Perfumy dla 23 latka :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-12, 20:23   #1
adam23
Raczkowanie

Perfumy dla 23 latka :)

Witam wszystkich chciałbym prosić o waszą pomoc w wyborze perfum dla 23 latka czyli dla mnie. Chodzi mi o to że będzie mi wtedy łatwiej zdecydować i nie sprawdzać 100 zapachów pozdrawiam.
adam23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-12, 21:52   #2
gryx82
BAN stały

Dot.: Perfumy dla 23 latka :)

Witaj

Podałeś zbyt mało danych (poza wiekiem, który tak naprawdę nie ma większego znaczenia), że doradzenie Ci w tej kwestii jest praktycznie niemożliwe Może opisz na początku, jakie zapachy "dnia codziennego" lubisz, tj. słodkie/jadalne (wanilia, kakao, kawa, czekolada, karmel), przyprawowe (cynamon, goździki, pieprz), świeże/cytrusowe (skoszona trawa, morska bryza, cytryna, pomarańcze i te sprawy), drzewne/żywiczne (sosna, cyprys, sandałowiec, "zapach tartaku"), orientalne (kadzidełka itd.), skórzane, kwiatowe etc.
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-12, 23:39   #3
adam23
Raczkowanie

Zdecydowanie świeże i cytrusowe
Stary 2015-02-13, 00:57   #4
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez adam23 Pokaż wiadomość
To nie do końca moja działka, ale spróbuję pomóc Z popularnych klasyków: Armani Acqua di Gio, Chanel Allure Sport, Versace Pour Homme, Issey Miyake L'Eau d'Issey, Bvlgari Aqua (ta piątka przychodzi mi do głowy jako pierwsza, gdy myślę o świeżości i cytrusach)

Z mniej popularnych - Chanel Bleu (ten jest moim zdaniem ciut bardziej "dojrzały & elegancki", niż poprzednio wymienione), Creed Aventus (tutaj małym minusem może być cena i dostępność, ale zapach zacny), Hermes Terre d'Hermes Fraiche

Z klimatów bardziej "zielonych": L'Eau Bleue d'Issey (obawiam się tylko, że dostępny tylko internetowo), Tom Ford Grey Vetiver (patrz dopisek przy Chanel Bleu ), Lalique Encre Noire (dla mnie to żaden mrok, a cudny wetiwer na drzewno-iglastym tle) No i moje ostatnie zauroczenie - specyficzny Fahrenheit Aqua (fiołek, grejpfrut i skóra; trwałość wybitna)

Nic, tylko testować, testować, testować...
Stary 2015-02-13, 01:56   #5
adam23
Raczkowanie

Ostatnio używłem chanel platinum egoiste do póki mi się skończyły tak więc dzięki za pomoc przejde się do perfumerii i zobacze te zapachy z twojej listy 😉
Stary 2015-02-13, 02:02   #6
gryx82
BAN stały

Cytat:
Ostatnio używłem chanel platinum egoiste do póki mi się skończyły
To akurat dość poważny zawodnik, więc niekoniecznie musisz szukać zapachu dla siebie wśród świeżaków i cytrusów Może Lucho się zjawi i się wypowie w tej kwestii
Cytat:
tak więc dzięki za pomoc przejde się do perfumerii i zobacze te zapachy z twojej listy 😉
Wszystkich mogą nie mieć, ale powodzenia życzę Zresztą nos to najlepszy doradca, testuj
Stary 2015-02-13, 02:19   #7
adam23
Raczkowanie

Szczególnie kobiecy nos
Stary 2015-02-13, 10:41   #8
nekot
Raczkowanie

Eeeeee, akurat Facet Ci doradzal
nekot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-13, 11:07   #9
gryx82
BAN stały

Stary 2015-02-13, 11:26   #10
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
To nie do końca moja działka, ale spróbuję pomóc Z popularnych klasyków: Armani Acqua di Gio, Chanel Allure Sport, Versace Pour Homme, Issey Miyake L'Eau d'Issey, Bvlgari Aqua (ta piątka przychodzi mi do głowy jako pierwsza, gdy myślę o świeżości i cytrusach)

