pierwsza rozmowa w sprawie praktyk - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-17, 15:35   #1
desti
Zakorzenienie

Red face

pierwsza rozmowa w sprawie praktyk

Moje drogie... trzymajcie za mnie we wtorek o 15 kciuki. Mam pierwsza rozmowe w sprawie miejsca na praktyki. Boje sie strasznie ... wlasciwie nie wiem jak sie do tego przygotowac. Niby rozmowa jak rozmowa... ale chwilami jak sobie pomysle to jestem zielona ze strachu.
Jakos zalatwienie miejsca w szkole poszlo mi latwiej... moze dlatego, ze tam nie bylo takiego ryzyka bo i tak cala sprawa opiera sie o praktyki... jak ich nie dostane to i z miejsca w szkole nic nie bedzie.

Nie wiem jak sie ubrac... nawet nie mam zadnej "eleganckiej" koszuli z marynarkami tez ciezko ... nie chcialabym przesadzic ze strojem... nie wiem jakie tu sa wymogi co do takiego spotkania. Wiadomo ladnie i skromnie ... ale zeby nie przegiac.

Boje sie, ze sie zamotam choc babka z ktora rozmawialam przez telefon wyraznie mowila po niemiecku. Boje sie, ze znowu za duzo zaczne myslec o tym co mam powiedziec i jak mam powiedziec co tylko powoduje, ze sie zaczynam platac.
Nie mam pojecia jak to moze wygladac... czego bedzie rozmowa dotyczyc... bo w sumie od praktykanta nie wymaga sie tylke co od osoby starajacej sie o prace...
aaaaaa... jak tak dalej bede nad tym myslec to do wtroku zwariuje

Macie moze jakies rady jak zebrac sie do kupy i dobrze wypasc ...
desti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 17:45   #2
Lady_Elektra
Raczkowanie

Dot.: pierwsza rozmowa w sprawie praktyk

Jak mój TZ (Niemiec) starał się o praktyki w firmie, to niestety wyglądało to prawie, jak rozmowa kwalifikacyjna. Dlatego lepiej ubierz się skromnie i w miarę elegancko- spódnica i bluzka- tak będzie najlepiej.
Wiem, że to, co teraz powiem zabrzmi niedorzecznie, ale postaraj się wyluzować. Weź głęboki wdech. Ważne, żebyś była entuzjastycznie i optymistycznie nastawiona do tych praktyk, no i żebyś pokazała im, że praca u nich, to marzenie Twojego życia
W każdym razie życzę Ci powodzenia i będę trzymać kciuki. Na pewno się uda!!! Musisz tylko uwierzyć w to, że nie ma lepszych od Ciebie na to stanowisko
Lady_Elektra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 18:02   #3
desti
Zakorzenienie

musze pocwiczyc usmiech ... zeby byl naturalny a nie wygladal jakbym miala szczekoscisk ...

dodam jeszcze, ze to rozmowa w domu dla starszych ludzi (nie lubie nazwy dom starcow) ... wiec moze spodniczke moge sobie darowac ...
kurcze chyba sie bede musiala wybrac na zakupy... jakas koszule kupic... moge ja wepchac pod czarny sweterek w serek... ale z koszula chyba bedzie wygladalo lepiej...
Stary 2006-03-17, 18:27   #4
tinkaaa
Raczkowanie

Eh, mysle, ze te wszystkie rozmowy kwalifikacyjne, czy to w sprawie praktyk, czy tez pracy, to tak naprawde wielka loteria.
Jezeli masz wymagane kwalifikacje, to to czy Cie przyjma, czy nie, zalezy od tego, czy spodobasz sie osobie przeprowadzajacej rozmowe.

