|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Perfumy dla 23 latka :)
Witam wszystkich chciałbym prosić o waszą pomoc w wyborze perfum dla 23 latka czyli dla mnie. Chodzi mi o to że będzie mi wtedy łatwiej zdecydować i nie sprawdzać 100 zapachów pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Perfumy dla 23 latka :)
Witaj
![]() Podałeś zbyt mało danych (poza wiekiem, który tak naprawdę nie ma większego znaczenia), że doradzenie Ci w tej kwestii jest praktycznie niemożliwe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie świeże i cytrusowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
To nie do końca moja działka, ale spróbuję pomóc
![]() ![]() Z mniej popularnych - Chanel Bleu (ten jest moim zdaniem ciut bardziej "dojrzały & elegancki", niż poprzednio wymienione), Creed Aventus (tutaj małym minusem może być cena i dostępność, ale zapach zacny), Hermes Terre d'Hermes Fraiche ![]() Z klimatów bardziej "zielonych": L'Eau Bleue d'Issey (obawiam się tylko, że dostępny tylko internetowo), Tom Ford Grey Vetiver (patrz dopisek przy Chanel Bleu ![]() ![]() ![]() Nic, tylko testować, testować, testować... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ostatnio używłem chanel platinum egoiste do póki mi się skończyły tak więc dzięki za pomoc przejde się do perfumerii i zobacze te zapachy z twojej listy 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
BAN stały
|
To akurat dość poważny zawodnik, więc niekoniecznie musisz szukać zapachu dla siebie wśród świeżaków i cytrusów
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Szczególnie kobiecy nos
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Eeeeee, akurat Facet Ci doradzal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale żeby to był przedostatni raz, gdy się mieszasz we mła kompetencyje ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dużo też zależy jaka wersja była w użyciu, bo wszystkie poza badziewnym wypustem 10.2010-2014, to moc mają dobrą, a nawet bardzo dobrą, a ten słaby wypust był bardzo delikatny. Jeśli poszukiwany jest zapach w stylu Starego Platynowego, to polecam ... najnowszy wypust, w nowym flakonie. Ma poprawione parametry i jest bardzo przyjemny. Na Allegro można zdobyć nawet w cenie poniżej 300 zł za 100 ml. Platynowego nie da się zastąpić, wiem co piszę ![]() Mówią, że podobny jest Franck Olivier Eau de Passion, nie wiem, nie wąchałem. Kiedyś przeczytałem informację na innym forum, że Pal Zileri Sartoriale to kopia Platynowego. No albo komuś słoń na nos nadepnął albo moja skóra zabiła te podobieństwa. Sartoriale ma tę ziołowość Platynowego, ale nie powiedziałbym żeby był na nim wzorowany. Jak chcesz coś co ma być jak Platynowy, to w grę wchodzi tylko Platynowy. A jesli nie jesteś takim maniakiem jak ja, to radziłem poszukać czego zupełnie innego. Ja bym zaczął od Guerlainów: Homme, Homme L'Eau i L'Homme L'Eau Boisee to świetne pachnidła i myślę, że spełniłyby oczekiwania. Wszystkie bardzo lubię, są podobne, ale w każdym jest inne ujęcie limonki. Jak nie jestem fanem świeżych zapachów, to te polecam z czystym sercem, boć Boisee to nie jest już taki typowy świeżak. poza tym z czystym sumieniem poleciłbym niedoceniane Bvlgari Man, zapach klasa. No i Chopard Noble Vetiver, ludzie trochę narzekają na parametry, ale na mnie są ok. Poza tymi co polecił Gryx dodałbym jeszcze: Jil Sander for Men, Carolina Herrera 212, Bvlgari PH, Bvlgari Aqva Marine, Yves Rocher Comme une Evendence, Eau de Iceberg, Boss XY, Versace Man Eau Fraiche, Shiseido Zen Sun, Matsushima Aqua Mat i Kurkdjian Aqua Vitae (jest drogi, ale to najpiękniejsze cytrusy jakie wąchałem). |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ok byłem dziś w perfumerii i wybór padł na hugo boss energisse
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Wybór już padł na hugo boss energise
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.