|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Kilka Pytań Prosze O Odpowiedź :)
No więc okazało się że znowu jestem w ciąży
![]() ![]() 1) stosuję masaże masażerem elektrycznym "philipsa" , polega on na zasysaniu skóry, czy nadal mogę go stosowac ? 2) smaruję nóżki kremami antycellulitowymi z serii eveline czy nadal mogę ?? 3) piję czerwoną herbatę pu-erh (lubię ją) czy ona nie szkodzi w ciąży ? 4) 3 razy dziennie biorę po jednej tabletce rutinoscorbinu , ze względu na to ze mam dosc popękane naczynka na nogach a witamina C je wzmacnia , nie wiem czy dalej mogę ? Niektóre pytania mogą wam się wydac "dziwne" , "głupie" ale mi zalezy na odpowiedzi ![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kilka Pytań Prosze O Odpowiedź :)
Kasiu, gratulacje.
Co do Twoich pytań powiem, co wiem: - herbatę czerwoną możesz pić dalej - rutinoscorbinu na razie zaniechaj- później może być potrzebny przy krwawieniu z nosa, ale to lekarz ci powie - nie stosuj żadnych kremów antycellulitowych przynajmniej do 3 m-ca ciąży- później lepiej używać przeciw rozstępom. Dlaczego tak- znajdziesz info na różnych stronach w necie. - teraz łykaj kwas foliowy Poza tym, powinnaś skonsultować swoje wątpliwości z lekarzem prowadzącym- to on jest/powinien być autorytetem w tych kwestiach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
oczywiscie wszystko skonsultuje z lekarzem, tyle że wizytę mam dopiero za 3 tygodnie wiec chciałam sie upewnic dla świętego spokoju
![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
witaj! co do odpowiedzi na twoje pytania, to nie zgodze sie z poprzedniczka
![]() herbaty czerwonej nie powinnas pic -na niektorych opakowaniach (nie wiem jakiej firmy pijesz) jest nawet zaznaczone, ze nie poleca sie jej kobietom w ciazy ![]() reszte jak najbardziej popieram ![]() Jesli zaczelas cwiczyc, to w czwartym miesiacu -o ile lekarz powie, ze to ok, mozesz cwiczyc joge -rewelacyjnie wplywa na organizm i na pewno pozwoli zadbac o siebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
zgadzam sie z poprzedniczka herbata czerwona pobudza organizm i dziala na zasadzie redbula czy innego energetyzujacego napoju-daj sonie narazie spokuj z ta hernata leprze sa ziolowe-owocowe
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Rzabbocop
|
Masażer sobie daruj na razie, nie ze względu na dziecko tylko na naczynka które moga pójśc w ciaży.
rutinoscorbin możesz łykać ale nie przesadzaj z dawką kremy antycelulitisowe mogą zawierać kofeinę więc nie zaleca sie w ciaży herbatkę traktuj tak jak jak czarną lub kawę, czyli bierz pod uwagę dzienną dawkę kofeiny jeśli chodzi o ćwiczenia to skonsultuj się z lekarzem, ja ćwiczyłam dopóki brzuch mi tego nie uniemożliwił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
herbatkę odstawiłam , masażer także , ćwiczeniami się narazie nie katuję. Poczekam na pierwszą wizyte u lekarza i jego sięjeszcze poradzę.
co do naczynek to ja mam popękane ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
nie martw sie na zapas
![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
zapisałam się na wizytę do dermatologa moze on coś pomoze a jak nie on to później czeka mnie wizyta u chirurga naczyniowego, mam nadzieję że oni mi coś pomogą.
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie chce cie martwic ale to zylak na bank!!!! moja mama ma takie i sa grube jak nogi sa zmeczone!!!!! miala operacje na nie ale one wracaja ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.