Ja ostatnimi czasy, zaliczylam dosc sporo rozmow kwalifikacyjnych. Na poczatku strasznie sie denerwowalam. Po paru nieudanych rozmowach, wiedzialam juz jakie robilam bledy.
Przede wszystkim nie mozna byc przesadnie grzecznym. Takie okazywanie, ze "bardzo mi zalezy", wbrew pozorom wcale nie jest kluczem do zatrudnienia.
Trzeba byc pewnym siebie(oczywiscie bez przesady ), mowic wolno, i nie zaduzo. Nie analizowac za duzo, zwlaszcza przed sama rozmowa.
A przede wszystkim trzeba sobie wmowic, ze ofert nie brakuje, i jak tu nie wypali, to sie znajdzie cos innego.
Poza tym: Nie taki diabel straszny, jak go maluja
tinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 21:30   #5
desti
Zakorzenienie

cos w tym jest... bo to w sumie od tego jakie wrazenie zrobimy na osobie z ktora rozmawiamy zaleza nasze szanse... tym bardziej, ze tu trudno mowic o kwalifikacjach ... to sa nie tyle praktyki co dokladnie miejsce ksztalcenia, gdzie spedze najblizsze 3 lata ... dla nich takie osoby to bezplata sila robocza ...

tylko ciagle nie wiem jak sie ubrac... nie chce przesadzic... zeby nie wygladac za "elegancko" ... bo w koncu nie o posade dyrektora sie staram ...
Stary 2006-03-17, 21:43   #6
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Desti, nie bedzie tak zle - zobaczysz Rozumiem Twoj stres. Ja na razie mialam tylko jedna rozmowe w sprawie pryktyki i to bylo bardzo dawno temu Ledwo co po niemiecku mowilam Ale jakos sie udalo
Wiec nic madrego nie napisze, bo nie mam zadnego doswiadczenia... No, moze ksiazkowe Zgadzam sie jednak z tym, co napisala Tinkaaa
Cytat:
Napisane przez desti
kurcze chyba sie bede musiala wybrac na zakupy... jakas koszule kupic... moge ja wepchac pod czarny sweterek w serek... ale z koszula chyba bedzie wygladalo lepiej...
Zanim przeczytalam tego posta, od razu pomyslalam o jakiejs koszuli lub bluzce i na to sweterek w serek Bedzie elegancko, ale bez przesady

Zycze powodzenia i tez bede trzymala kciuki Jak wrocisz, to koniecznie zdaj relacje

