|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Uczulenie,co radzicie?
Drogie dziewczynki,mam suchą skórę.Od kilku dni czułam ,że jest coraz bardziej przesuszona.Nie wiem dla czego przecież używam tone kremu.Kupiłam ( bambino) ponieważ jest dla niemowląt więc stwierdziłam,że będzie najdelikatniejszy.Wczoraj na noc nałożyłam go mega dużo,żeby nawilżyć buźkę i rano wstałam ze strasznym uczuleniem.Mam jakby piach pod skórą i na dodatek czerwone
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uczulenie,co radzicie?
Ewelinko, jakby nie patrzeć, Locoid jest sterydem i byłabym raczej ostrożna w przypadku takich maści - lista skutków niepożądanych jest bardzo długa, mimo że potrafią one szybko przynieść ulgę. Spróbowałabym jednak ratować się najpierw innymi środkami, a po steryd sięgnąć w ostateczności - i może raczej po słabszą wersję Hydrocortisonum (0,5%). Sama jestem dość uprzedzona do sterydów - chyba z rok leczyłam trądzik posterydowy wywołany Elocomem.
Polecam Twojej uwadze ten wątek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=114252 ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Rayne-bardzo Ci dziękuję za odpowiedź, napewno skorzystam z Twoich rad.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
używanie maści sterydowych na twarzy jest bardzo ryzykowne i nie powinno się tego robić na własną rękę. można sobie zrobić nieodwracalną krzywdę! lepiej idź do dermatologa.
radziłabym ci takze porzucić nadzieję, że wyleczysz się z tych alergii raz na zawsze. sama jestem alergikiem i wiem co to znaczy. ![]() w każdym razie każdy musi znaleźć cos dla siebie sam, niestety. powodzenia. ![]()
Kto nie ryzykuje ten nic nie ma ![]() Edytowane przez pkawecka Czas edycji: 2006-09-22 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odp.Byłam dziś u alergologa i za kiesiąc będę miała testy skórne by dokładnie zlokalizować przyczynę oich uczuleń.Dowiedziałam się ,że obecnie jest wykwit roztoczy więc wszyscy uczuleni na kurz trzymajmy sie jakoś
![]() Dostała tabletki Telfast 120,które podobno są bardzo skuteczne.A krem do twarzy kupiłam w aptece z orion pharm Aqualan L-jest dosyć fajniutki, bezzapachowy i nawilżająco natłuszczjący daje uczucie ukojenia napiętej skóry.Mam nadzieję,że wkrótce mi przejdzie.Dziękuję wszystkim doświadczonym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.