![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Fitness, siłownia, cardio, zumba - Jaki zapach?!
Witajcie wizażanki, szukam i szukam... i Nie mogę się doszukać podobnego wątku.
Jakich perfum używacie do klubu fitness czy na siłownie? Dotychczas znalazłam jedynie zapach Jil Sander Sport Fitness - Nie ma go nawet na KWC ![]() Proszę o wasze propozycje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fitness, siłownia, cardio, zumba - Jaki zapach?!
Nie używam?
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Polecam Molecule 01
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Nigdy nie myślałam, żeby zabierać ze sobą flakon perfum na siłownię... Rozumiem, że po fitnessie/siłowni, żeby się odświeżyć po prysznicu, ale żeby tuż przed się czymś psikać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Mam na sobie te perfumy, które zaaplikowałam rano. Nie wyobrażam sobie specjalnie przed treningiem zmywać jeden zapach, po tych kilku godzinach od rana zresztą bardzo wysubtelniony, tylko po to żeby zastąpić go "specjalnym zapachem na trening". Szczerze? Ćwicząc w sali która pachnie tak sobie nie specjalnie marzy mi się dokładać kolejną woń do zapachu tych wszystkich zgrzanych ludzi. Wole po wszystkim wziąć prysznic i WTEDY spryskać się czymś, w czym np. będzie mi się dobrze spało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja czasem używam perfum przed ćwiczeniami dla własnej przyjemności. Ot tak, żeby czymś pachnieć. W takich okolicznościach preferuję odświeżające, lekkie zapachy jak CK One czy Aqua Marine Bvlgari.
E: Oczywiście w małych ilościach, tak żebym tylko ja je czuła.
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2012-06-03 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Ja chodze od razu po pracy, więc pachnę tym czym pachniałam cały dzień, zresztą, chodzę na taniec brzucha, to pewnie inny zapach byłby stosowny niż na siłownię
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja też pachnę tym, co zapodałam rano. Ewentualnie używam delikatnie mgiełki do ciała. Mam u siebie na fitnessie panią, która na trening przychodzi mocno pachnąć Womanity. Po godzinie zumby i wylanych litrach potu skutecznie obrzydza mi ten zapach.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wybierając się na trening / w skały używam:
- Szpilkówna - Wazamba - Miss Dior Cherie L'eau - Ogródek Nilowy - Padparadscha Czasem - Balenciaga L'essence Mi dobrze sprawdzają się świeżuchy (które mam na półce tylko na okoliczność upałów) albo "lutownice" (to określenie mojego małżonka na wszystko z dominującą nutą igliwia/kadzidła/żywicy). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Bez przesady, trening to trening, po co kupować do tego osobne perfumy? Według mnie to bez sensu... Oprócz antyperspirantu możesz zafundować sobie mgiełkę do ciała, sądzę, że będzie wystarczająca
![]() Edytowane przez ily3 Czas edycji: 2012-06-03 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
W mojej torbie na fitness zawsze jest D&G Light Blue
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak idę na spacer z psem do lasu też używam perfum, nie wyobrażam sobie nie pachnieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja idac na zumbe zawsze uzywalam Light Blue D&G a ze sie skonczyl ,to zastapilam Cool Water Wave,ogolnie lubie swiezaki,jesli dokonuje jakiegos strasznie ciezkiego wysilku typu fitness
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A podrywanie to był taki przykład celu, dla którego czujemy potrzebę fiokowania się przed treningiem. Tak samo jak nie wyobrażam sobie iść na siłownię i w szatni malować ust szminką, tak samo niedorzeczne dla mnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja także używam tego, czego używam przed wyjściem rano na uczelnię/do pracy
![]()
![]() Edytowane przez królewna z drewna Czas edycji: 2012-06-03 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
W tygodniu na zajęciach grupowych tym co w pracy, ale w weekend na siłownię ZEN Shiseido, generalnie czymś świeżym.
BTW, fajny wątek, sama się zastanawiałam jak to jest z tymi zapachami na siłownię i też nie wyobrażam sobie nie pachnieć ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Wypatrzyłam, że masz Lanvin Eclat, ten jest idealny na fitness, pachnie swieżością i czystością ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
gamma Orionis
|
Czekam na wątek o zapachu odpowiednim do gotowania ziemniaków...