Love to be loved by You...
~~~JOLA~~~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 23:25   #7
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~~~JOLA~~~
Zanim przeczytalam tego posta, od razu pomyslalam o jakiejs koszuli lub bluzce i na to sweterek w serek Bedzie elegancko, ale bez przesady

Zycze powodzenia i tez bede trzymala kciuki Jak wrocisz, to koniecznie zdaj relacje

na razie nie dziekuje ale i tak masz ...

czyli jutro wyprawa po bluzke/koszule ... sweterek bedzie czarny, mam taki co sie idealnie nadaje... nie jestem pewna co do koloru bluzki... biala ?? ... czy jakis inny delikatny kolor...
jak sobie tak wyobrazilam wystapienie w kostiumie nawet ze spodniami to troche to mi sie jakos gryzlo optycznie

odpowiedzi i tak na miejscu nie dostane... tu sie bede musialam uzbroic w cierpliwosc bo to moze jeszcze kilka miesiecy trwac... na kwiecien mam juz dwie kolejne rozmowy... no coz... zawsze musi byc ten pierwszy raz ... mam nadzieje, ze nie bedzie bolesny ...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-03-17, 23:38   #8
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desti
na razie nie dziekuje ale i tak masz ...

czyli jutro wyprawa po bluzke/koszule ... sweterek bedzie czarny, mam taki co sie idealnie nadaje... nie jestem pewna co do koloru bluzki... biala ?? ... czy jakis inny delikatny kolor...
jak sobie tak wyobrazilam wystapienie w kostiumie nawet ze spodniami to troche to mi sie jakos gryzlo optycznie

odpowiedzi i tak na miejscu nie dostane... tu sie bede musialam uzbroic w cierpliwosc bo to moze jeszcze kilka miesiecy trwac... na kwiecien mam juz dwie kolejne rozmowy... no coz... zawsze musi byc ten pierwszy raz ... mam nadzieje, ze nie bedzie bolesny ...
Co do bluzki lub koszuli - moze byc np. w prazki jakies, niekoniecznie czarne Albo cala w jakims kolorze, moze jakis pastelowy. Nie mam pojecia, jak wygladasz, wiec zadnego konkretnego nie doradze Do tego klasyczne czarne spodnie i ubior masz z glowy

Bolesny na pewno nie bedzie

Stary 2006-03-18, 09:20   #9
Equita
Rozeznanie

Smile Dot.: pierwsza rozmowa w sprawie praktyk

Dziewczyny daly ci dobre rady.
Ubranie powinno byc skromne, ale nie na tzw. "szara myszke", jesli chodzi o kolory slyszalam, ze najlepsze wrazenie (profesjonalne) robi kolor granatowy, szary tez nie jest zly, jesli ozywisz go troche pastelowym kolorem (koszula, apaszka). Zrezygnuj z duzej ilosci bizuterii, wymyslnej fryzury, jaskrawych paznokci i zbyt ostrego makijazu.

Zanim wybierzesz sie na rozmowe dowiedz sie troche o firmie, w ktorej bedziesz miala praktyki. Czesto przyszli pracodawcy sprawdzaja kandydatow wlasnie w ten sposob. Nie ma chyba znaczenia czy chodzi o stale zatrudnienie czy praktyki (u mnie zawsze wygladalo podobnie)

Zjedz cos lekkiego przed wyjsciem, nie bedzie ci burczalo w brzuszku i bedziesz mogla skoncentrowac sie na zadawanych pytaniach

Mysl pozytywnie. Zachowuj sie naturalnie, ale badz pewna siebie (nie zarozumiala). Pomysl sobie, ze jestes najlepsza kandydatka na to miesjce. Nie boj sie, nic sie nie stanie, jesli wynik rozmowy bedzie inny niz oczekiwalas. Jest duzo firm, ktore z checia by ciebie przyjely.

Odprez sie, zostaw sobie czas na przemyslenie pytania.

Powodzenia
http://suwaczki.maluchy.pl/sl-21469.png

http://bubbleplanet.blox.pl/html
Equita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-18, 15:19   #10
desti
Zakorzenienie

Equita ... dzieki ...

to w sumie rozmowa o Ausbildungspaltz.. wiec chyba przede wszystkim bedzie sie liczylo wrazenie jakie zrobie ... bo wydaje mi sie, ze akurat jezeli chodzi o opiekne nad starszymi osobami to przede wszystkim beda zwaracac uwage na moje podjecie do ludzi... bo kwalifikacje to ja dopiero u nich mam zdobyc ...

pazurkow nie maluje, makijaz mam zawsze delikatny, wymyslne fryzury odpadaja w przedbiegach a duzej ilosci bizuterii tez nie posiadam bo nie lubie ...
