|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Zachcianka na słodkości : babeczki i fornetti. Prośba do dziewczyn z KRAKOWA!
Witam serdecznie.
Nie wiem czy zakładam wątek w dobrym miejscu, jakbym zrobiła coś źle, proszę go przenieść ![]() Mianowicie: od kilku dni ( ) mam ochotę na słodkości, dokładnie na fornetti z nadzieniem kokosowo-czekoladowym i na babeczki z lukrem (załączam zdjęcia o jakie mi chodzi - nie te z nadzieniem kakaowo-czekoladowym i orzechami, tylko z LUKREM, ale te pierwsze wyglądają bardzo podobnie.)Mianowicie w tej sprawie mam pytanie. Gdzie w Krakowie (najlepiej jaknajszybciej) mogę je nabyć, bo ostatnio rzadko je widuje? Czy orientujecie się może czy jest nadal stoisko z fornetti w obi na bora komorowskiego? Prosze o odpowiedzi
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zachcianka na słodkości : babeczki i fornetti. Prośba do dziewczyn z KRAKOWA!
fornetti to nie wiem,ale babeczki łudzaco przypominają, te z sieci cukierni "Ciasteczka z Krakowa".Mają je tam z różniastymi nadzieniami/smakami.Cukiernio-sklepy rzeczone mieszczą się przy ul.św.Tomasza i Floriańskiej.
http://http://www.ciasteczkazkrakowa.pl/detal/index.html- tutaj ich oferta ciastkowa Edytowane przez babethka Czas edycji: 2009-06-13 o 22:01 |
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zachcianka na słodkości : babeczki i fornetti. Prośba do dziewczyn z KRAKOWA!
a Flerynka nie robi czasem takich fornetti,tylko chyba z kokosowo-czekoladowym nie ma.
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
w obi jest dalej
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
A może znacie przepis na Fornetti
szukałem po całym forum... ale nici... a tyle wątków że już z sił opadłem szukając... ![]() dajcie linka albo cuś:P proszę ![]() pozdro |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za odpowiedzi
![]() moj luby M. znalazl wczoraj babeczki w cukierni z czyżyńskim carrefourze, babeczki sa z cukierni Michalskich. Sa dosc twarde, ale przynajmniej chwilowo załagodziłam zachciankę. Dziekuje rowniez za informacje o fornetti (czy sa w obi). Mam nadzieje ze beda tam czekoladowo-kokosowe. Coldi, jak wpiszesz w wyszukiwarke fornetti, to wyskocza ci przynajmniej 2 watki w ktorych jest przepis na nie Szukajac informacji, sama sie na nie natknelam.
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
znalzłem dzięki wielkie
![]() po prostu tak to jest jak się źle spojrzy ![]() za drugim razem dopeiro spojrzałem
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
przez ciebie tez mnie na nie naszła ochota;-)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.

) mam ochotę na słodkości, dokładnie na fornetti z nadzieniem kokosowo-czekoladowym i na babeczki z lukrem (załączam zdjęcia o jakie mi chodzi - nie te z nadzieniem kakaowo-czekoladowym i orzechami, tylko z LUKREM, ale te pierwsze wyglądają bardzo podobnie.)