![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Czy używacie Halogen Oven ?
Cześć Dziewczyny,
Mam do Was serdeczną prośbę o opinię i ewentualne porady. Czy używacie halogen oven ? Ten piekarnik z reklamy Mango? Wczoraj dostaliśmy od teściów właśnie taki piekarnik. Mamy małe mieszkanko - 35m2 kawalerka, kupiliśmy z urządzoną kuchnią bez piekarnika. Mój mąż jakoś nie uznaje mikrofalówek, a strasznie nam brakowało takiego urządzenia gdzie można coś szybko podgrzać lub zrobić jakąś zapiekankę ![]() Może macie jakieś rady, sprawdzone przepisy na gotowanie i pieczenie w piekarniku Halogen Oven. Byłabym bardzo wdzięczna ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy używacie Halogen Oven ?
Witaj!
Ja robię w nim drobiowo- warzywne szaszłyczki. Są świetne- obok kawałków wcześniej zamarynowanego kurczaczka daję kawałek boczku, żeby kurczak nie był zbyt suchy, warzywa wedle uznania (cukinia, cebulka, pieczarka, papryka). Piekę ok. 30 min. Poza tym lubię nóżki kurczaka- marynuję, przecieram oliwą, obtaczam w tartej bułce i na ruszcik- ok. 40 min. Pozdrawiam i życzę smacznego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie za odpowiedź
![]() Ostatnio mój mąż próbował i robił steki. Wyszły pyszne ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Mój Halogenik dotarł do mnie wczoraj
![]() ![]() Szukam w sieci ciekawych przepisów na pierś właśnie z Halogena. Jak macie dziewczyny jakieś ciekawe to wrzućcie. Ja też będę wrzucać wypróbowane przeze mnie przepisy
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Hej ja to urzadzenie mam juz ok 5 lat wygrałam je w serwisie winiary u nas nazywa sie to kombiwar pieke w nim wszystko a moja rodzinka najbardziej lubi skrzydełka poprostu przez te 5 lat posiadania wyba zjedlismy ich tonę....polecam super sprawa mięsko wychodzi pyszne i co najważniejsze bez tłuszczu
![]()
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja za skrzydełkami nie przepadam, kiedyś uwielbiałam ale mi się przejadły ![]() Masz może Rafantynko jakiś pomysł na ziemniaki ? Na jaką temp. ustawiasz, na jakiej wysokości i jak długo pieczesz? Ja robiłam dziś na obiad i owszem wyszły całkiem niezłe (ogólnie nie przepadam za ziemniakami) ale trwało to 40 minut
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Powiem szczerze że nie robię często ziemniaczków w kombiwarze a jeśli juz to kroję na mniejsze kawałeczki polewam oliwą i sypę oregano bazylią i zapiekam zazwyczaj na "oko" ustawiam sprawdzam jak są miekkie to gotowe
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Amira, ziemniaczki najlepiej troszkę podgotować wcześniej w mundurkach. Wtedy pieczenie trwa dużo krócej. Wystarczy tylko je obrać, pokroić, obsypać ulubionymi ziołami/przyprawami, wymieszać z oliwką. w wersji mocno kalorycznej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
To jest najzywklejszy kombiwar
![]() ![]() Tutaj jest wątek o kombiwarze. Ja wśród swoich przepisów na Smacznym Wizażu też mam np. na kurczaka z kombiwaru, sznycle itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Seona dziekujemy na linka juz dam przechodzę bo napewno jest tam wiele nowych przepisów i zastosowań
![]()
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
anulka2205 i rafantynka1
![]() Seona Dzięki za linka. Zaraz się tam przenoszę
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Nie ma za co
![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Hej dzięki za info wszystkim
![]() ![]() ![]() Ja już także coraz bardziej nie wyobrażam sobie życia bez kombiwaru. Tym bardziej że nie mam piekarnika ![]() ![]() ![]() Co do Halogen Oven to trochę lipa moim zdaniem z tym że się myje sam. I tak muszę go umyć normalnie w zlewozmywaku ![]() ![]() Pozdrawiam i czekam na dalsze pomysły kulinarne ![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Seona wczoraj robiłam te polecane przez Ciebie sznycelki. Pychotka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze często dodaje do środka ogórka kiszonego i paprykę (świeżą lub ze słoika) do środka, czasem szynkę itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
witam wszystkich
od niedawna używam tego sprzętu i mam kilka pytań co do jego eksploatowania. czy jest jakaś konkretna instrukcja tego sprzętu w sensie przygotowania produktów ? jak np smażyć warzywa, jak kurczaka?? jak karczek?? czy halogen oven ma być nagrzewany wcześniej?? jakie czasy smażenia produktów??? czy można stosować rękawy czy folię aluminiową??? dziękuję za wszelkie informacje i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja np. robię pieczone pieczarki, tzn. pieczarki delikatnie marynuje w oliwie z oliwek, soli, dodaje cebulki na to ser żółty to na folię aluminiową i piekę ![]() ![]() Ja tam wszystko piekę w 250 st. tylko czas skracam lub zwiększam. Mięsa np. schabowe to ok. 20 min. piekę, mrożone ryby (zawijam w folię wysmarowaną oliwą - wtedy są takie bardziej miękkie) ok. 40-50 min. Mielone mięso też ok. 20-30 min. Ja nie nagrzewam wcześniej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie panie. Zona również namawia nie do zakupu tego urządzenia, ale mam jakieś opory przed tym.