ubranko skompletowane: czarne spodnie, czarny sweterek w serek... i dwie swiezo zakupione koszule do wyboru ...
Stary 2006-03-18, 18:39   #11
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desti
Equita ... dzieki ...

to w sumie rozmowa o Ausbildungspaltz.. wiec chyba przede wszystkim bedzie sie liczylo wrazenie jakie zrobie ... bo wydaje mi sie, ze akurat jezeli chodzi o opiekne nad starszymi osobami to przede wszystkim beda zwaracac uwage na moje podjecie do ludzi... bo kwalifikacje to ja dopiero u nich mam zdobyc ...

pazurkow nie maluje, makijaz mam zawsze delikatny, wymyslne fryzury odpadaja w przedbiegach a duzej ilosci bizuterii tez nie posiadam bo nie lubie ...
ubranko skompletowane: czarne spodnie, czarny sweterek w serek... i dwie swiezo zakupione koszule do wyboru ...
No, to teraz tylko wystarczy Ci powodzenia zyczyc i czekac na dobre wiesci

Stary 2006-03-18, 20:10   #12
Sylwia***
Wtajemniczenie

Hej. Od mojego chlopaka i wielu jego znajomych dowiedzialam sie rzeczy, ktora mnie strasznie zaskoczyla, tzn. ze w takich sytuacjach Niemcy nie ubieraja sie zbyt elegancko, zwlaszcza, ze to nie jest zadna tam praca biurowa czy cos w tym stylu, a poza tym jest to praktyka. Moj chlopak ubral sie zupelnie zwyczajnie, jak na co dzien, tzn. porzadnie wyprasowane (ale nowe) ciemne dzinsy i czarna bluzke, nie jakas specjalna, ale schludna, taka, jaka czesto nosi, bo w niej po prostu dobrze wyglada. Z 2. strony miedzy Koln a Bawaria jest spory odstep, moga tez byc inne zwyczaje. Ten stroj, ktory masz przygotowany, wydaje mi sie odpowiedni, choc moze bardziej odswietny, niz bym si tutaj spodziewala. Ale gorzej by bylo, gdyby byl za malo odswietny.

Najbardziej spodobala mi sie rada tinki: Wmow sobie, ze ofert nie brakuje i tak czy tak, znajdziesz inna Wmow sobie, ze jesli Cie nie przyjma, to beda tego potem zalowali ))
Ja tez pol roku temu tak zrobilam, tzn. wmowilam sobie, ze przeciez UMIEM mowic po niemiecku (a jak teraz o tym mysle... to wiem, ze nie umialam), i poszlam na rozmowe.
Sylwia*** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-18, 20:32   #13
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwia***
Najbardziej spodobala mi sie rada tinki: Wmow sobie, ze ofert nie brakuje i tak czy tak, znajdziesz inna Wmow sobie, ze jesli Cie nie przyjma, to beda tego potem zalowali ))
Wlasnie Ja tez zawsze wszystkim to powtarzam
Cytat:
Napisane przez Sylwia***
Ja tez pol roku temu tak zrobilam, tzn. wmowilam sobie, ze przeciez UMIEM mowic po niemiecku (a jak teraz o tym mysle... to wiem, ze nie umialam), i poszlam na rozmowe.
Kiedys tez sobie to wmawialam Bylam przekonana, ze przeciez moj niemiecki wcale taki zly nie jest Po okolo roku nauki niemieckiego (od zera ) poszlam szukac praktyki Wyladowalam w jednej firmie, cos tam podukalam - nawet nie wiem co i... udalo sie Czasem mysle, ze mam wiecej szczescia niz rozumu
A czasem wyciagam sobie stare notatki lub czytam maile, ktore kiedys pisalam... To lepsze niz niejedna komedia

Stary 2006-03-18, 20:47   #14
desti
Zakorzenienie

Juz kilka razy (w szkole jak bylam na rozmowie i u mojej lekarki) slyszalam, ze calkiem dobrze sobie radze po niemiecku. Pani w szkole byla nawet zdziwiona ... w sumie nie wiem dlaczego bo jak dla mnie to do dobrze duzo mi brakuje ...

ale jakby nie bylo bede musiala sobie poradzic z tym co umiem hihi... ciagle mi brakuje wiary w moje umiejetnosci jezykowe...

od jutra bede sobie wmawiac... rano przed lustrem i moze jeszcze wieczorem przed snem ... w koncu nie ma to jak potega podswiadomosci ...

a wtorek coraz blizej...
Stary 2006-03-18, 21:03   #15
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Desti, skoro juz kilka osob Ci tak powiedzialo, to na pewno cos w tym jest Wiecej wiary w siebie A na pewno sie uda

Stary 2006-03-18, 21:27   #16
desti
Zakorzenienie

Jola ... ... ciagle mi brakuje wprawy, przez to, ze w domu rozmawiamy po polsku... ale jak do tego pojde do szkoly to moze w koncu nabiore rozpedu ...
