|
|||||||
| Notka |
|
| Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Zmarszczka, zły sen palacza.
Dzień dobry, witam wszystkich.
Pokrótce opowiem swoją historię, być może dzięki temu będzie łatwiej odpowiedzieć komuś z Państwa na moją wiadomość. Mam 26 lat, od siedmiu paliłem, na szczęście mogę to napisać w czasie przeszłym.. Od dwóch miesięcy jestem wolny od tego nałogu. Być może to nie ma znaczenia, ale ja chciałbym to porównać do złego snu, który zaczął się gdy odpaliłem pierwszego papierosa, skończył gdy zgasiłem ostatniego. Minęło siedem lat, w międzyczasie niezbyt zwracałem uwagę na swój wygląd, mając przed oczami swój obraz z kiedyś, a zmieniło się wiele.. Kiedy to dostrzegłem? Gdy postanowiłem o siebie zadbać, miało to związek z decyzją o rzuceniu palenia. Co zobaczyłem w lustrze wyrwany z tego złego snu? Trochę zmarszczek na twarzy i jedną bardzo wyraźną. Jest to łuk wokół ust, uwypuklony, odznacza się znacząco. To że moja twarz wygląda inaczej, wszystkie te pomniejsze negatywne zmiany byłbym w stanie zaakceptować, tak myślę.. ale to rzuca mi się w oczy przede wszystkim. Przechodząc obok lustra trudno mi podnieść wzrok i spojrzeć na siebie, może to naiwne, głupie.. ale bardzo to przeżywam. Nie potrafię zaakceptować takiego siebie. Szukałem rozwiązania, czytałem, dzwoniłem do salonów kosmetycznych, umawiałem się na konsultacje i nic. Problem pozostał. Jedyne czego się dowiedziałem, to możliwość użycia kwasu, jednak po jakimś czasie podobno problem wraca. Nie ukrywam, że nie jestem osobą zbyt zamożną, dlatego nie stać by mnie było powtarzać takiego zabiegu okresowo. Czy można w inny sposób trwale, choćby nawet minimalnie.. sprawić by ta zmarszczka była mniej widoczna? Myślę, że mógłbym odłożyć sobie trochę pieniążków na jednorazowy zabieg, jednak w moim przypadku powtarzanie tak kosztownych kuracji nie wchodzi w grę. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Zmarszczka, zły sen palacza.
No są różne sposoby najlepiej umówić sie na konsultacje do lekarza med esteycznej on ci wybierze jakiś zabieg, czy to będą kwasy czy czypwłnianie albo botoks.Moja wiedza na ten temat jest skromna bo sama pale a z zabgiegów takich to dopiero na pierwszy ide ale to z innym problemem w ogle. Jedyne co to mogę ci polecić Dr Joanne Kuschill ona ci tam doradzi bardzo dobrze !
Mojej córce usuwała tatuaż to jesteśmy bardzo zadowolone . |
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Zmarszczka, zły sen palacza.
Oczywiście, że wszelkie zabiegi z użyciem kwasu hialuronowego, botoksu należy co jakiś czas powtarzać. Niestety... Tyle już wiesz. Skoro zmarszczka stała się Twoim problemem spróbuj używać serum z wit. C i kremy z retinolem. Ale kupowane wyłącznie w aptece a nie w drogerii. Popytaj konsultantkę w aptece, zapewne dobrze doradzi. Wit. C jak i wit. A nieznacznie spłyci zmarszczki, co nie oznacza że pozbędziesz się zmarszczek raz na zawsze. Dojrzałość chłopie Cię dopada
Zmarszczek będzie przybywać dlatego zadbaj o pielęgnację. Zacząłeś od rzucenia papierosów, to już duży krok do przodu. A jeśli jesteś w stanie nadszarpnąć zasoby finansowe to skorzystaj z usług DOBREGO specjalisty. Dobry kwas, w dobrych rękach przyniesie dobre i długotrwałe efekty Brak u Ciebie samoakceptacji? Musisz pozbyć się tego wewnętrznego krytyka. Może tak naprawdę tutaj leżą twoje problemy? Życzę powodzenia i wytrwałości w niepaleniu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

Zmarszczek będzie przybywać dlatego zadbaj o pielęgnację. Zacząłeś od rzucenia papierosów, to już duży krok do przodu. A jeśli jesteś w stanie nadszarpnąć zasoby finansowe to skorzystaj z usług DOBREGO specjalisty. Dobry kwas, w dobrych rękach przyniesie dobre i długotrwałe efekty