|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Tonik z wiesiołkiem i jego skład!?
Witam...moje pytanie brzmi tak!!Czy moge stosować ten tonik, mam cere niezwykle delikatną, tłustą z rozszezonymi naczynkami i boje sie stosowac kosmetyki ktorych sklad jest podejzany...niestety jestem zielona jesli chodzi o sklady ( mam nadzieje ze to sie niebawem zmieni) a dobrze wiem ze na tym forum sa osoby ktore dobrze wiedza co i ja stosowac i o jakim skladzie
![]() Tonik z wieziołkiem... Skład;Aoua, hydrogenated castor oil, calendula officinalis, sorbitol, phenoxyethanol (and) methyldobromo glutaronitryle, allantoin, pafrum, oenothera paradoxa, tocopherol, disodium edta, benzyl salicylate, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, linalool, coumarin, hydroxycitronellal, isoeugenol. Mam jeszcze jedno pytanie czy wit.c moge stosowac tylko na noc i co zrobic aby Juvit nie zapchal mojej cery...moze stosowac go co dwa dni a nie codziennie.Bardzo prosze o rade.Pozdrawiam ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tonik z wiesiołkiem i jego skład!?
Możesz stosować ten tonik.
CO do Juvitu - bazą jest tu gliceryna,a ta może zapychać. Jeśli masz cerę podatną na zapychanie akurat przez ten składnik, to ni "nie da się zrobić" - jedyne wyjście to zrezygnować z juvitu albo kupić inny preparat z wit C albo ukręcić domowe serum z wit C w proszku. Preparaty z wit C nie muszą koniecznie byc stosowane na noc - mozesz je uzywac rano, pod filtr. WItamina C wzmocni dzialanie filtrów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziekuje ci za pomoc
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Na Twoim miejscu nie nakładałbym Juvitu na twarz.Jak dla mnie za dużo tam gliceryny,żeby tak sobie nałożyć na twarz.Żeby przypadkiem nie odwodnił Ci skóry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Troche mnie zmartwiłaś...
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A Juvit+krem nawilzajacy??Albo Cebion??Prosze o odpowiedź
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.