|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 | |
Konto usunięte
|
Jak awanturował się 8-letni uczeń.
Jak awanturował się 8-letni uczeń
Cytat:
Normalnie furia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak awanturował się 8-letni uczeń.
Aj... 8-latek... Wole nie wiedzieć co z nim będzie jak dorośnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Coś mi się nie chce w to wierzyć, ale jak to prawda to yyy... Nie mogli zapanować nad 8-letnim dzieckiem? Hym... Ja też wole nie wiedzieć co będzie z tym 'niegrzecznym' dzieckiem za kilka, kilkanascie lat...
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Maly agresor
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Tak, jest coraz gorzej
![]() Cheer ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
dubel
Edytowane przez fuksjaa Czas edycji: 2006-09-28 o 18:24 Powód: ....... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
![]() ![]() A tak całkiem poważnie, to dla mnie niemożliwe i nieprawdopodobne, że tyle osób nie mogło zapanowac nad 8-latkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Ciekawe którzy to jego rodzice? :/
A widzieliście nowy programi "SuperNiania"? Tam dzieciaki też potrafią się bić. Ciekawe skąd to takie zachowanie...
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to niemozliwe i nieprawdopodobne? Przeciez nauczyciel czy dyrektor czy policjant nie mogli nic zrobic. Nie moga stosowac przemocy fizycznej wobec dziecka. A przemoca fizyczna byloby wszystko, nie mowie tu o bicu, tylko o zwyklym przytrzymaniu. Nawet jesli zlapaliby go mocniej, to juz jest to przemoc. Nauczyciel nie moze nawet dotknac ucznia, jakikolwiek kontakt fizyczny w takim wypadku to przemoc. Wiecie jak media rozdmuchalyby taka sprawe jesli nauczycielka czy dyrektorka sprobowalyby poskromic ucznia? Jaki wielki krzyk by sie podniosl, ze biedne dzieciatko zostalo skrzywdzone i o tutaj, niech panstwo popatrza ma siniaczka na rece... Bo go pani niedobra za reka zlapala jak ja bil... Paranoja. A z dzieci sie robi swiete krowy i potem sa efekty. Nie jestem za karami cielesnymi dla dzieci. Ja swoich nigdy nie bije i nie ponizam w zaden inny sposob, ale znaja granice do ktorych czlowiek moze sie posunac. Wiele dzieci nie zna takich granic.
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Wierzę w to .
Raz gdy przyszłam odebrać moją siostrę z zerówki , zastałam ją bijącą , kopiącą i wyzywającą nauczycielke od "głupich kup" . Wpadła wtedy w taki szał , ze mi trudno było ją odciągnąć . A wszystko przez to że pani dała wszystkim dzieciom naklejki , a jej nie . To była taka jednorazowa sytuacja , z reguły jest spokojnym dzieckiem , ale wtedy ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
ooo boże.. te dzisiejsze dzieci.. co to sie dzieje.. :// ... niedlugo może 5-latki zaczna zabijać :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Luba, dokładnie
![]() Niunia88, w sumie to już 2-latek zabił babcię samochodem. Wszedł do garażu i odpalił samochód ![]() No, ale ewidentnie wina rodziców,że go nie przypilnowali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Wcale mnie nie dziwi to, że nauczycielka bała się mocniej złapać dzieciaka. Jeżeli zrobiłaby mu krzywdę to rodzice mogliby zrobić niezłe halo, przecież nam nie wolno "uszkodzić" ucznia w żaden sposób. Sama bałabym się interweniować, skoro wpadł w szał, niechcący mogłabym mu zrobić krzywdę a konsekwencje mogłyby być dla mnie nieciekawe.
