|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pożyczka - czy brałyście?
Czy brałyście kiedyś pożyczkę z banku? Potrzebne mi ok.1000-2000 zł i zastanawiam się czy bank udzieli mi takiej pożyczki. Nie pracuję tzn. nie mam stałych dochodów i obiło mi się o uszy, że niektóre banki pożyczają pieniądze na dowód osobisty. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pożyczka - czy brałyście?
Ja nieraz brałam pożyczkę,ale z KZP z mojej pracy więc to zupełnie inna historia. A jeśli chodzi o pożyczki z banku to trzeba się dobrze nad tym zastanowić,bo takie krótkie pożyczki są czasem niezłą pułapką np. nie zapłacisz w terminie raty to dokładają ci do spłacenia "karnie" np 50 zł dodatkowo.Tak więc może lepiej taką kwotę lepiej pożyczyć od kogoś z rodziny czy znajomych,oczywiście jeśli masz taką możliwość, to pewniejsze i bez odsetek
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
bez stalych dochodow i pracy to chyba tylko w zlodziejskim providencie itp a tu trzeba sie liczyc z wysokim % a po raty moga przyjsc panowie w dresikach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmmm... nie do konca tak. sa banku ktore honoruja takze umowe lub zlecenia o dzielo jako zrodlo dochodu. Bodjaze getin bank, ale moge sie mylic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Bez stałych dochodów to raczej żaden zaufany bank nie da Ci pożyczki, a w "providenta" to raczej nie wchodź, niestety, aby dostac kredyt, trzeba udowodnic, że ma sie z czego spłacić , pa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
no mozliwe ale wtedy z pewnoscia % jest znacznie wyzzy ,pozatym autorka watku nie pracuje wiec zadnej umowy nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A czy jak się nie ma pracy, to można wziąć kredyt pod hipotekę? W końcu zabezpieczeniem jest np. mieszkanie. Czy też trzeba mieć dochody?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co masz na mysli piszac praca? etat? nic nie bylo nt umow zlecenia/o dzielo. nie wiem czy autorka watku takowych nie zawiera? procent raczej nie jest wyzszy, zreszta ja nie pracuje w banku wiec nie wiem. Kiedys przy poszukiwaniu kredytu na auto o dobrych warunkach znalazlam takie cos: www.pdk.pl i tam bodajze bylo cos na temat pozyczek dla osob ktore maja nieregularne dochody Swoja droga ostatnio okazuje sie, ze jest mozliwych wiele rzeczy. Ze banki ida na reke, bo wiadomo ludzie przy takim stanie gospodarki boja sie kredytow, tak wiec wystarczy zapytac... sa doradcy (np expander) ktorzy pomagaja nie pobierajac oplaty od klienta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ja mam konto w millenium i bezproblemu dają pożyczkę do 30 000tyś na dowód
osobisty z tym że mam konto w tym banku 2 lata, niewiem jak z osobami które nie maja u nich rachunku bankowego ale dowiedzieć się zawsze można. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.