Z mniej popularnych - Chanel Bleu (ten jest moim zdaniem ciut bardziej "dojrzały & elegancki", niż poprzednio wymienione), Creed Aventus (tutaj małym minusem może być cena i dostępność, ale zapach zacny), Hermes Terre d'Hermes Fraiche

Z klimatów bardziej "zielonych": L'Eau Bleue d'Issey (obawiam się tylko, że dostępny tylko internetowo), Tom Ford Grey Vetiver (patrz dopisek przy Chanel Bleu ), Lalique Encre Noire (dla mnie to żaden mrok, a cudny wetiwer na drzewno-iglastym tle) No i moje ostatnie zauroczenie - specyficzny Fahrenheit Aqua (fiołek, grejpfrut i skóra; trwałość wybitna)

Nic, tylko testować, testować, testować...
Że tak powiem, wszedłeś w moje buty, no ale wybaczam, tym razem wybaczam, bo Twe rady mądre
Ale żeby to był przedostatni raz, gdy się mieszasz we mła kompetencyje

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
To akurat dość poważny zawodnik, więc niekoniecznie musisz szukać zapachu dla siebie wśród świeżaków i cytrusów Może Lucho się zjawi i się wypowie w tej kwestii
No jak dla mnie Platynowy to nie jest świeżak, jest to bardzo uniwersalny zapach. Wg mojej klasyfikacji nie mieści się w grupie stricte świeżaków
Dużo też zależy jaka wersja była w użyciu, bo wszystkie poza badziewnym wypustem 10.2010-2014, to moc mają dobrą, a nawet bardzo dobrą, a ten słaby wypust był bardzo delikatny.

Jeśli poszukiwany jest zapach w stylu Starego Platynowego, to polecam ... najnowszy wypust, w nowym flakonie. Ma poprawione parametry i jest bardzo przyjemny. Na Allegro można zdobyć nawet w cenie poniżej 300 zł za 100 ml.
Platynowego nie da się zastąpić, wiem co piszę

Mówią, że podobny jest Franck Olivier Eau de Passion, nie wiem, nie wąchałem. Kiedyś przeczytałem informację na innym forum, że Pal Zileri Sartoriale to kopia Platynowego. No albo komuś słoń na nos nadepnął albo moja skóra zabiła te podobieństwa.
Sartoriale ma tę ziołowość Platynowego, ale nie powiedziałbym żeby był na nim wzorowany.
Jak chcesz coś co ma być jak Platynowy, to w grę wchodzi tylko Platynowy. A jesli nie jesteś takim maniakiem jak ja, to radziłem poszukać czego zupełnie innego.
Ja bym zaczął od Guerlainów: Homme, Homme L'Eau i L'Homme L'Eau Boisee to świetne pachnidła i myślę, że spełniłyby oczekiwania. Wszystkie bardzo lubię, są podobne, ale w każdym jest inne ujęcie limonki. Jak nie jestem fanem świeżych zapachów, to te polecam z czystym sercem, boć Boisee to nie jest już taki typowy świeżak.
poza tym z czystym sumieniem poleciłbym niedoceniane Bvlgari Man, zapach klasa. No i Chopard Noble Vetiver, ludzie trochę narzekają na parametry, ale na mnie są ok.
Poza tymi co polecił Gryx dodałbym jeszcze: Jil Sander for Men, Carolina Herrera 212, Bvlgari PH, Bvlgari Aqva Marine, Yves Rocher Comme une Evendence, Eau de Iceberg, Boss XY, Versace Man Eau Fraiche, Shiseido Zen Sun, Matsushima Aqua Mat i Kurkdjian Aqua Vitae (jest drogi, ale to najpiękniejsze cytrusy jakie wąchałem).
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-13, 12:17   #11
adam23
Raczkowanie

Ok byłem dziś w perfumerii i wybór padł na hugo boss energisse tak więc serdeczne dzięki za rady.
Stary 2015-02-13, 14:50   #12
201702092106
Konto usunięte

Cytat:
Ja kocham męskie Lacoste Essential, spróbuj może i Tobie się spodobają. Kupiłam je chłopakowi, mówił, że otrzymały bardzo dużo komplementów.
201702092106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-13, 15:33   #13
adam23
Raczkowanie

Wybór już padł na hugo boss energise
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości