|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Wekowanie
Chciała bym zawekować pieczarki... czy to jest możliwe? Jak tak to jak?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-06
Wiadomości: 3 664
|
Dot.: Wekowanie
chyba mozna , bo widzialam je w sklepie -ale przepisu nie znam......
__________________
Jesienne mamy |
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2007-07
Wiadomości: 936
|
Dot.: Wekowanie
Odświeżam wątek- przejrzałam kilkanaście stron w necie w poszukiwaniu przepisów i konkretów na temat wekowania potraw, ale wszystko mi się już miesza. Jest o pasteryzowaniu, wekowaniu , tyndalizacji.
Macie jakieś sprawdzone sposoby na to, aby mięso w słoiku wytrzymało miesiąc stojąc w lodówce? Czy do słoików można włożyć wszystko? tzn. zrobione według własnych przepisów np. gulasz, karkówkę i schab w kawałkach, żeberka w keczupie i miodzie? Jak krok po kroku to robić, czy zawsze mięso musi "pływać w tłuszczu" czy może być włożone samo- bez sosu. Proszę o pomoc
__________________
20.09.2014r. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.







