|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
"przeróbka sukienki" - komers
Witajcie dziewczyny!
![]() 16 czerwca w mojej szkole odbywa się komers. Kupiłam już sobie na tą okazję sukienkę, jednak chciałabym 'dorobić' do niej ramiączka. W tym miejscu jednak pojawia się mój problem - mianowicie nie mam bladego pojęcia jakiego koloru użyć materiału. Chciałabym nie przyszywać jednego całego materiału na jedno ramiączko, tylko przeciąć go w pół, abym mogła sobie go zawiązać w taką kokardkę na ramieniu, mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi.. ![]() Według metki sukienka ma kolor lawendowo-szary co najlepiej widać na drugiem zdjęciu, gdyż na pierwszym jest jakaś taka zielonosraka ;| W dodatku ma ona pasek do zawiązania pod biustem w kolorze sukienki więc chciałam go zamienić na taki, jakie będę miała ramiączka. Myślałam o kolorze czarnym. Właściwie nie wiem czemu... pewnie dlatego że chciałabym mieć jakieś dodatki czarnego do komersowego stroju ;D Więc zrobiłabym czarne ramiączka, pasek pod biustem i założyłabym do tego czarne rajstopy,gdyż nie wiem czy sukienka nie jest zbyt krótka by pokazywać "gołe" nogi. Ale nie jestem przekonana czy to dobry wybór do lawendowo-szarej sukienki...? o butach myślałam w kolorze szarości.. poddaję się, pomocy dziewczyny! ![]() w ogóle to sorry za złą jakość zdjęć, ale niedawno popsuł mi się właśnie aparat.. ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "przeróbka sukienki" - komers
Może być czerń, ciemna zieleń, fiolet.
Szare buty? Mogą być.Mogą też być czarne.Byle nie do czarnych rajstop.Mogą być lawendowe i np. szare rajstopy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Komplikatorka
|
Według mnie to ramiączka nie pasują do tej sukienki. Zepsują jej urok.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
jednakowoż wolałabym mieć ramiączka bo później będzie, że z gołymi ramionami przyszłam na komers.. Mogłam co prawda kupić jakąś inną, zwykłą sukienkę z ramiączkami, ale tak pokochałam tą kiedy zobaczyłam ją w sklepie że musiałam ją nabyć
![]() a może jeszcze jakieś propozycje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
jesli chcesz przyszyc ramiaczka bo sukienka bedzie sie zsuwać to zrób takie 'klamerki' materiałowe zeby w nie wsadzic silikonowe szelki jak w biustonoszu. zrobilam tak to swojej bombki i bylo super.
jesli tylko dlatego zeby nie miec golych ramion to odradzam. mozesz jakies bolerko zalozyc ![]() a sukienka sliczna. gdzie kupilas? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
w sumie chyba macie rację, nie będę dorabiała ramiączek. sukienka mi się nie zsuwa - chciałam je doszyć, ponieważ nie pasowało mi, że będę miala nagie ramiona.
znalazłam dzisiaj w sklepie jesnofioletowe bolerko na krótki rękaw. czy pasowałoby ono do tej sukienki, czarnych rajstop i fioletowych lub szarych butów? a sukienka marki vila - kupiona w galerii w mieście ![]() Edytowane przez MonissiaxD Czas edycji: 2009-04-29 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to zrób tak - czarne rajstopy, czarna torebka + to bolerko i buty pod kolor bolera powinno byc ok
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ok, wielkie dzięki wszystkim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.