Jako że na siłowni bywam często, mogę z całą pewnością napisać - perfumy w takim miejscu to zbrodnia. Że się człowiek poci, cóż, taka specyfika miejsca, stawianie wokół siebie zasłony dymnej niewiele pomoże. Naprawdę nie ma nic gorszego niż smuga perfum, nie daj boże krzyżująca się z inną smugą, każda laska w swoim wspaniałym zapachu, oszaleć można. Stosowanie perfum wychodząc z szatni też uważam za przesadę, delikwentka wychodzi, a reszta musi w tym "siedzieć".
![]() |
![]() |
#18 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chciałam napisać to samo, ale jak posypały się propozycje , stwierdziłam że się nie będę pchać przed szereg, bom może dziwadło ![]() ![]() Ja może jestem stara i staroświecka już ale sądzę że idąc ćwiczyć , do ludzi nalezy się jedynie umyć a niczego przykrego nie będziemy rozsiewać a to na fitnesie , siłowni , czy wszelkich innych takich w zupełności wystarczy.
![]() |
![]() |
#19 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
No i właśnie z powodów, o których napisała Bella poleciłam Molecule
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Nie no, rozpylanie perfum po całej szatni, a potem ciągnięcie za sobą na ćwiczenia ogona jest przesadą, bo faktycznie wszyscy się pocą, jest gorąco i można by się udusić. Ale uważam, że psiknięcie sobie jednej chmurki czegoś lekkiego jeszcze w domu nie zaszkodzi. Wydaje mi się, że jeszcze nie poraziłam nikogo.
![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Regularnie chodzę na zajecia grupowe 3 razy w tygodniu i zupełnie nie przeszkadza mi to, że dziewczyny pachną. Może powstawanie zaduchu to kwestia złej wentylacji pomieszczenia. Ja np. lubie gdy obok dziewczyna pachnie I love love Moschino, normalnie nie przepadam za tym zapachem, ale właśnie w tym miejscu mi pasuje
![]() btw, Camelio w jednej z największych sieciowych drogerii włąsnie zaczęła się promocja zapachów SPORTOWYCH, tak jest nazwana ta akcja i to świadczy o tym, że używanie perfum na okoliczność uprawiania sportu nie jest niczym nadzwyczajnym, a juz na pewno nie jest żadnym faux paux. Edytowane przez Magdama1 Czas edycji: 2012-06-04 o 08:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Panaroja
|
Lepiej dobry antyperspirant - perfumy plus pot plus przepocone ciuchy to zabójstwo
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
A ja uważam, że to przeginanie. To tak jakbym ze śmieciami szła i też się perfumowała.
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na fitness chodziłam jak jeszcze perfumami sie niebyt interesowałam, ale teraz chętnie użyłabym (oczywiście przed wyjściem, jeszcze w domu, w żadnym wypadku w szatni) czegoś chłodnego, lekkiego i świeżego by zneutralizować duszną atmosfere. Delikatne perfumy nabierajace nieco większej mocy na rozgrzanej skórze to b. przyjemne uczucie ![]()
Szukam i wymienię Kadzidła (z paczulami, skórami, przyprawami, drzewami w tym oudami) ![]() Edytowane przez hey Czas edycji: 2012-06-04 o 09:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2012-06-04 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
ja zazwyczaj pachnę tym czym pachniałam cały dzień, a dopiero po siłowni używam takich świeżaczków żeby utrzymać uczucie czystości po prysznicu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Niczym się nie psikam ani przed ani po.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
fajny wątek
![]() ![]() ja jestem zwolenniczą psiknięcia się czymś odświeżającym na zajęcia fitness/siłownia etc. a czemu by nie? fakt, jeśli ktoś się zaleje ciężkim, duszącym czy słodkim zapachem to można przydusić inne osoby ale delikatne świeże zapachy są ok. na szczęście ja nie mam problemu z nadmiernym czy śmierdzącym poceniem się (używam neutralnego antyperspirantu ale to oczywista oczywistość ![]() obecznie używam wody toaletowej jeżyny z YR ale to tylko dlatego żeby zużyć, bo jakoś nie pasuje mi na inne okazje fajnie pasuje też CK ONE - neutralny, odświeżający, chłodny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.