![]() Narazie szukam opinii na różnych forach i co strona to inne zdania, chociaż wiele jest negatywnych chyba zrobimy sobie taki prezent. na jednej ze stron znalazłem coś co zadowoli napewno niejedną z was. Oto kilka przepisów na Halogen Oven: http://vitalia.pl/index.php/mid/25/fid/201/odchudzanie/diety/forum/22/topicid/62323/page/0 Życzę smacznego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Instrukcja obsługi Halogen Oven http://ab-services.pl/allegro/wystaw.../ax777m_im.pdf
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciałabym się jednak w najbliższym czasie przesiąść na halogena. Dania z kombiwara niezbyt dobrze mi pachną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
moją Siostrę na to urządzenie namowil chlopak. SIostra gotuje zdrowo i to cudo jej się bardzo spodobało, miałam okazję pałaszować nie jedno danie przygotowane w nim i powiem am ze jak bede szykowala przeprowadzke i wlasne mieszkanie bede o tym powaznie myslala.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
ja od dziś jestem w posiadaniu kombiwara i jeszcze za bardzo nie wiem co z nim zrobic
![]() ![]() a no i jeszcze jedno . jekieś potrawy, czy ziemniaki mogę wrzucac bezpośrednio do miski? nie musze zawsze używac tych rusztów. Wiem ze te watpliwosci sa pewnie głupie ale jeszcze nigdy nie używałam kombiwara i tak na wszelki wypadek lepiej sie upewnic Edytowane przez kombiwar Czas edycji: 2010-06-11 o 21:15 Powód: dodanie tekstu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Jestem posiadaczką kombiwaru od pół roku i uważam że jest to bardzo pozyteczne urządzenie zwłaszcza gdy gotuje się dla 2 osób.
Dla mnie najlepszą funkcją jest rozmrażanie, w mikrofali kurczak zawsze mi sie ugotował zamiast rozmrozić a z kombiwaru jest idealny. Niestety jak dotąd nie udało mi się zrobić warzyw na parze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Hej wczoraj kupiłam Halogen i nie za bardzo wiem jeszcze jak go używać! Dziś chciałam zrobić ćwiartki kurczaka z ziemniakami ale nie smażonymi tylko gotowanymi. Można coś takiego zrobie za 1 razem??
Proszę o porade |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Udka możesz spokojnie upiec ![]() Albo zawinąć w folie aluminiową i upiec ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
dziękuję serdecznie za informacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Hejka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Robiłam
![]() ![]() Brokuł najpierw podgotowałam we wrzątku, później spanierowałam w mące, jaju, bułce tartej i do kombiwara ![]() ![]() Moja ulubiona ryba: rozmrażam (oczywiście w kombiwarze ![]() ![]() Lubię też zwykłą rybę tylko upieczoną w folii l(ekko posmarowanej oliwką) posypaną przyprawą do ryb Prymut. Przyprawa jest naprawdę przepyszna. Jak nie chce mi się marynować, to folię aluminiową lekko smaruję oliwą z oliwek, wkładam zamrożone kostki lub paluszki rybne i piekę 30-40 min. w 200 st. W tym czasie podgrzewam zupę i jemy lub obieram ziemniaki i gotują mi się lub robię jakąś surówkę i wszystko mam na czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.