|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Decoupage'owe buty
Czesc
![]() Mam taki pomysł, żeby ze zwykłych czarnych martensów zrobić takie (mniej więcej): flowerdocs-top.jpeg Jeszcze nie wiem jak to zrobię, bo najpierw muszę znaleźć taki podobny wzór - małe kwiatki (to będzie bardzo trudne do wycięcia chyba) i przede wszystkim kupić buty ![]() Czy myślicie, że to dobry pomysł decoupage'ować buty? Słyszałam, że nie bardzo, bo buty ciągle pracują i mogą popękać wzory... ale może jest jakiś sposób, żeby wszystko się jednak trzymało? Czy zwykły lakier akrylowy wystarczy??? Może ktoś już próbował zrobić coś takiego? (chyba jednak nie, bo przeszukałam cały dział i nie znalazłam nic o butach)... Pomóżcie mi, proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Decoupage'owe buty
Może to ci pomoże. Sama nie robiłam, ale wiem, że jest to możliwe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Oczywiście nie podałam strony
http://doseofinspiration.blogspot.co...-tutorial.html ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Niestety link nie wiele mi dał, zanim założyłam ten wątek znalazłam tego tutoriala w googlach, heh : P
Ale bardzo Ci dziękuję za dobre chęci! : ) Jesteś jedyną osobą, która odpowiedziała na mojego posta ![]() Dziwne, jest tu tyle doświadczonych dekupażystek, a jakoś nikt nie chce mi pomóc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Tak sobie myślę, że najgorzej będzie z wykończeniem, ponieważ lakier musi być elastyczny i nadawać się na zewnątrz. A może klej i werniks w jednym? Można dostać na stronie www.kps.pl
Ja bym zrobiła tak: podkład do tkanin :NERCH-PODKŁAD DO TKANIN 250ML potem klej CREAR-TEXTIL TRANSFER KLEJ+WER jeśli będą malowane farbami to jest coś takiego STAMP-UTRW.FARB DO TKANIN ale tanio nie będzie Jeśli bym robiło stare buty, to próbowałabym normalnymi metodami zabezpieczając lakierem na zewnątrz, ale spytałabym w sklepie o to czy jest elastyczny. Co ty na to? Przydały się moje rady? Napisz jak zrobisz Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Guzik przecież Twoje buty nie będą z materiału! to nie wiem. Muszę pomysleć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Myslę,że to nie jest tak,że nikt nie chce Ci pomóc.po prostu nikt nie ma na to pomysłu.po dłuższym zastanowieniu myślę,że to nie jest dobry pomysł,może nawet niewykonalny.Prędzej na tekstylnych tenisówkach jak pisała iwi,ale na skórze...nie ryzykowałabym i to jeszcze na nowych butach..co innego na starych,których nie będzie zal wyrzucic w razie czego...torebka-co innego-nie zgina sie i nie pracuje tak.chyba najbardziej elastyczny lakier nie sprawdzi sie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.