cokolwiek. To zawsze ³±czy.

A cha - i nie pokazuj zbytnio ¿e baaaardzo siê starasz z kimkolwiek zaprzyja¼niæ. Niech to wygl±da naturalnie (³atwo powiedzieæ co?) i jakby od niechcenia (ale z kropl± ¿yczliwo¶ci).

Mam nadziejê, ¿e co¶ z moich PORAD W CIEMNO pomo¿e Tobie i ¿e w niczym Ciê nie urazi³am.
Motylka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-09-13, 18:10   #7
daisydee
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 472

Wed³ug mnie to nie s± po pierwsze ¿adne "przyjaciólki", bo przyjaciólki nie zachowuj± siê tak wzglêdem siebie, a pozatym nie grzesz± chyba inteligencj± ani taktem, skoro swoj± niegdy¶ dobr± kole¿ankê teraz traktuj± jak nikomu niepotrzebne i gorsze od nich popychad³o.
Ja na twoim miejscu bym je ola³a, ¿ycie nie koñczy siê w szkole, pozatym je¶li wszystkie dziewczyny s± tak zmienne jak te twoje "przyjació³ki" to prêdzej czy pó¼niej sobie kogo¶ znajdziesz.
daisydee jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2006-09-13, 18:37   #8
Atram
xxyy

Wiadomo¶ci: 8 037

moze zaprzyjaznij sie z kims innym? mowsz ze zawsze przypada Ci siedzenie z najmniej lubianymi osobami.. moze zaprzyjaznij sie z tymi najniej lubianymi? bo przeciez to moga byc rownie wartosciowi ludzie.. i pomysl ze oni tez sie czuja zle bo nikt ich nie lubi
Stary 2006-09-13, 18:46   #9
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 510

co do tych mniej lubianych to siê zgodzê, ¿e mog± to byæ osoby (prywatnie, bo nie s±dzê, ¿e w szkole sie otwieraj±) o wiele bardziej przyjazne i warto¶ciowe, bo jak wspomnia³am te¿ mia³am tak± sytuacjê ale teraz trzymam siê z ca³± klas± i zawsze mam z kim porozmawiaæ, siedzieæ itp musisz siê usamodzielniæ a nie byæ ci±gle z my¶lami z tymi "przyjació³kami", ¿ycie to nie tylko one
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-09-13, 19:02   #10
FK
przyczajona tygrysica

Wiadomo¶ci: 1 445
GG do FK

Ja w tym roku skoñczy³am liceum. Mia³am (oprócz siebie) jeszcze piêæ dziewczyn, które totalnie do mnie nie pasowa³y. Co prawda, siedzia³am z jedn± w ³awce, ale to by³o bardziej z przymusu ni¿ z chêci, gdy¿ ona jest osob±, no có¿, bardzo zapatrzon± w siebie, wychowan± na "gwiazdkê".

Ale poza tymi piêcioma dziewczynami mia³am w klasie jeszcze 24 ch³opaków i to w³a¶nie z nimi (oczywi¶cie nie wszystkimi ) najlepiej siê dogadywa³am (zreszt± nadal te¿ ). Dlatego na Twoim miejscu nie zawraca³abym sobie g³owy nieprzyjemnymi albo niepasuj±cymi do ciebie "przyjació³kami na si³ê" tylko spróbowa³abym zaprzyja¼ni¶ siê z ch³opakami . Ja tak zrobi³am i nie ¿a³ujê. Zreszt± z regu³y faceci s± bardziej otwarci, mniej konfliktowi i z nimi mo¿e byæ naprawdê zabawnie !

Powodzenia
FK jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-09-13, 19:49   #11
lorinka
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 897

Cytat:
Napisane przez Motylka Poka¿ wiadomo¶æ
Bardzo trudno jest doradziæ osobie, której siê nie zna - ale spróbujê.
[*]Kwestie wygl±du zewnêtrznego te¿ nie s± bez znaczenia. Mo¿e Twój image nie odpowiada kole¿ankom. Z w³asnego do¶wiadczenia pamiêtam, ¿e nie podchodzi³am w szkole do tzw. landrynek - wiesz - ró¿owa kiecka, solar itp... Dzi¶ jestem bardziej tolerancyjna ale maj±c te na¶cie lat, niestety ocenia³am po wygl±dzie i takie dziewczyny wydawa³y mi siê po prostu nieciekawe.

[/COLOR][/COLOR]
Dziêkujê Dziewczyny Kochane jeste¶cie wszystkie.
co do ró¿owych landrynek... nie, nie jestem taka... wygl±dam normalnie... tu gdzie¶ na wiza¿u by³y moje zdjêcia... mo¿e przez wakacje trochê bardziej o siebie zadba³am, ale chyba jak ka¿dy... za ró¿em nie przepadam.

Gdzie¶tam czeka na ni± Ksi±¿e w lazurowoniebieskich kalesonach... kiedy¶ j± znajdzie. Bo ona nie szuka. Nie teraz. Nie... nie teraz...

She walks on the boulevard of broken dreams.

lorinka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-13, 20:13   #12
dodu¦
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 781

Cytat:
Napisane przez Atram Poka¿ wiadomo¶æ
moze zaprzyjaznij sie z kims innym? mowsz ze zawsze przypada Ci siedzenie z najmniej lubianymi osobami.. moze zaprzyjaznij sie z tymi najniej lubianymi? bo przeciez to moga byc rownie wartosciowi ludzie.. i pomysl ze oni tez sie czuja zle bo nikt ich nie lubi

dokladnie,zgadzam sie,poza tym tez uwazam ze te "przyjaciolki" nie mozesz nazywac je przyjaciolkami,bliskie osoby tak sie nie zachowuja,na pewno w klasie sa tez i inni,z ktorymi mozesz i warto chociaz blizej sie poznac,chcesz byc zalezna od tych "przyjaciolek"?? pokaz ze to one Ciebie stracily (traca) a nie Ty je

Pozdrawiam

"Najwiêkszym wiêzieniem jest przesz³o¶æ"

"nale¿y kochac rzeczywisto¶æ, a nie urojenia... "
dodu¦ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-09-13, 20:18   #13
justysia274
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 684
GG do justysia274

Bo tak to jest jak siê koleguje z dwoma osobami w klasie. Ja mia³am to samo. Kolegowa³am sie z dwiema przyjació³kami, które potem mnie ola³y poprostu. Najlepiej znale¼æ sobie jedn± kole¿ankê, du¿o z ni± rozmawiaæ przebywaæ itp. I bêdziecie tlyko wy dwie, i ¿adnych doczepek. Mo¿e zapisz sie na jakie¶ kó³ka pozalekcysjne, albo na pewno jest u ciebei w klasie te¿ jaka± samotna kole¿anka. A je poprostu zostaw albo olej ... jak chcesz i jak uwa¿asz.
Stary 2006-09-13, 20:40   #14
4n3t4
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 563

One s± jakie¶ g³upie, te Twoje "przyjació³ki". We¼ je olej poprostu. Irytuje mnie takie zachowanie. Proponujê bli¿ej poznaæ te "mniej lubiane" osoby
4n3t4 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-09-13, 22:38   #15
biiibiii
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 439

skor zle sie czujesz w towarzystwie tych dziewczyn i one daja ci odczuc ze nie jestes mile widziana albo robia cos co wiedza ze sprawi ci oprzykrosc najlepiej poszukac nowych kolezanek zapisz sie na jakies dodatkowe zajecia? albo jakies kolka czy cos, szkola jest duza, nie musisz sie przyjaznic akurat z tymi dziewczynami, tymbardziej ze tak cie traktuja...
biiibiii jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.