CAE - kursy, przygotowania, WARSZAWA - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Nauka języków obcych - kącik językowy

Notka

Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-25, 10:09   #1
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

CAE - kursy, przygotowania, WARSZAWA

Witam wszystkie Wizazanki!

Od nowego roku szkolnego mam zamiar zapisac sie na kurs przygotowujacy do CAE. Mozecie polecic jakas szkole, ktora dobrze do niego przygotuje?

Czy wiecie cos o szkole Archibald? Przygotowujaca mnie do matury rozszerzonej studentka bardzo chwalila sobie ten kurs, ale chcialabym jeszcze od kogos uslyszec jakies opinie.

Czy moge sie zapisac na taki kurs, jesli w zeszlym roku na maturze mialam 73% z rozszerzenia pisemnego i 100% z ustnego? Nie bede zanizala poziomu grupy, ani nie bedzie ona dla mnie za wysoka?
Z tego, co sie orientowalam, to do CAE potzeba ok. 700 godzin przygotowan, wiec jest to sporo. Mysle, ze dalabym rade, ale chce zaczerpnac opinii bardziej doswiadczonych. Ja jezykow ucze sie bardzo szybko i z reguly na zajeciach grupowych sie nudze, dlatego rozwazam tez zajecia prywatne, jednak nie znam zadnej osoby, ktora przygotowuje do CAE, a chce dobrze wydac pieniadze.

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-25, 10:54   #2
Ponura
Wtajemniczenie

Dot.: CAE - kursy, przygotowania, WARSZAWA

Archibald to rzeczywiście dobra szkoła i warto ją polecić. Ale dlaczego nie zdecydujesz się na kursy prowadzone przez British Council? One są chyba najlepsze, nie dość, że prowadzą te egzaminy to jeszcze mają świetną kadrę złożoną z nejtiwów (no śliszzzny neologizm) z przygotowaniem pedagogicznym (nie, nie pracuję tam).

Mój kolega z L.O. chodził na ich kursy i naprawdę widać było duże postępy.

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-25, 11:05   #3
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia
Dot.: CAE - kursy, przygotowania, WARSZAWA

Nad British Council tez myslalam, ale do mnie zasze dochodzily glosy, ze przereklamowane, ze to, ze tamto. Nawet sie szczegolnie nie zastanawialam, ale przejrze ich oferte, skoro tak radzisz.
Boje sie mimo wszystko, ze poziomem bede za nisko, nie mam FCE i nie chce do niego podchodzic, chce sie od razu zabrac za CAE.
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-08, 16:32   #4
_nori
Przyczajenie

[WARSZAWA] - CAE w British Council!

Cześć Wam

Zamierzam się zapisać na kurs przygotowujący do zdania egzaminu CAE, najwięcej pozytywnych opinii słyszałam o British Council. Zapisałam się na test poziomujący. Na stronie jest zamieszczona informacja dot. terminów zajęć na bieżący rok akademicki.
http://www.britishcouncil.pl/angiels.../cambridge/CAE

Niestety nie mam pojęcia co znaczą skróty w tabeli: CAE 1, CAE 1_2, CAE 2, CAE Exam, a chciałabym już mniej więcej wiedzieć kiedy rezerwować sobie czas na kurs.

Osoby zaznajomione z BC - proszę o pomoc i odpowiedź!
Stary 2014-09-09, 08:34   #5
Maguda_
Kawaii strona mocy

Dot.: [WARSZAWA] - CAE w British Council!

To podział na semestry - zakładają, że nauka do CAE zajmuje 4 semestry i dopiero teoretycznie przy tym ostatnim "Exam" jesteś wystarczająco przygotowana do egzaminu. Na którą część powinnaś się zapisać, dowiesz się po teście kwalifikacyjnym do grupy
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-28, 23:04   #6
buny
Raczkowanie

Kurs przygotowujący do CAE Warszawa

hej, możecie polecić mi jakąś sprawdzoną szkołę językową w Warszawie, która organizuje kursy do egzaminu CAE?
buny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-30, 20:20   #7
geronimoo
Przyczajenie

Dot.: Kurs przygotowujący do CAE Warszawa

z tego co wiem, to w prawie wszystkich szkołach językowych w warszawie są kursy przygotowujące do egzaminów Cambridge. Czy są jakieś konkretne rodzaje zadań, które sprawiają Ci problem? (speaking, writing etc.) Sądzę, że na tym się powinnaś skoncentrować szukając szkoły.
geronimoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-06, 09:12   #8
monachee
Raczkowanie

Dot.: Kurs przygotowujący do CAE Warszawa

A ja myślę, ze na tym etapie to lepiej lekcje z lektorem. Kursy są bardzo drogie i w grupach, skupienie lektora rozproszone a poziom osób w grupie będzie bardzo różny, mimo wszystko. Dlatego proponowałabym znaleźć lektora, najlepiej nativa i podzielić z nim materiał na te obszary, które możesz przerabiać w domu samodzielnie i na te, na których będziecie skupiać się z lektorem.

Biblioteczka
Zapisz
monachee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Nauka języków obcych - kącik językowy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości