|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Róż-jak nakładać?Pomocy:)
Witam
![]() Nie umiem nałożyć różu na twarz.Podobno mam twarz owalną (?),w przypadku której jest kilka wariantów nakladania.Niestety, w każdej wersji wygladam jak błazen ![]() Mam dość wydatne, wyraziste ( tak mi sie wydaje) kości policzkowe, kości dolnej szczęki i podbródek, ale nie chce tego tuszować.Problem w tym, ze jesli nakladam róż w danym miejscu , są zbyt widoczne kości policzkowe, albo żuchwa, i odwrotnie. W jaki sposob i w którym miejscu bym tego różu nie nałożyla, to w rezultacie twarz wyglada nienaturalnie, a i ja głupio się czuje ( a klade go naprawdę w minimalnych ilosciach). Kladąc go na policzkach wygladam jak ruska matrioszka, zaś nakladajac po bokach twarzy, wygladam sztucznie i uwidacznia sie zbytnio jedynie moj nos i środkowa część twarzy ![]() Może podpowiecie mi,w ktorych miejscach twarzy nalozyc róż? Albo narysujecie na moich zdjęciach odpowidnie miejsca )Na jednym z nich juz się tym różem pomalowałam, ale nie zwracajcie uwagi na tą partanine![]() Albo chociaz wkleicie zdjęcia NATURALNYCH makijaży ( z różem w roli głównej) dla mojego typu twarzy?Chyba ze ja naprawde jestem niewymiarowa ![]() Naprawdę liczę na Waszą pomoc
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Róż-jak nakładać?Pomocy:)
Jak czujesz się jak ruska matrioszka to może zły odcień różu dobrałaś?
![]() A może sprobuj z brązerem? Ja do różu też nie byłam przekonana, ale jak zaczęłam zabawe z kulkami brązującymi to i róż nie jest mi straszny. Z tego co widze to masz ładnie widoczną kość policzkową (Szczególnie na tym zdjęciu https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1158593097 i właśnie na tej kości bym pacnęła tym brązerem. Zauważyłam, że na innym zdjęciu (https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1158593111) pada cień właśnie od Twojej kości policzkowej, co w rezultacie daje efekt nałożenia brązera. Nie wiem czy mnie zrozumiałaś, ale właśnie tak jak się tam wydaje, że jest, tak własnie maluj spokojnie brązerem.Z tego co wiem róż się kładzie już pod tą kość, czyli na ten "dołek". ale zagmatwałam , jakby co to mnie poprawić! ![]() Edit: Poza tym na wizażu jest dobry kurs, który możesz sobie przeczytać i ściągnąć. Tu jest link http://www.wizaz.pl/images/agaz/kurs_makijazu_04/
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
jakas tam wskazowka...
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Serdecznie dziękuję za podpowiedzi, dziewczyny
![]() Oczywiscie ze przejrzalam juz wczesniej wizażowy poradnik, ale efekty na mojej twarzy nadal byly mizerne Stąd moj post.Spotkalam takie rysunki odnośnie modelowania twarzy owalnej w serwisie Gazety Wyborczej - wlasnie przy takim sposobie malowania wygladam jak matrioszka ![]() Czyli reasumując:na kość brazer, a pod nią róż albo ciemniejszy bronzer ![]() Moze sie jeszcze komuś nasuną jakies uwagi, to niech śmialo pisze ![]() Pozdrawiam )
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
generalna zasada nakładania różu uniwersalna jest taka, że należy szeroko się uśmiechnąć i w wystające miejsca na policzkach nałożyć róż
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Może masz źle dobrany kolor różu albo robisz nim plamy - spróbuj nakładać minimalną ilość i ewentualnie dokładać kolejne cieniutkie warstwy; dobrze rozetrzyj granice. Ja spotkałam sie z dwoma sposobami - szeroko sie uśmiechamy i nakładamy róż na wystające policzki lub składamy usta w 'karpika' i na kości policzkowe nakładamy róż. Obejrzyj dokładanie kurs makijażu opracowany przez AgęZ; pokazuje jak nakladać róż, brązer w zależności od kształtu twarzy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.

Nie wiem czy mnie zrozumiałaś, ale właśnie tak jak się tam wydaje, że jest, tak własnie maluj spokojnie brązerem.