|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
dylemat;)
hej! mam małe pytanko do wszystkich praktykujacych stylizacje paznokci a zarazem majace wykształcenie kosmetyczne.Czy miałyscie kiedys dylemat czy zajac sie paznokciami czy kosmetyka.ja własnie mam taki problem i bede musiała podjąc decyzje co "wolę" bo chyba na raz nie da sie robic jednego i drugiego i byc dobrym we wszystkim.zrobilam kurs na paznokcie jeszcze bedac w szkole a teraz od pół roku pracuje w salonie gdzie zajmuje sie wszystkim-i kosmetyka i paznokciami-i moze przez to wydaje mi sie ze jestem cienka we wszystkim co robie...;/ piszcie prosze wszystkie mysli ktore przyjda Wam do głowy na ten temat.z góry dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: dylemat;)
najpierw paznokcie, wydaje mi sie to bardziej skomplikowane niz makijaz, potem juz moze Ci sie nie chciec
![]() ![]()
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() I z wypowiedzią Manicoor również - że w szkołach, stylizacji pazurków uczą zazwyczaj na poziomie...średnim ![]() Moniczqa musisz chyba jednak sama zdecydować co Cię bardziej kręci. Bo to jest najważniejsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
no własnie sama musze pewnie sie ukierunkowac
![]() Bardzo dziekuje kobiety za odzew ![]() W zasadzie to mysle ze pewnie znajde sie w sytuacji ze bede musiała zrezygnowac z czegos bo nie dam rady na dwa fronty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Trudno komukolwiek podjąc decyzje za ciebie.
Pomysl co bardziej Cie cieszy, czyt przyjemniej Ci sie wykonuje zabiegi kosmetyczne, czy "pazurkowe"?
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja zrbiłam tak:
Ukończyłam kursy na przedłużanie paznokci, manicure i pedicure, i na tym sobie dorabiam, a zaocznie studiuje kosmetologie. Dla mnie to swietne rozwiązanie, bo na pazurkach można szybko zarobić, a oprócz tego jeszcze normalnie pracuje, w zupełnie innym zawodzie. Ja pazurki traktuje jako hobby, uwielbiam to! A kosmeolog to opłacalny zawód ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
dzieki Kobiety
![]() cd. podjecia decyzji to wiem ze nikt tego nie zrobi za mnie ale mysle ze jesli chce byc w czyms dobra to musze sie tez i szkolic w danym kierunku a jak bede sie szkolic jako kosmetyczka to paznokcie mysle ze pojda troszke w odstawke a i odwrotnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nie musisz mi mówić o dylematach ![]() Ale uważam ,ze gdy sie ma wystarczająco dużo samozaparcia to wszystko mozna pogodzić ![]() Choć niewielu się to udaje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
no własnie samozaparcie... ja chyba naleze do tych osób wytrwałych i cierpliwych ale nie pchajacych sie tam gdzie wyczuwaja jakąś chora atmosfere... w kazdym razie czasami mi sie odechciewa wszystkiego a szczególnie wtedy kiedy patrze na to co umieja babki z którymi pracuje -pocieszam sie tylko ze moze po tylu latach ile one pracuja- moze i ja kiedys bede czaic o co w tym wszystkim chodzi a jak narazie łapie doły ze jestem cienka-chociaz patrzac na studium nie nalezałam do tych obijających sie...ehhh... człowiek uczy sie całe zycie i głupim umiera...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Margarita-dzieki
![]() ![]() ![]() duzo mysle o tym wszystkim i wydaje mnie sie ze jednak na paznokciach mozna sie znac ale nie musze byc mistrzynia w stylizacji zeby załozyc tipsy ![]() Mysle tez tak ze nie po to konczyłam szkołe kosmetyczna zeby teraz odmawiac wykonywania zabiegow a te pazurki to czasem dobra odmiana przeciez to tez jest pewna dziedzina kosmetyki. Moze w tych pazurkach odstrasza mnie to ze klientki są rózne i jedna nosi tipsy i nic sie z nimi nie dzieje a druga po ich założeniu idzie na działke i kopie nimi glebe...bo wiedza i tu i tu jest potrzebna ![]() Kobiety a znacie jakąś szkołe w Lublinie gdzie mozna jeszcze sie doszkalac w zawodzie kosmetyczki? Tzn.wiem że są rózne i nowa kosmetologia ale chodzi mi o to jak tam jest ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kosmetologia to bardzo bogata dziedzina, dynamicznie sie rozwija, ciagle pojawiają się nowe tematy. Taka praca szybko Ci się nie znudzi. Zainwestowałaś juz sporo w tę dziedzinę, więc rozwijaj się w niej ![]() Na podstawie Twoich postów odbieram Cię jako osobę ambitną, dążącą do doskonałości. Z pewnością nie spoczniesz na laurach i nie zadowolisz się byle czym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
dziekuje Margarita
![]() Potrzebowałam takiej wypowiedzi ![]() ![]() Wyznaje zasade ze co ma byc to będzie wiec co bym nie zrobiła to i tak ycie moze potoczyc sie w innym kierunku niz sobie zaplanuje ![]() ![]() ![]() ![]() A powiedz mi jak jest na tej kosmetologii? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.