|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pomocy :)
Mam taki problem .. ehh
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomocy :)
ja Cie rozumiem doskonale, też mam to samo, jak rozpoczyna się rok akademicki, to zero sporty, tylko tyle co przemieszczam się z akademika na uczelnie (a mam dosłownie 2 kroki) no i czasami wiadomo zakupy i te sparawy, ale jesli chodzi o sport to też zero wfu zero fitnesu silki, rower nic (po prostu nie mam czasu, naprawde trudno mi byloby to gdzieś wcisnąć) pozostaje ćwiczenie w pokoju (co jak się mieszka z kimś w pokoju o klaustrofobicznym wręcz rozmiarze, nie należy do łatwych rzecz i możliwe jest tylko wtedy jak współlokatorki nie ma) dlatego w roku akademickim nawet jak jem malo to nie schudne a jak normalnie to tyje, masakra (pomijam ze musze się dużo uczyć, a do tego potrzebna jest energia....
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
moze zamiast slodyczy przegryzc np. surowa marchewke? albo wypic jogurt naturalny? albo poprostu wody mineralnej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
ja też nie wiem jak to będzie, zaczynam studia i coś czuje że moge mieć problemy z racjonalnym/ zdrowym odżywianiem się ;(
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Do Paradise18: Wiesz, może zamiast zwykłych słodyczy wybierz batoniki zbożowe lub ciasteczka owsiane np. z czekoladą i rodzynkami.Do picia może być woda niegazowana i np.jogurt pitny.
Ja w klasie maturalnej(2 lata temu ![]() ![]() Ruchu nie miałam wcale, ale biegałam z zajęć na zajęcia i to wystarczyło . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
wiem co czujesz ... ja w maturalnej tyle przytylam ze szkoda gadac a raczej wstyd gadac
![]() ![]() ![]() ![]() powodzenia!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziękuje wam dziewczyny i pani Barbarze ze udzielila mi odpowiedzi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Jesienią jest przecież olbrzymi wybór jabłek!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ja proponuję na przegryzkę róznego rodzaju bakalie np. słonecznik, orzechy ( laskowe, włoskie, pistacjowe, arachidowe, nerkowca, brazylijskie), migdały, pestki dyni. Ja zawsze przegryzam kiedy jestem na uczelni. Są kaloryczne, szybko zaspokajają głód i przede wszystkim nie dostarczaja pustych kalorii, bo zawierają wiele witamin i makro- , mikro elementów. orzechy są dobre na myślenie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Polecam ziarenka najlepiej slonecznika bo najtanszy. Sa baardzo tluste i dzieki temu szybko i na dlugo gasza glod. A cha i ten tluszcz w ziarenkach jest bardzo zdrowy. Kilogram slonecznika na moim targu kosztuje jakies 7, 20 zl a wystarczy na 5 dniowy tydzien w szkole.
Pestki z dyni sa drozsze, wiec je kupuje nieluskane i zajadam dla samej przyjemnisci luskania. Mozna tez jesc orzechy wloskie. Jak sie uda to na targu w ubieglym roku kosztowaly juz od 4 zl za kilogram. Grunt to kupic (najlepiej od kupcow z "Bliskiego wschodu" ) dobrego dziadka do rzyechow tj takiego, rzeby rozbijal skorupke a nie miarzdzyl orzecha. A cha i mozna poprosic TŻ, rzeby rozbil mlotkiem orzechy na caly tydzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Ja mam dokładnie ten sam problemi klase maturalną, mam dla ciebie pewną przekorną radę, - poprostu nie bierz pieniędzy do szkoły albo tylko tyle ilepotrzebujesz, ja tak zrobiłam jadłam tylko to co sobie wziełam do skzoły czyli jakbłka itp, no ale czasem się wściekałam ze jednak coś by sie przydalo... ale odzywcziłam się od słodyczy, kupuje wodę i jogurt activię albo dzisiaj kupiłam sobie suszoe babanki i schrupałysmy z koleżankami. Najlepiej mieć jakiś pomysl i sliną wolę , slodycze nie są rozwiązaniem !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Macie racje dziewczyny ...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Można schrupac ta czekoladkę, ale ja osobiście najczęsciej żaluję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja w klasie maturalnej schudłam - duży stres, dużo obowiązków zrobiło swoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.