|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
ile jesc?
przeczytalam ze aby przytyc, potrzeba ok 40kcal/kg masy ciala. czyli jesli waze 47kg przy wzroscie 167 i wieku 20 lat (studiuje,
raz w tygodniu mam basen na wf-ie) powinnam jesc ok. 1900kcal? staram sie wyjsc z anoreksji i jem teraz ok 2200kcal. waze juz 47,3 kga ile powinnam jesc gdy dojde do wagi 51kg i chciałabym ją utrzymać? w szpitalu przez prawie 3 tygodnie karmili nas 2500-3000kcal plus 2 odżywki (zero ruchu) i przytyłam przez ten czas 2 kg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ile jesc?
wydaje mi sie ze to powinien Ci powiedziec lekarz musisz bardzo uwazac aby znowu nie popasc w chorobe ale tez utrzymac wage to wydaje mi sie ze lekarz powie najlepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
moge się podpiąc pod watek??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Choroba to poważna sprawa, i nie czuje się na tyle kompetentna żeby tu cokolwiek doradzać, boje się że, mogłabym jedynie zaszkodzić. Radzę wybrać się do dietetyka, on napewno ustali idealną diete która ci nie zaszkodzi
![]() Pozdrawiam
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]()
Najlepiej dużo pić np. soczki, jeść bardzo często w małych ilościach i nie przemęczać się. Kiedyś gdzieś słyszałam, że są takie tabletki powiększające apetyt na refluks żołądka (brak apetytu) czy coś takiego, powinnaś zapytać się specjalisty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Podłączam się pod wątek, tak samo próbuje wyjść z choroby. Waże 40 kg / 162 cm wzrostu... Wiem, że MUSZE szybko przytyć, tylko na razie jest ciężko
![]() Znacie jakieś dobre odżywki, słyszałam o takim napoju jak NUTRIDRINK. Czy to aby na pewno jest dobre? Stosował ktoś? Bardzo bym prosiła o jakieś porady ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mnie również to interesuje
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
nie musze brac nic na apetyt bo go mam i mialam zawsze. jadlam bardzo duze objetosciowo porcje ale najczesciej rzeczy bardzo nisko kalorycznych (najczesciej warzyw). moj obiad (zawsze samo drugie danie) wazyl do 900g! teraz jem 5 posilkow dziennie i mniejsze porcje. dietetyczka wczoraj ulozyla mi diete na 2000kcal...czy to znaczy ze jem za duzo? (2100-2200)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
myślę, że dietetyczka ułożyła Ci dobrą dietę
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
no to stwierdze ze ta moja cudowna dieta chyba mnie nie prowadzi ku dobremu...4 dni temu wazylam 47,5kg wczoraj 48 dzis 48,3...w takim tempie niedlugo sie w drzwi nie zmieszcze...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Schowaj wagę do szafki i powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
jesli jestes anorektyczka powinnas byc pod stalo opieka lekarza dietetyka i psychologa ...
powodzenia!! mi sie udalo ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
dorcia czy mogę sie z toba jakos skontaktowac? mam kilka pytan a nie moglam znalezc dotad nikogo komu sie udalo! moje gg 9508329.
Byłam u psychologa 2 razy i stwierdzam ze nie jest mi on potrzebny albo trafilam na niewlasciwego. Pani pytala mnie tylko co sie wydazylo u mnie przez caly tydzien, jak reaguja bliscy, jak sie czuje itd. ja tylko odpowiadalam a ona powtarzala moje zdania w inny sposob i tyle. szczerze mowiac rozmowy z moja mama nastrajaja mnie lepiej niz z nia a przynajmniej wiem ze serio ja obchodzi to co mowie a nie bierze za to 70zl za godzine zeby za tydzien zadawac te same pytania i nie pamietac ze np poprosila mnie o przyniesienie listy zyskow i strat any jaka robilam bedac w szpitalu...moja choroba wynikla ze strasznych kompleksow z powodu wygladu (odkad pamietam) a teraz latwiej mi nawet dzieki temu ze widze jakie dziewczyny wzbudzaja zainteresowanie. ale wracajac do wagi. Nie przerazilo mnie to ze waze juz ponad 48kg tylko samo tempo. w szpitalu przez prawie 3 tygodnie TUCZENIA prawie 4000kcal i bez ruchu utylam 2 kg a tutaj na 2000-2200 i znacznie zdrowszych produktach az tyle...wystraszylam sie ze nie bede umiala tego zatrzymac i nie bede mogla bo i tak nie jem jakos strasznie duzo wiec mama nie pozwoli mi juz na ograniczenie. Ale poki co dzis waga wskazala 47,7 wiec sie troche uspokoilam. acha Milko19- moja waga nie zalezy to od cyklu miesiaczkowego bo okresu nie mam od 3 lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że uda Ci się wyjść z tej choroby i zyczę Ci tego z całego serca ![]() Co do wzbudzania zainteresowania u innych swoją osobą, to ja bym to bardziej określiła wzbudzaniem przerażenia u innych... Ja sama to odczuwam, kiedy widzę strasznie wychudzoną dziewczynę... Poprostu jest mi jej żal. Sama mam problemy z siostrą, która odchudza się już od kilku miesięcy non stop ograniczając jedzenie i boję się, żeby sobie krzywdy nie zrobiła ![]() Powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Milko nie pozwol jej zniszczyc sobie kawalu zycia!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.