|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Męski odpowiednik Black Cashmere
Poszukuję męskiej wersji Black Cashmere Donna Karan dla mojego TŻ...
Co byście poleciły miłe znawczynie zapachów?? bo ja mam pustkę w głowie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Męski odpowiednik Black Cashmere
O ile wiem nie ma męskiej wersji Black Cashmere, ale damska pachnie przepięknie również na mężczyznach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Jak podasz jakie ma "nuty" to pomyślę nad męskim odpowiednikiem. Może znajdziesz w necie, ale nie sądzę.
Mocny, słodki, lekki, drzewny, waniliowy itp. jakimi nutami "kończy"? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]()
Ooo ja bym sie też pod wątek podłączyła
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja proponuje Idole de Lubin, to meska woda, ktorej z kolei uzywaja kobiety
![]()
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Top note: Saffron, Masala Spices, Clove & Nutmeg Middle note: Pimento Berries, White Pepper CO2 Extract Base note: Crimson Red Marechal Rose, Ethiopian Guggal Incense -------------------------------------------------------------------- Nuty zapachowe: masala, biały pieprz, goździk, gałka muszkatołowa, pieprz angielski, janowiec, patchoula, czerwona róża, kadzidło etiopskie-Guggul |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Pg
Edytowane przez anniehall78 Czas edycji: 2007-08-15 o 23:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może trzeba spróbować tego Bvlgari Blv... W każdym bądź razie dzięki za rady i czekam na kolejne skojarzenia i podpowiedzi, bo jednak wolałabym by mój TŻ miał męskie perfumy a nie podbierał mi moje ukochane BC ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Jednak ze składu nic nie wywnioskuję. Czytałem iż faceci też go używają.
Ja jednak jestem twardy i unikam nawet unisexów. Nawet mój Pi Givenchy poszedł w odstawkę bo za bardzo wanilią pachnie. W tej chwili zmieszałem- psiknąłem na swój nadgarstek Pi i A*Man. Muszę przyznać iż ciekawe wyszło połączenie. Musiałbym udać się do perfumeri, ale nie wiem czy je znajdę. Z tego co mi chodzi po głowie to może sprawdź: Lolita Lempicka lub YSL Body Kouros- są podobne Escada Magnetizm Burberry, Brit for Men |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wielki dzieki ![]() ![]() ![]() co jeszcze wam się kojarzy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Coś w tym temacie? Bardzo proszę:
Obsession Night for Men VERY IRRESISTIBLE FOR MEN L'INSTANT DE GUERLAIN POUR HOMME Eau Extrême |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
O tak! L'Instant Extreme. Moje ulubione męskie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Troche offtopowo,ale czyzby krzysiek porzucil wizaz???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam pojęcia, ale też zauważyłam, że mało go tu ostatnio... Może brakuje mu czasu w związku z podjętą niedawno pracą?
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Jestem, jestem tylko trochę zabiegany ostatnio: praca, domowe obowiązki no i mam nową miłość, której poświęcam sporo czasu
![]() Na temat... Nie ma chyba perfum podobnych do BC, te są wyjątkowe, specyficzne, bardzo oryginalne, zostały zaklasyfikowane jako damskie, ale równie dobrze mogły by mieć przyklejoną "męską metkę", znam kilka teoretycznie męskich perfum, które mają w sobie o wiele więcej kobiecych nutek niż BC (wspominane PI, A`Men itd.) ![]() ![]() Zapach cudownie się na mnie rozwija i pachnie bardzo męsko, jego jedną wadę, jest toże na mnie nie ma warkocza pozostaje bardziej przy ciele ![]() Jako wielbiciel wszelkich kadzidlaków, znalazłem podobne klimaty w serii świątynnej CdG, co dziwne Avignon nie powalił mnie na kolana, a spodziewałem się tego po nim. Idole na mnie pachnie zupełnie inaczej niż BC, nie widzę praktycznie podobieństwa, tak jak pisałem na początku tego postu nie znam niczego podobnego do BC, podobne klimatycznie są Gucci p Homme, Messe ![]() Jeśli jednak twojemu Tż spodoba się BC, niech śmiało nosi, a jak nie zna BC, powiedz mu że to męskie perfumy, gwarantuje że się nabierze ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Na pewno się nie nabierze, bo ja sama używam namietnie BC. A ponieważ On b. lubi ten zapaszek na mnie, no to chcieliśmy znaleźć coś podobnego również dla Niego. Ale właśnie dla Niego, a nie wspólnego zapachu dla nas dwojga
![]() ![]() ![]() No cóż dzięki wielkie za wskazówki, dzis wybierzemy się do perfumerii i pobuszujemy A tak przy okazji jakiś czas temu byłam w 2 perfumeriach i w jednej w ogóle nie było BC, a w drugiej stała tylko 1 50-eczka ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytalam ostatnio tutaj o wode dla mojego chlopaka i Twister_Male polecil Bulgari Black. Kupilam ![]() ![]() ![]() ![]() BTW..(reklama - link w podpisie) sama robie zapasy i jesli ktos posiada BC, chetnie oddam Angel TM za 1 flaszke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.