Miałam już 9latka pokazującego podczas lekcji swoje walory, 7 latka uciekającego przede mną po całej szkole podczas lekcji (po prostu zrywał się z ławki i zwiewał w te pędy), kilkoro "dzieci" obojga płci nie skrępowania używających niecenzuralnych wyrazów wobec mnie, wychowawczyni, dyrektorki, rodziców. Rozumiem, że latorośle z patologicznych rodzin nie mają skąd czerpać wzorców ale... Miałam przypadek syncia bogatego architekta i pani prokurator, który nie notował nic podczas moich zajęć, rzadko odrabiał lekcje, na sprawdzianach potrafił mi oddać kartkę z namalowanym kwiatkiem. Tak też robił na większości lekcji innych nauczycieli. Tatuś wezwany na zebranie "nauczyciele+dyra+on" stwierdził, że młody (lat 11) po prostu nudzi się w szkole, jest niezwykle inteligentny i w ogóle po co mu te wiadomości. Skończyło się przeniesiem do innej szkoły, "bo może tam się na nim poznają". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ja chodzilam do podstawowki z chlopakiem, ktory w wieku bodajze 10 albo 11 lat pobil nauczyciela i nauczycielke. oprocz tego chyba cos bral
![]()
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Coz..najwyrazniej chlopiec ma spore problemy ze soba... Jesli dziecko w wieku 8 lat zachowuje sie w taki sposob to nie jest to na pewno jego wina. Albo popelniono wobec niego jakies straszne bledy wychowawcze, albo jest po prostu chore
![]()
![]() |
#19 | ||
Rozeznanie
|
Naoglądal sie bajek japońskich czy tma chińskich typu Pokemony i uczy sie przemocy już od dziecka.Jeżeli teraz sie za niego nie wezmą będą mieli z nim ogromne problemy i na świat wyjdzie kolejny kryminalista..jeden z wielu :|
Nikt mnie nie poznał i nie zna mnie za dobrzE Nie ważne co osiągnę,co stworzę,co zrobiĘ Dla ślepych głupców pozostanę taka samA Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM Taka już jestem..i to właśnie jA
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Pamiętam pewną sytuację z podstawówki. Byłam może wtedy w 5 klasie. Jakiś chłopak z równorzędnej klasy uderzył w twarz nauczycielkę, bo mu chciała postawić 2 na półrocze...
![]() To był taki jeden wybryk, o którym słyszałam chodząc do podstawówki przez te 8 lat. Oczywiście największa rolę odgrywa tu wychowanie dziecka, jednak nie tylko. Teraz "normą" jest pyskowanie nauczycielom, przeklinanie na lekcjach, na przerwach. Wtedy kiedy chodziłam do podstawówki(pewnie starsze roczniki też pamiętają ![]() Była większa pokora. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
mały szatan..
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
stawiam na ADHD- jestem ciekawa ja zareagowali jego rodzice-napewno-niemozliwe-przeciez to taki aniolek
![]() |
#23 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dziecko nabroi-zabije,a rodzice zwłaszcza taka mamuśka,napewno mój syneczek tego nie zrobił,bo przecież to dobre dziecko,nikomu by krzywde niezrobiło.Ludzieeeeee jak ja to słysze to mi się ciśnienie podnosi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
mi tez
![]()
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
jest ADHD i jest agresja,to nie to samo
egzorcysta - - -> ![]() dać etat w kazdej szkole!!! ![]() kierownik na kursie wychowacy kolonijnego wspomnial wojne na dezodoranty w pokoju w ktorym byl astmatyk,dzieci nie chcialy przestac wiec jednej dziewczynce wyrwal dezodorant i mial potem dłuugo takie nieprzyjemnosci ze OMG ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
dzieci z adhd potrafia byc bardzo agresywne
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Smutna sprawa. Taka reakcja dziecka może mieć różne podłoże, na podstawie opisu zdarzenia nie można wyrokować o genezie takiego zachowania.
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Efekty bezstresowego wychowania widoczne do dziś
![]()
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
jak to ten co mówili o nim w rozmowach w toku to powiem wam jedno - nieźle skopał tą nauczycielke a z tego powodu ze - ZABRAŁA MU GAZETE, NA LEKCJI SOBIE CZYTAŁ. Rodzice oczywiscie twierdzą że to wszystko wina nauczycieli. Typowe. Dyrektorka wzieła go na korytarz to ją skopał
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:07.