|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Eveline Slim 3D Spa! Serum modelujace posladki
Witam,
dzis z ciekawosci skoczylam do KWC by zobaczyc czy przybylo recenzji moich ulubionych kremow.. i czytam : cyt. [Alza]" Kiedys kupie ponownie napewno ale nie wiem kiedy bo lubie zmiany lecz do rzeczy. Wystarczyly 2 dni aby zobaczyc efekt lekkiego wyprostowania fałdek na udach. Mysle ze z czasem bedzie idealnie gladko Ale jest jedno ale otoz pamietam jak na studiach profesorek mowil ze DENATURAT I ALKOHOLE poza wysuszaniem POLUZOWUJĄ tez skórę i ułatwiaja wnikanie substancji aktywnych- to na plus ale na minus jest to że alkohole niszczą naturalny kolagen i elastyne!!! oslabiaja włókna a to serum jest bardzo alkoholowe i inne 3 D tez wiec niestety po odstawieniu tego serum istnieje ryzyko ze skóra bedzie sie 2 razy szybciej starzec niz przed nim To mnie martwi bo jestem grubo przed trzydziestka. Jedniak pomimo duzej porcji denaturatu daje temu serum piatke z plusem za ładne opakowanie+Wielka przyjemnosc stosowania+rozsadna cena+wydajnosc+szybkie wchlanianie+mocne dzialanie+przemile chlodzenie+napinanie skóry... i oby te efekty nie zniknely po odstawiniu i nie bylo nawrotow 2 razy gorszych- to wyjdzie w praniu za jakis czas. " ![]() Podaje sklad tego serum : Water, Hydrolyzed Wheat Protein, Hedera Helix (ivy) Extract, Centella Asiatica, Equisetum Arvense Leaf Extract, Water / Butylene Glycol / Laminaria Hyperborea Extract, Alcohol Deant, Caffeine, Glycerin, Propylene Glycol, PEG-40 Hydrogenerated Castor Oil, Acrylates/C10-30, Alcyl Acrylate Crosspolymer, Triethanolamine, Methol, Fragarance, Methylchloroisothiasolino ne/ Methylisothiasolinon, Cl 44045. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Eveline Slim 3D Spa! Serum modelujace posladki
Co Ci odpowiedzieć ....
skład nie jest najgorszy , aktywne składniki należą do tych "napinających" ... tylko, że ja osobiście to w takie cuda nie wierzę .."lekkie wyprostowanie fałdek na udach"...mój Boże .... jak ktoś jest piękny i młody to mu się wydaje, że ma jakieś fałdki, posmaruje się kremem i potem mu się wydaje, że fałdki zniknęły co do alkoholu - fakt ułatwia wnikanie składników aktywnych, ale głównie służy jako rozpuszczalnik (szczególnie wyciągów roślinnych) co do rewelacji - o niszczącym działaniu denata na kolagen i elastynę - nie potrafię sięna razie odnieść, jak również na fakt, że potem skóra będzie się szybciej starzeć (chociaż to akurat wydaje mi się naciąganym argumentem ![]()
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie powiem ze nic nie robi, bo działa jak na moje oko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
psycha ja własnie czytałam Twoją opinie na KWC o tym serum i miałam się ciebie o to pytac: serio działa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jedyny kosmetyk ktory naprawde wyszczupla to moim zdaniem Guam..ale ten chyba rowniez podstepem - wyciagajc jedynie wode z organizmu,ktorej jak wiadomo znowu przybedzie. Na mnie wyszczuplenie po 1 zuzytym kilogramie błotka nie było wyjątkowo widoczne..ale na przyjaciolce, ktora jest 2x szersza odemnie ![]() Zele i kremy eveline to dobre wspomagacze, ale nie odchudzacze ![]() Edytowane przez psycha Czas edycji: 2006-10-03 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Wow...to zazdroszczę bo na moim odwłoku nie zauważyłam, jakichkolwiek oznak działania kosmetyków przez Ciebie wymienionych
![]() Yves Rocher - to jak zwykle bazuje na składnikach działających powierzchniowo i dających złudzenie naprężenia, chciać de facto tylko złuszczają naskórek (a przy okazji niemiłosiernie wysuszają ) ![]() Guam- smarowałam się i owijałam jak bozia przykazała - no i...może lekkie ujędrnienie ale wyszczuplenie? ![]() Ta evelinka ma ciekawe składniki - pozostaje tylko pytanie w jakim stężeniu? bo to jest istotne ![]() natomiast gadanie o dwa razy większych spustoszeniach po odstawieniu kosmetyku - to moim zdaniem bzdura na resorach - skóra wraca do stanu wyjściowego, sprzed kuracji a nie do gorszego...
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() ![]() ..guam cudownie zadzialal na przyjaciolke.. ale nie na mnie ![]() ![]() Ja sie ciesze z fajnego ujedrnienia po eveline ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.