Nie wierze w miłość - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-01, 21:19   #1
gosiaska
Zadomowienie

Nie wierze w miłość

Czy ktoś tak jak ja ma takie odczucia ?? mam już dosc desperacko wierzyc wq uczucie ...mam przeswiadczenia po tym co widze i czego doswiadczam ze ludzie to wstretne zwierzaki kierujace sie popędem...Chyba za duzo Freuda czytalam-ktos powie ale śmutno mi...i chce sie wyżalić pewnie przez to ze w tej dziedzinie czuje sie samotna - w sensie ze nikogo nie spotkałam kto by zmienił to... a bardzo chcialam i chcę nadal ...
gosiaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-01, 21:23   #2
wiatr86
Rozeznanie

Dot.: Nie wierze w miłość

Gosiu mam ostatnio to samo odczucie co Ty.Tez nie wierze,ze prawdziwa milosc istnieje.Jest pożądanie,sex,chwilowe zainteresowanie i nieustanna chęc zabawy i ustawienia sie w zyciu.Wiadomo sa wyjątki,są ludzie bardzo szczęsliwi,ale moim zdaniem swiat idzie w zlym kierunku...i bardzo dobrze Cie rozumiem Gosiu
Czasem się zastanawiam co zrobią niedlugo Ci wszyscy ktorzy tak mocno wierzą w to prawdziwe,wielkie uczucie.Bo ja sie nie oszukuje,moim zdaniem coraz trudniej znalezc kogos na dobre i na zle.Moze jestem pesymistka i widze wszystko w czarnych barwach,ale z mojej perspektwy tak to wygląda.
wiatr86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-01, 21:43   #3
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

dziewczyny przestańcie, miłość nprawdę istnieje. Sama do pewnego czasu kiedyś w to nie wierzyłam. Nie będę powtarzać swoich wypowiedzi dlatego podaje link do innego wątku
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=111015

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-01, 21:48   #4
Mycha
Raczkowanie

Ja wierze,jak patrze na moich dziadków to wierze że milość istnieje
Mycha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-01, 21:54   #5
Aeterna
Zakorzenienie

Krótko. A Freud to też przesadzał.

Nie uwierzysz, dotąd, dopóki kochać i kochana - nie będziesz.
Pokochasz, to uwierzysz. I nie będziesz szukać terminologii.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-01, 22:04   #6
gosiaska
Zadomowienie

Kocham moich rodziców dla nich wiele zrobie i dzięki nim mam miłośc ale wiadomo troszke inną rodzicielską ale bardzo wazna- chociaz wiadomo nie zawsze jest różowo. a jeśli chodzi o mężczyzn to jest jeden dla ktorego zrobie wiele i sadze że to byc moze jest pewien rodzaj miłości ale on tej miłości nie chce... ktos powie po co marnowac dla jakiegos głupka cenne chwile ale tego głupka nie opuscilabym w potrzebie i wciaz mu pomagam... kobiety są czasem takimi ofiarami... Nie mge patrzeć jak ludzie traktują sie jak rzeczy... a Ci co wierzą w miłośc podejrzewam że są są zakochani ze wzajmnoscia i dlatego tak im rozowo dobrze ze sa takie osoby- troche im zazdroszcze
Stary 2006-05-02, 00:02   #7
blue _eyes
Zadomowienie

Milosc moze i istnieje, ale na krotko. Nie wierze w milosc nieskonczona. Z czasem milosc przeobraza sie w przyzwyczajanie, a jak nie to para sie rozstaje....

blue _eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-02, 00:06   #8
Asik_
Zakorzenienie

Ja tez mam takie wrazenie i mysle ze milsoc ktora jest wieczna to wlasnie rodzicielska, milosc Boga itp Ale swojego Tzta tez sie kocha ale inna miloscia. Tak mysle.
A czy wierzyc w milosc? Chyba warto
Asik_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-02, 00:20   #9
blue _eyes
Zadomowienie

Dziwna sprawa z ta miloscia. Chyba trudniej jest w nią uwierzyc tym którzy jeszcze nigdy jej nie poczuli...

blue _eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-02, 00:51   #10
Ryfka
Zadomowienie

Ja słyszałam kiedyś "Miłość jest jak duch. Nie uwierzysz, dopóki cię nie nawiedzi". I tym pozytywnym akcentem życzę kolorowych snów ( i duchów, jeśli macie odwagę )
Ryfka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-02, 08:49   #11
czuczenka
Zakorzenienie

Ktoś juz tu wspomnial ze jak milosc nie przerodzi sie w przezwyczajenie to wtedy sie wszystko rozpada... i taka jest prawda. Wszystkie zwiazki ludzi w wieku 15-22 opieraja sie jedynie na zabawie, pożadniu, zauroczeniu itp itd. mozna sie zakochac ale na pewno nie w tym wieku... mi sie wydawalo ze bylam zakochana.. ale czy to byla milosc? czy tylko wmawianie sobie uczucia ktore po prostu bylo chwila....

