|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Związek - co tak a co nie ;) ?
Pytanie może się wydać głupie ,no ale cóż to cała ja
![]() Mam 18 lat i jeszcze nigdy nie miałam chłopaka na dłużej ,tak się zastanawiam na co dziewczyny w moim wieku pozwalają swoim facetom...tylko całusy czy cuś więcej ? Wiem ,że to zależy tylko ode mnie na co się zdecyduję itd. ale ciekawa jestem jak jest u Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Związek - co tak a co nie ;) ?
oj, dzisiaj to i 15 pozwalaja na duuuzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja w tym wieku pozwalałam sobie na coś więcej
![]() Ale to indywidualna sprawa.Każdy powinien robić tak jak czuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
To chyba zalezy od stosunkow miedzy wami panujacych, od tego ile ze soba jestescie i czy mozecie sobie zaufac, czego oczekujecie i co planujecie na przyszlosc
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
W związku z tym że z natury jestem raczej niedotykalska to pozwalam na bardzo mało, buzi to od wielkiego dzwonu
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja mam 19 lat. pierwszy raz mam chłopaka na powaznie (od pół roku). powiem szczerze że na wiecej pozwoliłam sobie w wieku 16 lat niz teraz... teraz mam inne podejscie. wszsytko z czasem. nic na siłę... zresztą inne ma się podejscie jesli w grę wchodzą prawdziwe uczucia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja mam 19 lat i pozwalam na wszystko. ale my juz razem od 5 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
jeeeeeeee ja podziwiam ludzi którzy tyle czasu są ze sobą
a co do pytania Su$ki myślę że wszystko ale z umiarem no ok w tych sprawach nie zawsze można z umiarem ![]() ale rozsądnie przede wszystkim ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
to indywidualna sprawa ja w wieku 18 lat mialam pierwszego takiego faceta na powaznie.....i dzialo sie troche ale powiem szczerze ze zaluje tego bardzo ....teraz mam 19 lat i pozwalam na wszystko mojemu tżtowi....bo czuje ze to jest to...dopiero teraz wyczuwam poczucie bezpieczenstwa pelne zaufanie i to ze gdy chce powiedziec nie...to on zrozumie..
![]() nic na sile wszystko samo w praniu wychodzi ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja w wieku 18 lat nie mialam jeszcze zadnego chlopaka - nie dlatego ze nikt mnie nie chcial - to bylo raczej spodowowane tym ze zaden ktory mnie chcial nie mial tego czego ja szukalam....
wiem ze dla niektorych to bedzie szok, ale pierwszy swoj zwiazek (ktory nadal trwa) zaczal sie kiedy mialam 22 lata, wtedy tez pierwszy raz sie calowalam wiecie jak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
ja skonczylam 21 lat,pare m-cy temu zaczelismy 4 roczek
w sumie nie musze "pozwalac" TŻ na coś bo no sam wie dobrze,co możemy a czego nie ![]() rzeczona rozwaga i pomyślunek nadal biorą górę nad instynktem że tak powiem pierwotnym LPR nienawidzi takich jak my w każdym razie ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wszystko zależy od charakteru, pogladów, wzorców społecznych. I oczywiście specyfiki relacji w danym związku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Też się zgodzę, że wszystko zależy od osoby. Miałam kiedyś koleżankę (z podstawówki, chodziłysmy do jednej klasy), która pozwalała na wiele mając lat 15 i wtedy też straciła cnotę ze swoim 13 letnim chłopakiem. Nie wiem czym to było spowodowane, może tym, że zawsze miała powodzenie, mogła mieć każdego chłopaka, że szybko dojrzała. Z jej "opowieści" pamiętam, że nie żałowała tego, że to tak wcześnie, cieszyła się. Widocznie była gotowa. Moja inna koleżanka, ze studiów, nadal jest dziewicą, ma prawie 23 lata. I nadal nie jest gotowa. Nie ma faceta, ale nawet, gdy miała, nie mogła się przemóc, nie chciała pójść z nim do łóżka. On nalegał, więc ona jeszcze bardziej się zniechęciła i teraz ma do tego dziwny stosunek. Czasem mam wrażenie, że ona uważa seks za coś brudnego. To smutne, bo chłopak trochę zniechęcił ją do czegoś, co jest dla każdego czymś naturalnym, elementem dorosłego życia w związku. Wszystko zalezy od osoby, myślę, że każdy nas wie, kiedy jest ten odpowiedni moment, by pozwolić na to i owo, to przychodzi z wiekiem, nieważne czy ma się 16, 18 czy 20 i więcej lat. Po prostu się wie, czego się już chce, a czego nie.
![]() |
#14 |
KWC
|
Jak miałam 18 lat to już normalnie uprawiałam seks, ale to oczywiście indywidualna sprawa i nikt tu nikogo do niczego nie będzie nakłaniał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
u mnie podobnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja mam prawie 19 lat i.. robie wszytsko na co mam ochote i co jest zgodne z moim sumieniem i moimi przekonaniami. Wiadomo (chodzi o mnie), ze nie pojde z chlopakiem do lozka jezeli znam go misiac czasu, ale jesli tworzymy zwiazek.. ktory z zalozenia ma byc dlugodystansowy to staram sie otworzyc jak najbardziej na.. przyjemnosc
![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 |
xxyy
|
u mnie rowniez..
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
musze przyznać że im jestem starsza tym na mniej pozwalam
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Ja również uważam że jest to sprawa indywidualna. Po prostu w pewnym momencie wie się czego się już chce a no co nie ma się ochoty. Ale wiele zależy też od atmosfery w związku często jest to głowny czynnik. Ale wiem też jedno czasem warto poczekać na własciwy moment bo to jest chwila którą sie pamięta do konca życia.
Gdyby została Ci tylko jedna godzina życia, i mógłbyś zadzwonić tylko do jednej osoby, lub tylko z jedna osoba mógłbyś spędzić tą godzinę, do kogo byś zadzwonił? z kim byś spędził ten czas? I dlaczego jeszcze zwlekasz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
To chyba też zależy od doświadczenia. Np. gdy nigdy nie miałaś chłopaka i nagle potencjalny kandydat zabiera sie ostro do rzeczy to skąd możesz wiedziec "jak to sie robi"(nie chodzi bynajmniej o seks
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.