Jakie sa wasze cele pobytu za granica??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jakie sa Wasze cele pobytu za granica?
Zarobic ile sie da i wrocic do Polski. 2 11,76%
Rozpoczac kariere w nowy kraju i pozostac w nim na zawsze. 9 52,94%
Jeszcze niewiem, ciagle sie wacham co zrobic. 6 35,29%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-08-29, 20:16   #1
Anna Maria Magdalena
Raczkowanie

Jakie sa wasze cele pobytu za granica???

Jestem ciekawa jakie sa Wasze cele pobytu za granica. To sie dotyczy wszystkich dziewczyn na calym globie . Czy chcecie spedzic jakis czas np. kilka lat i pracowac maksymalnie aby potem wrocic do kraju i ulozyc sobie zycie za zarobiona kase. Czy poprostu chcecie ulozyc sobie zycie w kraju ktorym teraz jestescie, rozpoczac swoja kariere np. zgodna z wyksztalceniem i tam tez sie zestarzec. Czy poprostu same nie wiecie jeszcze jak to sie ulozy, macie watpliwosci typu (a moze w polsce bedzie lepiej itp.)

Ja na dzien dzisiejszy pozostaje w Anglii rozozpoczelam prace zgodna z wyksztalceniem (recepcja) i planuje z mezem kupic dom. Jednak kilka procent to watpliwosci ze, moze kiedys...
Anna Maria Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-29, 20:23   #2
Zmijka
Zakorzenienie

Dot.: Jakie sa wasze cele pobytu za granica???

Ja chce do lutego zostać w Anglii, potem wrócic do Polski skończyc studia licencjackie i znów wrócić do Anglii, skończyc studia magisterskie, a potem albo wrócic do Polski, albo wyemigrować do Australii lub Nowej Zelandii. Ciekawe ile z tych planów wyjdzie
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-29, 20:35   #3
sloncee
Wtajemniczenie

GG do sloncee Wyślij wiadomość przez MSN do sloncee Send a message via Skype™ to sloncee

Ja wczoraj wróciłam z Niemiec Półtora miesiąca pracowałam i jestem zadowolona, że zarobiłam tyle ile tu w Polsce mogłabym zarobic w kilka miesięcy Za rok, jak skończę liceum bardzo bym chciała się wyprowadzić do Niemiec. Ale nie wiem czy to możliwe I nie najważniejsze są dla mnie zarobione tam pieniądze. Bardzo mi się tam wszystko podoba, jest o wiele lepiej niż w Polsce

''Dreszcz najsłodszy, że pragnę i razem się boję! ''

L.Staff
sloncee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-31, 12:46   #4
Equita
Rozeznanie

Ja poczatkowo mowilam: "Fajnie byloby pojezdzic w Austrii na nartach". Przyszlo lato i ja: "moze by tak jakis kurs jezykowy w panstwie Mozarta"...
znajomi zaproponowali "moze jaks studencka wymiana?"
z 6 miesiecy zrobil sie rok... bo jeszcze tyle bylo do zwiedzenia, potem poznalam TZ, przenioslam sie tu na studia...
zwiazek kwitnal i on po pewnym czasie spytal: "moze by tak razem zamieszkac?"...
i tak mija juz 3 roczek...
http://suwaczki.maluchy.pl/sl-21469.png

http://bubbleplanet.blox.pl/html
Equita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-22, 18:15   #5
dualpower
Przyczajenie

dziwne pytanie wiadomo ze tak czy owak kazdemu zalezy na pieniazkach, z drobnymi moze wyjatkami.....kazdy chce zyc godnie a nie z miesiaca na miesiac. My Polacy nie jestemy w niczym gorsi to dlaczego mamy siedziec w Polsce, chyba tylko dla rodziny (mamy taty babci itd) bo napewno nie z patryjotyzmu.
dualpower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-22, 18:42   #6
asia b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dualpower Pokaż wiadomość
dziwne pytanie wiadomo ze tak czy owak kazdemu zalezy na pieniazkach, z drobnymi moze wyjatkami.....kazdy chce zyc godnie a nie z miesiaca na miesiac. My Polacy nie jestemy w niczym gorsi to dlaczego mamy siedziec w Polsce, chyba tylko dla rodziny (mamy taty babci itd) bo napewno nie z patryjotyzmu.
no wlasnie..........gdyby nie ta tesknota!
u mnie najpierw byl kurs niemieckiego. nastepnie podanie na uniwersytet,niestety odmowione a pozniej nastepne podanie w innej uczelni i o dziwo mnie przyjeli . miedzy czasie poznalalam meza i doczasu skonczenia studiow wyglada na to,ze tu zostaniemy. niestety tesknie za rodzina w polsce strasznie i niezostane tu na stale napewno. chyba,ze przeprowadzimy sie gdzies blizej (w planie jest berlin),zebym chociaz mogla na weekendy jezdzic do domu.moja mama jest troche schorowana i napewno bedzie potzrebowala mnie w niedlugim czasie,a ze rodzenstwa niet to jestem jedyna osoba na ktora moze liczyc.
pozdrawiam
asia b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości