|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jakie sa Wasze cele pobytu za granica? | |||
Zarobic ile sie da i wrocic do Polski. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 11,76% |
Rozpoczac kariere w nowy kraju i pozostac w nim na zawsze. |
9 | 52,94% |
Jeszcze niewiem, ciagle sie wacham co zrobic. |
6 | 35,29% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jakie sa wasze cele pobytu za granica???![]() ![]() ![]() Ja na dzien dzisiejszy pozostaje w Anglii rozozpoczelam prace zgodna z wyksztalceniem (recepcja) i planuje z mezem kupic dom. Jednak kilka procent to watpliwosci ze, moze kiedys... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie sa wasze cele pobytu za granica???
Ja chce do lutego zostać w Anglii, potem wrócic do Polski skończyc studia licencjackie i znów wrócić do Anglii, skończyc studia magisterskie, a potem albo wrócic do Polski, albo wyemigrować do Australii lub Nowej Zelandii. Ciekawe ile z tych planów wyjdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj wróciłam z Niemiec
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja poczatkowo mowilam: "Fajnie byloby pojezdzic w Austrii na nartach". Przyszlo lato i ja: "moze by tak jakis kurs jezykowy w panstwie Mozarta"...
znajomi zaproponowali "moze jaks studencka wymiana?" z 6 miesiecy zrobil sie rok... bo jeszcze tyle bylo do zwiedzenia, potem poznalam TZ, przenioslam sie tu na studia... zwiazek kwitnal i on po pewnym czasie spytal: "moze by tak razem zamieszkac?"... i tak mija juz 3 roczek...
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
dziwne pytanie wiadomo ze tak czy owak kazdemu zalezy na pieniazkach, z drobnymi moze wyjatkami.....kazdy chce zyc godnie a nie z miesiaca na miesiac. My Polacy nie jestemy w niczym gorsi to dlaczego mamy siedziec w Polsce, chyba tylko dla rodziny (mamy taty babci itd) bo napewno nie z patryjotyzmu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() u mnie najpierw byl kurs niemieckiego. nastepnie podanie na uniwersytet,niestety odmowione a pozniej nastepne podanie w innej uczelni i o dziwo mnie przyjeli ![]() pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.