|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
4 cienie - jak malowac oko?
.
Edytowane przez patii Czas edycji: 2010-02-03 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 4 cienie - jak malowac oko?
Właściwie wszystko zależy od Twojej inwencji. Ja 4 cienie zazwyczaj używam w ten sposób (na potrzeby opisu posłużę się hipotetycznymi brązami, ale tak samo postępuję z fioletami, zieleniami etc):
- jasny rozświetlający złoty beż przy łuku brwiowym i przy wewnętrznym kąciku - jasny matowy beż na całą powiekę - ciemniejszy matowy beż na ruchomą powiekę - ciemny brąż przy zewnętrznym kąciku, również przy linii załamania powieki Całość rozcieram, a jeśli chcę mieć większy połysk na oku to tym złotym beżem przypruszam punktowo środek powieki ![]() Cienie są na tyle elastycznym kosmetykiem, że możesz nakładać ich ile chcesz, pod jednym tylko warunkiem - że je dobrze rozetrzesz ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Dziekuje za to foto !!
![]() Jesli dobrze zrozumialam to pierwszy cien na cala ruchoma powieke, potem drugi pod lukiem brwiowym, trzeci na dolnej powiece a czwarty w zalamaniu, planowalam malowac podobnie tzn mam troche inne kolory i wygladaloby to w ten sposob: jasny, brzoskwiniowy w kacikach i pod lukiem brwiowym, jasny niebieski na cala ruchoma powieke, fiolet w zewnetrznych kacikach a ciemno zielony cieniutka kreseczka pod okiem..wygladaloby to znosnie? ![]() Narazie niestety nie moge wyprobowac tego w praktyce bo zamowione cienie maja dopiero do mnie przyjsc poczta. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dokładniej to trzecim zrobić kreskę przy rzęsach na obu powiekach
![]() A co do efektu końcowego to nic nei zastąpi zdjęcia niestety- ale z opisu nie wygląda źle ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.