|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Jaki składnik w szamponach i ożywkach powoduje łupież?
Witam.
2 razy umyłam głowę szamponem Gliss kur kompletna regeneracja i raz nałożyłam balsam z tej serii na włosy. Wiem, że balsam ma w składzie alkohol, czy to własnie on mógł spowodowac u mnie łupież? Szampon natomiast ma taki alkoholowy zapach. Sprawdziłam też odżywki pantene - one też mają ten alcohol, ale po niej nie miałam żadego łupieżu. Jakich składników należy unikać, jak myślcie co powoduje łupież?
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki składnik w szamponach i ożywkach powoduje łupież?
Alkohol wysusza, więc to możliwe, że właśnie po nim masz łupież.
Ja zauważyłam u siebie taka tendencje po szamponach z cytrusami... nie dla mnie Fructisy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
zapomniałam dodać, że dove też nie mogę używać....powoduje u mnie kolosalny łupież!!!!!!
jedyne co mi pozostało to nizoral i jakiś przeciwłupieżowy szampon... ![]() a tak bardzo chciałam zregenerowac swoje włoski gliss kurem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Do powstania lupiezu moga sie przyczynic skladniki ktore draznia skore glowy np kwasy owocowe we Fructisach, zalezne to jest od osoby. Nakladaj wiec ta odzywke na same wlosy, a nie na skore glowy, albo poszukaj innej skoro Twoja skora nie toleruje Gliss Kura.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja zauwazylam, ze u mnie lupiez powoduja szampony o konsystencji żelu, np. Timotei
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]()
a co powiecie na temat tych nowych szamponów i odżywek nivei (intensywna regeneracja i wygładzanie)? któraś używa?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.