|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
potrzebna pomoc- brak instrukcji
Cześć wszystkim, mam nadzieję że ktoś pomoże mi rozszyfrować tę zagadkę. Kupiliśmy ostatnio "zestaw kreatywny" dla dzieci, który polega na uszyciu sobie misia. W zestawie miała znajdować się instrukcja, "części ciała" i takie drobiazgi jak oczy czy kokardka na szyję. Niestety instrukcji nie ma, a ja nie do końca wiem jak się za to zabrać. Jestem w stanie powiedzieć które z części to łapki czy uszy, ale reszta pozostaje dla mnie zagadką
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: potrzebna pomoc- brak instrukcji
nie szyłam nigdy pluszaków ani innych tego typu rzeczy ale na Twoim miejscu odwróciłabym wszystkie części włosem do dołu, ułożyła te same elementy (lustrzane odbicie) obok siebie a następnie wklepała w grafice wujka Google ,, schemat misia ( nazwa kreatywnego zestawu),,
jeśli to nic nie da , proponuję wklepać w grafikę ,,szycie misia szablony,, lub ,,szycie misia krok po kroku,, jeśli nawet nie znajdziesz swojego zestawu to znajdziesz masę podobnych szablonów dzięki którym rozszyfrujesz swoje elementy ![]() powodzenia Edytowane przez mirosek Czas edycji: 2015-10-24 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: potrzebna pomoc- brak instrukcji
Ja szyłam kiedyś misia , ale bardzo dawno temu. I z tego co widzę na zdjęciu to tak:
Nie wiem co to jest ten pierwszy element u góry z lewej. Obok takie dwa elementy z wyciętymi trójkątami to chyba głowa. Poniżej 4 wąskie elementy to górne łapki. Na środku dwa większe to brzuszek. 2 takie dziwne duże z prawej to dolne łapy. Trzeba je na pół złożyć w pionie. Element pojedynczy obok dolnych łap to najprawdopodobniej klin głowy. I to co zostaje na samym dole 4 małe to uszy, Ale wydaje mi się, że powinny być jeszcze dwa elementy, do wszycia w dolnych łapach. Gdyby było zdjęcie jak ten misiek ma wyglądać, byłoby łatwiej dopasować elementy. Może choć trochę pomogłam
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.