|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
"Salon Piękności" w TVN Style obala mity :)
Witajcie,
Już zauważyłam to dawno, ale chciałam napisać, ponieważ bardzo się cieszę, z tego, a może także ku przestrodze, bowiem takie mity nadal panują na wizażu, a np. w innych krajach to już passe 1. Oczyszczanie skóry- nieoprawda, iż to niezbędnik kobiety- oczyszczanie to coś jakby błędne koło, oczyszczasz, szybciej prowokujesz skórę do natłuszczania się, co powoduje szybsze zanieczyszczenie. 2. Dobre kosmetyki- tylko w aptekach- także nieprawda, może pielęgnacja, ale z pewnościa nie kolorówka, dlatego jeśli ktoś ma cerę normalną, lub nawet deliktatną, nie musi biegać do pateki, by kupić sobie pomadkę, apteczne rzeczy (zwłaszcza kolorówka) to coś dla kobiet z problemami skórnymi, czy zmianami chorobowymi. Zgadzacie się z tymi stwierdzeniami? A może coś jeszcze odkryłyście dzięki temu programowi, co było mówione wbrew powszechnej opinii publicznej? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Salon Piękności" w TVN Style obala mity :)
Hm... ja jeszcze nie dowiedziałam się z tego programu niczego, o czym bym już nie wiedziała, nie czytała, nie słyszała. Mówią o rzeczach ogólnie wiadomych.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 1)Sama miałam taki przypadek że na siłe oczyszczałam i wysuszałam skóre bo ciągle mi się przetłuszczała. Dopiero kosmetyczka mnie opiep....że sobie skóre niszcze jak zobaczyła ile jakiegoś tam kremu u niej zaczęła wchłaniać...Okazało się że moja skóra jest tak naprawde bardzo sucha a to całe przetłuszczenie było efentem obronnym na wysuszanie!!! 2)kosmetyki apteczne...szczerze...to lepiej mi służą kremy z drogerii niż te z apteki. Ale może to tylko moja skóra taka jest A z kolorówką apteczną sie nie spotkałam(w ciemnogrodzie żyje... )...może z podkładami. I fakt, jak ktoś ma problemy ze skórą jakieś to potrafi poratować. Bratowej każdy podkład wysuszał skóre tak strasznie że po paru minutach się łuszczyła. A kupiła Vichy i problem z głowy![]() To takie tylko moje subiektywne opinie związane z doświadczeniem
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
a ja sie jeszcze dowiedizalam o ilosci mineralow, ktore powinny byc zawarte w wodzie pitnej
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz sprawdzam, aby w butelce wody było 1000 mg minerałów. Z ciekawości też zobaczyłam ile ma moja woda, którą zawsze piłam i ma tylko 253 . ![]() No i nie miałam pojęcia, że woda destylowana może odwodnić, a wypicie 5l może doprowadzić do śmierci.
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ja oglądam ten program i lubię go,ale nie jest on dla mnie w żaden sposób odkrywczy
Warto sobie poczytać forum tego programu,a zwłaszcza wszystko przeciw. Jeżeli ktoś ogląda bardzo dokładnie jest w stanie wychwycić "gubienie się" w tym co mówią prowadzące,np. kiedyś podały,że kobiecie wystarczy kilka kosmetyków do pielęgnacji twarzy-w tym tonik,a w innym odcinku,że toniku nie potrzebujemy ![]()
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam sie z natii4 ,prowadzace plącza sie w zeznaniach i gadaja jak reklamowdawcy dyktuja.
jelsi to ten program z bosacka to calkowicie stracila w moich oczach ,program jest sztywny i nijaki ,carlos tam pasuje jak swinia do siodla. co do wody desylowanej to pierwsze slysze ze mozna by ja pic
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze trzeba sie kierowac rozumem. Nie tylko jesli chodzi o kosmetyki, tylko zawsze w kazdej dziedzinie życia.
Jesli chodzi o mode i urodę wszystko jest zmienne, dzis mówia tak, jutro inaczej. Nie można niczego traktować jako prawdy objawione i niezmienne, bo jutro to wszystko co mówia dziś moze być obalone. Trzeba testować, sprawdzać i patrzec co nam odpowiada a czego należy unikać. Jasne, posłuchac o czym gadają czy piszą tu i tam, żeby można było wypróbować nowości. Ale jeśli cos wypróbuję i to mi nie odpowiada to żeby nie wiem jak to było modne nie będę tego używac. Niech sobie gadają co chcą, po to bozia dała nam rozum, żeby go używać i wybierać co dla naszego organizmu jest dobre. Czy to beda kosmetyki z apteki czy inne, byle dobrze służyły, bo o to w końcu chodzi.
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Luba, ale tutaj nikt nie traktuje tego programu jako wyroczni!
Trochę mylnie zrozumiałaś... Moje stwierdzenie, iż np. oczyszczanie u kosmetyczki jest ok, to mit, to fakt wynikający z mojej subiektywnej obserwacji otoczenia ![]() I do tego, odnośnie aptecznych kosmetyków, też odnoszę się do moich obserwacji, nie do swoich własnych doświadczeń, w końcu wiele dziewczyn idąc za marką decyduje się na kupno kremu czy pomadki, ponieważ jest ona dobra, gdyż "apteczna" wydając przy tym fortunę, nie myśląc, iż za 1/3ceny prawdopodobnie mogłyby nabyć róznie dobrą. Ten wątek zapoczątkowałam, ze względu na takie przypadki, gdyż uważam, iż omówienie tego publicznie da więcej, niż odnoszenie się do naszego rozumu |
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się wydaje,że ten program nie spełni tych celów o jakich myślisz. Chociażby to co one mówią o solarium i pryszczach. Mówią,że te jest mit. I co z tego? Wystarczy wejść na wątki o solariach,by przeczytać całą kolekcję wpisów o tym,że jednak solarium ma zbawienne skutki na twarze Wizażanek,że się trądziku pozbyły, że mają piękniejsze twarze. Albo oczyszczanie u kosmetyczki-nie "wytępią" tego złego nawyku u Polek
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
tak, ale tym stweirdzeniem, mi prywatnie przywrocily wiare w swoje czyny, iz dobrze robie omijajac "oczyszczalnie" szerokim łukiem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

)...może z podkładami. I fakt, jak ktoś ma problemy ze skórą jakieś to potrafi poratować. Bratowej każdy podkład wysuszał skóre tak strasznie że po paru minutach się łuszczyła. A kupiła Vichy i problem z głowy
wakacje