|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Jaki kolor?
Długo zastanawiałam się na którym forum umieścić to pytanie. Moje makijaże chyba pasują. Otóż chodzi mi o radę. Jakiego koloru cieni mogę urzyć do fioletowej sukienki? Fioletowe są też buty. Czy jeśli na oczy położę fiolet nie będzie go za dużo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jaki kolor?
to chyba pytanie na wizażystkę i think
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
To zależy przed wszystkim od dwóch spraw. Przede wszystkim zarówno buty, jaki i sukienka powinny być w podobnym odcieniu fioletu, tak samo makijaż, inaczej mogą się gryźć. Poza tym fiolet pasuje najlepiej sniadym w większej ilości, więc jeśli masz ciemną kaenację i włosy to nie widzę przeszkód, jeśli natomiast jesteś jasną blondynką to postaw raczej na coś lżejszego. A oto kilka propozycji (niektóre od wizażanek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Wątek idzie na wizażystkę.
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Odcienie różu, bądź turkusu, fiolety też mogą być jeśli masz ciemną karnację (ktoś już o tym wspomniał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyjaciółka KWC
|
Co za dużo, to niezdrowo. Uwazam, ze jezeli buty i sukienka są w tym samym kolorze to jakis kontrast byc musi - wszystko zależy od ciebie - jezeli wolisz jasne makijaze, to użyj jasnego rozu, lila, bieli, kremu, a jezeli lubisz mocny makijaz, to czerni lub grafitu. Fioletowy akcent w makijazu nie zaszkodzi, ale tylko akcent (np. odrobina fioletu w kaciku oka). Wszystko tez zalezy od tego, co ci pasuje
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.