|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Od dzisiaj chudsza i piekniejsza-zaczynamy!!!
OD dzisiaj zaczelam diete,przylaczyla sie tez do mnie chinchilla,kto ma jeszcze ochote???W tym watku piszcie na jakiej diecie jestescie ,co jadlyscie,wasze watpliwosci lub wymiary.Ja jestem na diecie montignac,z tego co slyszalam daje duze efekty co prawda trzeba sie pilnowac ale to jak w kazdej diecie ale mnie najbardziej podoba sie to ze nie musze glodowac
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Od dzisiaj chudsza i piekniejsza-zaczynamy!!!
Witam
![]() Ja tez od dwoch dni stosuje Montignaca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam cieplutko Ciebie Karinex ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Ja właśnie szukam dobrej diety, żeby spalić tłuszczyk, bo mam mięśnie przykryte tłuszczem i bez diety tego nie spalę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mysle ze Montignac+ ćwiczonka moga zdzialac cuda. Wiec bardzo zachecam. ja Czasami mialam tak, ze na wadze ciagle bylo tyle samo, ale po ubraniach czulam za mam mniej tluszczyku wszedzie
![]() ![]() Trzeba troszke poczytac, zeby wiedziec czego z czym nie łaczyc, jakie to sa potrawy weglowodanowe, a jakie tluszczowe, jaka zywnosc ma wysoki, a jaka niski IG. Na poczatku wydaje sie to troszke skomplikowane, ale czytajac ze zrozumieniem szybko mozna sie polapac i dojsc do wprawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Kurcze każda moja dieta wyglądała tak, ze w końcu kończyło się na totalnej głodówce :/ i co z tego że chudłam jak potem nadrabiałam to potrójnie (moze troche przesadzam). Na czym polega ta wasza dieta?? Może i ja sprobuje cos zdziałac.Pozdrawiam
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]()
Dołączam!!! Czas wziąć się za siebie.
![]() ![]() PS:Czy kisiel jest kaloryczny?? Bo dzisiaj se ugotowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ja tez,ja tez chce!!!tak sie zastanawiam i dochodze do wniosku,ze dniem,w ktorym postaram sie unormowac sposob mojego odzywiania bedzie:poniedzialek(11 wrzesnia-bez skojarzen,prosze).czuje,z e mi troszkie kg przybylo i zle sie z tym czuje.pol biedy gdybym byla w Polsce(bo tam jedzonko jest normalne).problem polega na tym,ze aktualnie mieszkam w tej zakichanej Anglii i co nie wezme do ust to mam wrazenie,ze od tego utyje i tyle w tym wszystkim chemii a smaku zadnego.dlatego musze sie niezle naglowic i wymyslic co moge jesc(nie jest jakos bardzo szkodliwe)a co bezpowrotnie wyeliminowac).i bede pic duzo wody i czekam na dostawe herbaty czerwonej
![]() pozdawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Nie lepiej poprostu zdrowo się odzywiać. Wyeliminować z diety wszystkie tłuczące potrawy (słodycze, fast foody, itp. rzeczy) Starać się jeść dużo warzyw, jeść czesto, a małe porcje posiłków i do tego dodać aktywnośc fizyczną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyna fajnie ze tyle osob ma ochote wspolnie sie odchudzac.Widze ze montignac wzbudzil zainteresowanie a naprawde warto sie nim zainteresowac.Moze przedstawie ogolne zalozenia:
1.Je sie 3 glowne posilki dziennie-2 weglowodanowe i 1 tluszczowy 2.Przed sniadaniem owoce na czczo. 3.3godziny przerwy po posilku weglowodanowym a 4 po tluszczowym. 4.Posilek weglowy to np. -maka z przenicy durum -cleb z przelnego przemialu 5.Posilek tluszczowy to np: -mieso -jajak -smietana 6.posilki sa weglowodanowo-bialkowe lub tluszczowo bialkowe 7.Sporzywa sie produkty do 50 IG ciekawostka marchewka surowa ma bardzo male IG w stosunku do gotowanej wiec sie takiej nie je. 8.Trzeba pamietac aby jesc proporcjonalnie bialko do wagi-63kg./63g. 9.Oczywiscie wyeliminowac trzeba cukier,slodycze,napoje gazowane 10.Eliminacja ziemniakow i bialego ryzu. 11.Nie pic wody przed posilkiem ani w czasie poniewaz rozciencza on sok zoladkowy. 12.Dieta sklada sie z 2 faz: 1 faza trwa tyle ile potrzebujesz zeby schudnac a 2 faza to juz nie dieta a zdrowe odrzywianie na cale zycie i tam wprowadzasz wiecej produktow. to sa ogolne zalozenia ale trzeba poczytac na necie chyba ze ktos ma jakies pytania,ja chetnie podpowiem,stosowalam ja ponad miesiac i widzialam duza roznice po ubraniach co prawda mniejsza na wadze ale to mniej istotne wazne sa centymetry. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
