|
Notka |
|
Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
CAE - kursy, przygotowania, WARSZAWA
Witam wszystkie Wizazanki!
Od nowego roku szkolnego mam zamiar zapisac sie na kurs przygotowujacy do CAE. Mozecie polecic jakas szkole, ktora dobrze do niego przygotuje? Czy wiecie cos o szkole Archibald? Przygotowujaca mnie do matury rozszerzonej studentka bardzo chwalila sobie ten kurs, ale chcialabym jeszcze od kogos uslyszec jakies opinie. Czy moge sie zapisac na taki kurs, jesli w zeszlym roku na maturze mialam 73% z rozszerzenia pisemnego i 100% z ustnego? Nie bede zanizala poziomu grupy, ani nie bedzie ona dla mnie za wysoka? Z tego, co sie orientowalam, to do CAE potzeba ok. 700 godzin przygotowan, wiec jest to sporo. Mysle, ze dalabym rade, ale chce zaczerpnac opinii bardziej doswiadczonych. Ja jezykow ucze sie bardzo szybko i z reguly na zajeciach grupowych sie nudze, dlatego rozwazam tez zajecia prywatne, jednak nie znam zadnej osoby, ktora przygotowuje do CAE, a chce dobrze wydac pieniadze. Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: CAE - kursy, przygotowania, WARSZAWA
Archibald to rzeczywiście dobra szkoła i warto ją polecić. Ale dlaczego nie zdecydujesz się na kursy prowadzone przez British Council? One są chyba najlepsze, nie dość, że prowadzą te egzaminy to jeszcze mają świetną kadrę złożoną z nejtiwów (no śliszzzny neologizm) z przygotowaniem pedagogicznym (nie, nie pracuję tam).
Mój kolega z L.O. chodził na ich kursy i naprawdę widać było duże postępy.
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: CAE - kursy, przygotowania, WARSZAWA
Nad British Council tez myslalam, ale do mnie zasze dochodzily glosy, ze przereklamowane, ze to, ze tamto. Nawet sie szczegolnie nie zastanawialam, ale przejrze ich oferte, skoro tak radzisz.
Boje sie mimo wszystko, ze poziomem bede za nisko, nie mam FCE i nie chce do niego podchodzic, chce sie od razu zabrac za CAE. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
[WARSZAWA] - CAE w British Council!
Cześć Wam
![]() Zamierzam się zapisać na kurs przygotowujący do zdania egzaminu CAE, najwięcej pozytywnych opinii słyszałam o British Council. Zapisałam się na test poziomujący. Na stronie jest zamieszczona informacja dot. terminów zajęć na bieżący rok akademicki. http://www.britishcouncil.pl/angiels.../cambridge/CAE Niestety nie mam pojęcia co znaczą skróty w tabeli: CAE 1, CAE 1_2, CAE 2, CAE Exam, a chciałabym już mniej więcej wiedzieć kiedy rezerwować sobie czas na kurs. Osoby zaznajomione z BC - proszę o pomoc i odpowiedź! ![]()
![]() |
#5 |
Kawaii strona mocy
|
Dot.: [WARSZAWA] - CAE w British Council!
To podział na semestry - zakładają, że nauka do CAE zajmuje 4 semestry i dopiero teoretycznie przy tym ostatnim "Exam" jesteś wystarczająco przygotowana do egzaminu. Na którą część powinnaś się zapisać, dowiesz się po teście kwalifikacyjnym do grupy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Kurs przygotowujący do CAE Warszawa
hej, możecie polecić mi jakąś sprawdzoną szkołę językową w Warszawie, która organizuje kursy do egzaminu CAE?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kurs przygotowujący do CAE Warszawa
z tego co wiem, to w prawie wszystkich szkołach językowych w warszawie są kursy przygotowujące do egzaminów Cambridge. Czy są jakieś konkretne rodzaje zadań, które sprawiają Ci problem? (speaking, writing etc.) Sądzę, że na tym się powinnaś skoncentrować szukając szkoły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kurs przygotowujący do CAE Warszawa
A ja myślę, ze na tym etapie to lepiej lekcje z lektorem. Kursy są bardzo drogie i w grupach, skupienie lektora rozproszone a poziom osób w grupie będzie bardzo różny, mimo wszystko. Dlatego proponowałabym znaleźć lektora, najlepiej nativa i podzielić z nim materiał na te obszary, które możesz przerabiać w domu samodzielnie i na te, na których będziecie skupiać się z lektorem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.