Stary 2006-03-18, 21:29   #17
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desti
Jola ... ... ciagle mi brakuje wprawy, przez to, ze w domu rozmawiamy po polsku... ale jak do tego pojde do szkoly to moze w koncu nabiore rozpedu ...
No znam to... My tez po polsku Ale tak jak piszesz, nabierzesz rozpedu Ja czasem tak sie rozpedzam, ze jak wracam do domu to zaczynam po niemiecku mowic Chyba juz gdzies to pisalam, tak cos mi sie przypomina

Stary 2006-03-19, 20:12   #18
Fresa
Zakorzenienie

Desti,dziewczyny daly Ci już dużo dobrych rad,więc ja tylko mogę Ci życzyć powodzenia na rozmowie i nie stresuj się przed-zawsze musi być ten pierwszy raz,i trzymam za Ciebie kciuki

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-21, 14:25   #19
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Desti, ja trzymam kciuki i mysle o Tobie Jak wrocisz, to napisz, jak poszlo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-21, 22:34   #20
desti
Zakorzenienie

tak... strach ma wielkie oczy ...

musze przyznac, ze tak najbardziej to mnie meczylo jakies 3 godziny przed rozmowa... nie lubie takiego czekania... bo wtedy tylko niepotrzebnie sie za duzo mysli ...

a jak bylo... hmmm... calkiem sympatycznie ...
rozmowe prowadzily dwie babki a do tego w pokoju siedzial pies... calkiem spory pies... tak sie juz zastanawialam czy to tez sposob na sprawdzanie ... podobno pies wyczuwa zle nastwionych ludzi...
na mnie sie nie rzucil wiec rozmowa mogla sie zaczac ...

z jezykiem poszlo mi chyba calkiem dobrze... nie mialam czasu sie nad tym zastanawic... ale w kazdym razie rozumialy co do nich mowilam
i na poczatek padly slowa, ktorych za bardzo nie lubie... " niech nam pani cos o sobie powie" ... to sie nazywa pojscie na latwizne... z ich strony ... bo ja sie musialam produkowac...
dobre tez bylo "dlaczego akurat ten zawod wybralam" ... i tu musze przyznac moja calkiem bujna wyobraznia pokazala mi fige ... powiedziec cos tam powiedzialam... ale naprawde nie tak latwo wyjasnic dlaczego chce sie zostac Altenpflegerin...
padlo oczywiscie bardzo wazne na Bawarii pytanie... jakiego jestem wyznania... bo tu bywa, ze przynaleznosc do kosciola wazeniejsza jest jak obywatelstwo... jak dla mnie to w pewnym rodzaju rasizm... bo co to kogo obchodzi... ale w tym przypadku przydalo sie to, ze jestem katoliczka...
najlepsze, ze panie w ogole nie wiedzialy skad jestem i jak wygladam... to byl jeden z pierwszych Heimow gdzie wyslalam podanie o praktyke... zanim mi powiedziano, ze mam wysylac caly komplet z zyciorysem i zdjeciem...

co sobie o mnie pomyslaly i jak ocenily tego nie wiem... troche sie posmialysmy i pozartowalysmy na koniec... niby tam jakis blok do pisania miala jedna z pan... ale notatek w nim na biezaco nie robila ...
jeszcze maja kilka spotkan w tym tygodniu z kolejnymi osobami... i jakos w przyszlym powinna byc wstepna selekcja...

jak bedzie zobaczymy... chcialabym tam sie dostac ale trudno mi nawet gdybyc jakie sa moje szanse... bo jak dla mnie pewnie cieniutkie ... bo wyszlo skad jestem... i doswiadczenia zadnego nie mam...
co prawde mowiac mnie wkurza... bo w koncu u nich mam robic Ausbildung... i po to ide do szkoly... wiec chyba moge nie miec doswiadczenia w tej kwestii...

jakby nie bylo... nie nastawiam sie... wtedy i rozczarowanie jest mniejsze... nastepna rozmowa 3 kwietnia w kolejnym Heimie... i na poczatku kwietnia musze zadzwonic i zrobic sobie termin w kolejnym...
mam nadzieje, ze w ktoryms sie uda...

dziekuje za wsparcie i trzymanie kciukow ... pomoglo ... bo jak juz tam weszlam to bylam calkiem spokojna ...
Stary 2006-03-21, 23:00   #21
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

No widzisz, na darmo sie tak stresowalas
Mam nadzieje, ze sie uda
No tak, pytania standardowe Tez takich nie lubie

