|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
mężczyźni a perfumy
Hej dziewczyny!
Mam pytanie. Jak reagują Wasi mężczyźni na naszą perfumiarską pasję? Są nią znudzeni, zdegustowani, cierpliwie znoszą nasze zakupowe wybryki, dali sie w nią wciągnąć, kupujecie im coś? ile? co? jak na to reagują, ciszą się czy denerwują? Może oni Wam coś kupują? Trafnych wyborów dokonują, czy też ups...... trzeba po prostu to nosić? Jak sobie z tym radzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mężczyźni a perfumy
Mój mąz cierpliwie znosi
![]() ![]() W zakupie perfum dla męża mam chyba decydujący głos, po testowaniu on wybiera te, które mu sie podobają, a ja dokonuje ostatecznej selekcji, to własnie ja odkryłam zapach, bez którego sie teraz nie może obejść, a ja wprost ubóstwiam go na nim ![]() Jesli zas chodzi o sprawianie mi pachnących prezentów, to nie ma takiej mozliwości, abym nosiła coś, czego nie polubię, dlatego zapachy wybieram sobie sama, a mój mąz najwyżej za nie płaci ![]() Zapachową niespodziane zrobił mi tylko raz, gdy kupił pierwszą gwiazdkę aniołka. Na szczęście udało mu się wtedy trafić, gdyz zapach pokochałam i nosze cały czas. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
U mnie jest podobnie, jak u Madlaine
![]() ![]() ![]() ![]() Sam nawet polubil te wszystkie zapachy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Moj dawniej bez problemu wchodzil ze mna do perfumerii, czasem nawet zeby mi poprawic nastroj pomagal w wyborze perfum, keidy akurat mialam gorszy dzien. Jednak teraz ma juz dosc i uznal, ze jestem uzalezniona, a to bardzo niezdrowe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
moj mnie w owa pasje wciagnal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jak reaguje? Ze spokojną wyrozumiałością
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Mój osiągnął stadium okreslane, jako przyzwyczajenie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
![]()
Mój TŻ po którejś tam wizycie w Sephorze dostał takiej migreny,że od tej pory stoi na zew. lub idzie sobie usciąść,podejrzewam,ze tak migrenogennie zadziałała na niego 5 Chanel...dałam biedakowi powąchać obrzydlistwo by sprawdzić jak zareaguje...o ja niemądra
![]() ![]() Perfum również mi nie kupuje,woli mi kupić coś bardziej sensownego... ![]() Tak więc moje skrupulatne oszczędzanie powoduje,ze mam to co mam...wierze mimo wszystko w lotka ![]() ![]() I co najgorsze lubi kwiatowo-słodkie zapachy...np podoba mu Simply...którego ja nie lubię ![]() ![]() Ja nie ingeruje w jego ulubione 212 (żaden inny nie ma szans) który osobiscie uwazam za zbyt prosty w odbiorze,bez wyrazu...nie narzucam mu mojego ukochanego Kenzo pour Homme ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
To zależy jaki ma nastrój.
1. Jak jest zły (tak ogólnie na świat) to omija perfumerie szerokim łukiem, reaguje obojętnie jak mu podsuwam blotter, a wszystkie testy komentuje jednym słowem, np: BC- przypalona zupa (podsuwam mu blotter czasami z tym samym zapachem kilka razy przy różnych wizytach, zeby wybadać co naprawdę o nim myśli) Na ogół BC mu się podoba... Jak jest zły, a ja buszuję w internecie, to mówi, zebym się czymś zajęła i że płacąc za perfumy płacimy w 1/3 za flakon, w następnej 1/3 za reklamę, a dopiero potem za same perfumy ( ![]() ![]() 2. kupuje mi na każde urodziny i święta perfumy (zawsze trafione! Ma świetny gust, w końcu to waga!). Uważa, ze jak już kupować to nie ładować kasę w byle szajs, a kupić coś porządnego. Potrafi bardzo celnie opisać zapach i rozróżnić nawet jakieś nuty zapachowe!! W Sephorze idzie na "męską część" testować męskie zapachy i zawsze przyjdzie z czymś interesującym.. I tak to już z moim chłopkiem jest. Ale przecież każdy wie, że jak Polak głodny, to zły, a jak zły to o niczym nie da się pogadać, nie tylko o perfumach. Na ogół bardzo tolerancyjny, ale gdyby moja fascynacja ograniczała się tylko do kupna drogich perfum, to nie byłby taki pobłażliwy... Każde hobby to coś więcej niż tylko mania posiadania.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
hmmm......... mój na razie jest cierpliwy, twierdnia nawet że to "takie urocze". Kupuje mi perfumki przy każdej wiekszej lub mniejszej okazji... a czasem i bez