oooo jak fajnie, ze juz troszke sie nas nazbieralo
![]() ![]() Dziewczyny najlepiej poszukac cos o "diecie" Montignaca na necie, lub zakupic ksiazki jego wydania, ja wlasnie takie posiadam i naprawde duzo mi pomogly. Najlepsze jest to ze mozna jest do syta, nie liczac kalori, a sadelko znika ![]() Musimy jednak pamietac o zakazie alkoholu, jedynie winko wytrawne lub polwyrtawne, chociaz raz na jakis czas, gdy jest okazja mozna sie skusic na cos mocniejszego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
![]()
oj tak jedno co moge powiedziec to ze nie ma efektu jo-jo,troszeczke przybralam ale nie wiem co by bylo gdybym byla na niskokalorycznej diecie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
![]()
Ismena1990 mysle ze kisiel byl ok jezeli nie bylo w nic cukru,jezeli jadlas taki z torebki to sprawdz sklad oni tam dodaja cukier a jezeli sama zrobilas kisiel to jak najbardziej podobno taki domowy nadaje sie przy odchudzaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
![]()
mam pytanka skad sciagnac sobie avator?jak i gdzie?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Karinex avatar moze byc np. Twoim zdjeciem, lub zdjeciem z internetu zapisanym na dysku, obojetnie jakim ![]() ![]() jak tam "dietka"?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
i co kobitki jak idzie odchudzanie??
ja po sobie juz czuje lekki spadek wagi ![]() Wlasnie ide poskakac na skakance i porobic troszke brzuszkow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Etapy zrzucania wagi Często po pierwszych dnia odchudzania jesteśmy zachwyceni efektami, nie zdając sobie sprawy, że pozbywamy się zapasów wody, a nie tłuszczu. O spalaniu tłuszczu tak naprawdę możemy mówić dopiero po 11 dniach diety. A tak wygląda rozkład spalania na tradycyjnej diecie redukcyjnej: Etap 1: Przez pierwsze 3 dni diety tracimy 70% wody, 5% białka, 25% tłuszczu Etap 2: Do 13 dnia diety tracimy 19% wody, 12% białka, 69% tłuszczu Etap 3: Między 21 a 24 dniem diety tracimy 15% białka, 85% tłuszczu Etap 4: Od 24 dnia diety tracimy 25% białka, 75% tłuszczu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
witam
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Możesz zabrać do szkoły 2 śniadanie, zbyt długie pzrerwy pomiędzy posiłkami powodują, że wygłodzony organizm zamiast spalać dostarczone kalorie oszczędza je i dlatego tyjemy. Najlepiej jeść kilka małych posiłków co 3h.
Dobre tabele z zawartością btw ( białko-węglowodany-tłuszcz) znajdziesz w internecie. Ig to indeks glikemiczny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
hmmm.no dzieki.a jeszcze cos.to musi byc 3 posiłki.jo?wiec jesli zjem sniadanie to potem w trakcie drugie sniadanie a potem obiad i juz bez kolacji?czy mozna i z kolacja?
i jeszcze jedno ![]() załózmy ze jem sobie sniadnako.jakis chlebek z dżemem.to co ja musze liczyc?bo juz sie pogubilam.musze sprawdzic ile bialka zawieraja i jak brakuje to cos dolozyc tak?a z węglowodanami jak to jest?co z tym ig?
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
![]()
kasiacezk-jezeli jesz chleb z dzemem to -dzem musi byc bez cukru,do tego mozesz jesc tez jakies warzywka,na przyklad puszka tunczyka w sosie wlasnym ma ok 21g bialka i mozesz sobie zjesc na sniadanie z chlebkiem typu wasa,natomias puszka tunczyka w oliwie to jesz tylko jako tluszcze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny i jak dietka?u mnie jakos idzie w sumie to dopiero pierwszy tydzien ale juz lepiej sie czuje ,jestem troche lzejsza ale to narazie tylko ubytek wody ,dobrze ze niedluga zecznie sie to co najwazniejsze czyli spalanie tluszczuku,ide pozniej na dlugi spacer z moim synkiem,jest fajna sloneczna pogoda-sliczna jesien taka wlasnie lubie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Tuńczyk lepiej zjeść na kolacje
![]() ![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
no ja jestem po pierwszym dniu i cięzko mi
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.