Jesli sie nie uda, to przynajmniej bedziesz bogatsza o jakies nowe doswiadczenia I na kolejna rozmowe bedziesz juz lepiej przygotowana i mniej zestresowana. Wiadomo, ze pierszy raz zawsze jest najgorszy

A jeszcze lepiej, jak zlozysz podania do kilku "Heimow" i jesli beda chcieli Cie w kilku, to bedziesz mogla sama sobie wybrac, ktory Ci sie najbardziej spodobal A jaka satysfakcja, jak bedziesz mogla kilku odmowic

Stary 2006-03-22, 10:36   #22
Lady_Elektra
Raczkowanie

Zgadzam się z ~~~Jola~~~. Cieszę się, że poszło Ci dobrze i wciąż trzymam kciuki
Najważniejsze, że byłaś rozluźniona i nawet żartowałaś- to działa na Twoją korzyść!
No a poza tym pierwsze koty za płoty! Będzie dobrze :-*
Stary 2006-03-22, 10:49   #23
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady_Elektra
Zgadzam się z ~~~Jola~~~. Cieszę się, że poszło Ci dobrze i wciąż trzymam kciuki
Najważniejsze, że byłaś rozluźniona i nawet żartowałaś- to działa na Twoją korzyść!
No a poza tym pierwsze koty za płoty! Będzie dobrze :-*
Lady_Elektra, chyba Cie myslami sciagnelam
Przed chwila tak sobie myslalam, ze dawno Cie nie bylo

Stary 2006-03-22, 12:10   #24
Lady_Elektra
Raczkowanie

Jestem, jestem - codziennie niemalże, bo "Emigrantki" wciągają i dzień bez wizażu dniem straconym
A poza tym- wizażanki niemieckie są dla mnie nieustającym źródłem informacji
Stary 2006-03-22, 14:25   #25
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~~~JOLA~~~
A jeszcze lepiej, jak zlozysz podania do kilku "Heimow" i jesli beda chcieli Cie w kilku, to bedziesz mogla sama sobie wybrac, ktory Ci sie najbardziej spodobal A jaka satysfakcja, jak bedziesz mogla kilku odmowic

wyslalam w sumie chyba do 30 roznych... w promieniu 50 km ... wiadomo im wiecej tym lepiej... moze gdzies sie uda...
najbardziej by mi odpowiadaly te najblizsze (czyli okolo 15 do 25km) ... ale wyslalam gdzie sie dalo, zeby mnie potem nie gryzlo, ze i tam moglam sprobowac...

Lady... milo Cie widziec ... tak przy okazji ja tez szczecinianka jestem ...
Stary 2006-03-22, 19:03   #26
Fresa
Zakorzenienie

Cieszę się Desti ,że jesteś zadowolona ,bo to znaczy,że dobrze ci poszło.Trzymam kciuki ,żeby to ciebie wybrali
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-22, 19:09   #27
desti
Zakorzenienie

Fresa w sumie to staram sie o tym nie myslec... bo im wiecej mysle, tym wiecej watpliwosci mam :/ ... zreszta po wstepnym wyborze beda ponowne rozmowy... nawet jakby mi sie udalo dostac do czolowki... to hmmm... co ma byc to bedzie ...
Stary 2006-03-22, 20:12   #28
Luba
Zakorzenienie

Desti! Pewnie juz za pozno, ale dopiero dzisiaj sie dowiedzialam, ze w poblizu jest Altersheim, w Hirschau, to jest okolo 50 km od ciebie. Daleko od domu, ale za to do mnie bedziesz miala blisko po pracy Jak bedziesz chciala namiary na ten Heim to napisz
Trzymam kciuki! Powodzenia!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-22, 20:36   #29
desti
Zakorzenienie

Luba ... dziekuje ... to nawet jest 38 km... co prawda juz troche pozno na wysylanie ale adres mozesz mi podac... zawsze to jeden wiecej, sprobowac nie szkodzi ...
Stary 2006-03-22, 20:48   #30
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desti
wyslalam w sumie chyba do 30 roznych... w promieniu 50 km ... wiadomo im wiecej tym lepiej... moze gdzies sie uda...
najbardziej by mi odpowiadaly te najblizsze (czyli okolo 15 do 25km) ... ale wyslalam gdzie sie dalo, zeby mnie potem nie gryzlo, ze i tam moglam sprobowac...
Do 30 No to nie ulega watpliwosci, ze niedlugo w koncu zaczniesz ten Ausbildung
Cytat:
Napisane przez Lady_Elektra
Jestem, jestem - codziennie niemalże, bo "Emigrantki" wciągają i dzień bez wizażu dniem straconym
A poza tym- wizażanki niemieckie są dla mnie nieustającym źródłem informacji
Hmm, to chyba sie mijamy, bo dawno Cie nie widzialam
A wlasnie lece na Twoj watek, bo bylam dzis na Uni

Edytowane przez ~~~JOLA~~~
Czas edycji: 2006-03-22 o 21:54
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości