|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
kłopot
Witam
Mam cięzką sytuacje mieszkaniową musiałam się od rodziców wyprowadzić. Zamieszkałam chwilowo u Babci,która obecnie przebywa za granicą w pracy,jej zgode na mieszkanie mam ,klucze mam. Mój rodziciel zagroził jeśli kluczy od Babci mieszkania nie oddam to zgłosi na policje o nielegalnym lokatorze Wiem ze policja to sprawdzi ,bardzo mnie ciekawi czy mogą wywazyc drzwi,jakie beda konsekwencje? z gory dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: kłopot
Chyba wtedy nie wywazaja drzwi, tylko przychodza sprawdzic? Nie za bardzo sie orientuje, ale skoro masz zgode, to kwestia rozmowy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Przyjdą, pogadają, ty pokażesz klucze, dasz kontakt do babci. Jak ci nie uwierzą, to się z babcią skontaktują i sobie wyjasnią.
Nikt nie wyważa drzwi, bo kto by za to zapłacił, jakby okazało się, ze wszystko jest w porządku? ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Spokojnie, nic złego nie zrobią. Jesteś pełnoletnia, jesteś jej rodziną, ona o Twoim mieszkaniu tam wie i się na to zgadza więc wszystko jest ok. Rodzicielowi możesz kazać cmoknąć się w pompkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
jesli pojdzie zgloszenie na policje to przyjdzie dzielnicowy zeby sytuacje sprawdzic. nie beda cie straszyc ani nic na sile robic. grzecznie wypytaja kim jestes dla wlascicielki mieszkania, czy ona moze to osobiscie potwierdzic jesli nie to zapisza gdzie jest i ewentualny termin kiedy sama osobiscie moze potwierdzic ze jestes jej rodzina na policji. rutynowe pytania.
jeszcze istnieje taka ewentualnosc ze jesli babcia ma mieszkanie spoldzielcze nie wlasnosciowe to po zgloszeniu do administarcji moze sie tez narobic troche problemow. chodzi o liczbe zameldowanych osob i ewentualne koszta.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Możesz powiedzieć, że babcia wyjechała i pod jej nieobecnośc ty zajmujesz się jej mieszkaniem w sensie doglądasz go, ponieważ cię o to poprosiła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2690527 6]Możesz powiedzieć, że babcia wyjechała i pod jej nieobecnośc ty zajmujesz się jej mieszkaniem w sensie doglądasz go, ponieważ cię o to poprosiła.[/QUOTE]
I to chyba będzie najlepsze wyjście . ![]() Edytowane przez monik.a Czas edycji: 2011-05-14 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Nic się nie przejmuj, skoro masz zgodę właściciela mieszkania na przebywanie tam podczas jej nieobecności tzn że przebywasz tam prawnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.