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ostatnio podczas jazdy z synem rozważaliśmy przymioty naszego mężo-taty i wyszło nam, że syn zrobił zeń internautę a ja perfumoholika
![]() ![]() A tak w ogóle toleruje moją pasję "mienia" - mówi słodko - ależ kup ![]() aha - mamy jedną wspólną miłość - Gucci Pour Homme |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
boscy mężczyźni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja jako perfumocholik mam taka sytuację,że to moja Ukochana nie może już wytrzymać jak gadam o perfumach czy na siłę wlokę po perfumeriach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Jak byłem na studiach chodziłem ze wspaniałą dziewczyną, która była takim samym napaleńcem na perfumy jak ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
...mój TŻ sam zasiał we mnie uwielbienie dla perfum. Wcześniej traktowałam je troszkę po macoszemu. Sam kupił mi pierwsze perfumy, które są moimi ulubionymi do dziś (szkoda że strasznie ciężko je dostać) - Ralph Lauren Polo Sport, kolejne i kolejne i kolejne... i do dziś dba o to, żebym była w nie zaopatrzona. Zresztą sam zwykle ma też niezły zapasik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Moj TZ podchodzi do pachnacej manii z usmiechnieta wyrozumialoscia. W perfumerii ze stoickim spokojem czeka, az wszystko obwacham, jeszcze mu sie nie zdarzylo zamarudzic, ze za dlugo, po co i na co. Zdarzylo mu sie za to zwrocic moja uwage na kilka ciekawostek, obok ktorych przeszlabym obojetnie - jego najwiekszym odkryciem sa moje ukochane Celine Oriental Summer
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
mój mężczyzna podchodzi ze zrozumieniem do mojej pasji, choć sam nigdy nic pachnącego mi nie kupił,a szkoda
![]() Sam ma swojego bzika, więc mi nie marudzi ![]() Nawet jest dumny z tego, że ma kobietę obeznaną w zapachach i jak koledzy z pracy wyrwą się z pomysłem kupna perfum dla swoich partnerek ,to moj małż zawsze dzwoni do mnie i pyta co by tu można zasugerować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To teraz o moim....wszystkie moje flaszki ogląda i wącha,kupuje mi i jeszcze panuje co powinnam sobie kupić,sam też lubi pachnieć i z uciechą zużywa odlewki które mu zanabyłam na wspólnych zakupach ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Mój stary stuka się w czoło na ilość moich perfum (zresztą nie wie dokładnie ile ich mam - raz tylko otworzył moją szafę i jęknął "Jeeezu...") więc przemycam je do domu w torebce. Zresztą część upycham w domu po kątach a nieco w szafie pracowniczej (obsesyjnie lękam się złodziei). Mój małżonek często wybałusza oczy co to za piękny zapach (Pleasures, Happy Heart, Heiress, Puma Create, Hypnotic Poison) a czasem krytykuje (Loulou). Ale generalnie się nie wtrąca, ma inne zainteresowania.
Zresztą nie zniosłabym męża kontrolującego moje wydatki ![]() Sam używa tylko to co mu sprezentuję - ale tylko od święta. Zagadnienie zapachów wisi mu i powiewa ![]() Za to przyjaciele płci męskiej miewają przerzuty ode mnie i zwykle zaczynają obsesyjne wędrówki po sephorach i douglasach... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
W każdym bądź razie mam zielone światło. Edytowane przez danaida Czas edycji: 2011-09-20 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Króliczku, ale mam też o wiele skromniejszą kolekcję niż Ty
![]() Edytowane przez danaida Czas edycji: 2011-09-20 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ miłośnikiem perfum nie jest, na zasoby mojej szafki wznosi oczy do nieba
![]() ![]() Czasem kupuje mi perfumy, bo wie, że to mój bzik, oczywiśćie jako człek praktyczny najpierw pyta na jakie akurat poluję. Powolutku sam się otwiera na męskie zapachy: do jego odwiecznego ulubieńca (zresztą mojego też) Burberry London dołączył też Gucci PH, mo czasu do czasu testujemy coś w perfumeriach, może wkrótce nowy zapach wpadnie mu w nos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
skarbiatko-a jakże
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
żona moja chowa po szafach po pewnym czasie wyciąga wciąż nowe i mysli że ja o niczym nie wiem hehehe!!!ale ogólnie lubię jak ładnie pachnie i sam jej od czasu do czasu kupię coś ładnego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.