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-02, 17:12   #12
gosiaska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiatr86
Gosiu mam ostatnio to samo odczucie co Ty.Tez nie wierze,ze prawdziwa milosc istnieje.Jest pożądanie,sex,chwilowe zainteresowanie i nieustanna chęc zabawy i ustawienia sie w zyciu.Wiadomo sa wyjątki,są ludzie bardzo szczęsliwi,ale moim zdaniem swiat idzie w zlym kierunku...i bardzo dobrze Cie rozumiem Gosiu
Czasem się zastanawiam co zrobią niedlugo Ci wszyscy ktorzy tak mocno wierzą w to prawdziwe,wielkie uczucie.Bo ja sie nie oszukuje,moim zdaniem coraz trudniej znalezc kogos na dobre i na zle.Moze jestem pesymistka i widze wszystko w czarnych barwach,ale z mojej perspektwy tak to wygląda.
Tez podobnie mam
Miłość to chyba wtedy kiedy dajesz siebie bezinteresownie i to Ci przynosi radość widząc radość tej drugiej połowy...takie bardzo chrzescijańskie pojecie to nie oczekiwanie niczego w zamian...czy jest cos takiego możliwe ? byc moze jest ...tylko czy ludzie chcą poczuc te człowieczeństwo w sobie zamiast ..
Stary 2006-05-02, 18:35   #13
Ciri :)
Raczkowanie

Czytałam kiedyś, że miłość do działanie, wola. Świadoma decyzja. Zgadzam się z tym. Zakładając, że minęło już pierwsze zauroczenie, pożądanie lekko przygasło - potem zaczyna się nasza praca. Musimy się starać, walczyć, pielęgnować uczucie. Wykazywać wolę, podjąć działanie. Starać się, żeby to uczucie było jak najpiękniesze, dbać o nie. To musi być wspólna walka dwóch osób. (nie wiem czy słowo walka mi pasuje w kontekście miłości, ale cóż...). Życzę Wam wszystkim (i sobie ) żeby udało nam się razem z drugą osobą stworzyć udane związki, w których nie zabraknie miłości. Tylko trzeba się starać...
Ciri :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-02, 19:20   #14
Little Angel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aeterna

Pieknie powiedziane,tak ladnie mowisz to o czym ja pomyslalam
Little Angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-02, 19:25   #15
April007
Zadomowienie

GG do April007

Cytat:
Napisane przez Aeterna

A co jeśli nikt mnie nigdy nie pokocha? Co wtedy...?
April007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-02, 19:33   #16
Jula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aeterna
Podpisuję sie pod wypowiedzią Aeterny.
Poza tym "... miłość to fizyczna reakcja organizmu na to, że sie robi współnie fajne rzeczy"
Nie ma co szukać miłości na siłę!

Dopisek: April007 - nie ma takiej mozliwości, żeby nikt nigdy Cię nie pokochał. Chyba, że zamkniesz się, na 4 spusty, nie będziesz wychodzić z domu, zamieszkasz na pustkowiu etc. Albo masz taki fatalny charakter Hihi.

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-03, 01:06   #17
lala77
Raczkowanie

GG do lala77

Ja również nie wierzę w miłośc...Uważam że jedyna szczera miłośc to jest ta do rodziców i rodzenstwa i w ta wierzęniestety w miłość do drugiej połówki jakoś mi się nie chce wierzyć.Jak dla mnie to jest zwykła chemia która z czasem albo znika i ludzie sie rozstaja albo zamienia sie w przyzwycajnie!a bycie z kimś z przyzwyczajenia to rzeciez ne miłość!Dużo kiedys myslala nad tym czy milośc istnieje i stwierdziłam że lepiej wierzyć w to że nie ma jej,mi sie z takim stwierdzeniem jakos lepiej żyje.W dzisiiejszych czasa ludzie cz ęściej patrza na zawartosc portfela niz sobie w oczy
Stary 2006-05-03, 12:27   #18
oaza
Rozeznanie

Niewierzy w miłosc ten kto jej nie doznał.

Aby uwierzyć w miłośc trzeba ja przeżyć.

Miłosc istnieje!!!!!! ale nie każdemu dane jest jej doświadczyć.
oaza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-03, 12:31   #19
wiatr86
Rozeznanie

Ostatnio stwierdziłam,że nie lubię słowa miłość.Chyba dlatego,ze znaczy niby tak wiele ale z drugiej strony moim zdaniem jest już tak przereklamowane,spłycone, ze nie jest juz tak wyjątkowe.Czasem myslę sobie ze moglby ktos stworzyc jakies nowe słowa,ktore by okreslaly wielkie przywiązanie,oddanie do danej osoby,ale nie slowo kocham...Nie wiem czy pisze w miare zrozumiale,ale chodzi mi o to,ze bardzo wiele osob uwaza ze do jakiegos momentu nie mozna mowic w kontaktach damsko-meskich o milosci,bo ze za wczesnie,za mlodzi,ze tylko pozadanie,no wiec jak wtedy okreslac swoje uczucia...kiedy slowo kocham oznacza za duzo,a uwielbiam za malo...a moze stworzyc jakis swoj slownik z wyrazeniami takich emocji...to tylko taka moja refleksja...
wiatr86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-03, 12:59   #20
gosiaska
Zadomowienie

Wcale nie uważam że swiadomosc odpowiedzialnośći za słowo kocham i miłośc - czyli obdarzanie drugiej osoby, wzrasta proporcjonlnie z wiekiem. Jest czesc ludzi ktorzy sa bardzo dojrzali w swyhc uczuciach a czesc ktorzy sa infantylni nie powazni tarktuja jak zabawe aby osiagnac wlasne cele... Zawsze tak bylo i bedzie wiadomo ze ten odsetek nieopdowiedzialnych osob z czasme maleje ale na pewno nie zanika.
Czyli trzeba byc szcześciarzem zeby przezyc odwazajemniona miłość...W sensie drugiej połowki. ehhh Coz za ironia losu ...
Stary 2006-05-03, 13:01   #21
gosiaska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oaza
Niewierzy w miłosc ten kto jej nie doznał.

Aby uwierzyć w miłośc trzeba ja przeżyć.

Miłosc istnieje!!!!!! ale nie każdemu dane jest jej doświadczyć.
Chodzi Ci o odwzajemnione ucziucia czy jednostronna miłośc ogolnie ?? Z jednej strony ponoć jednostronne uczucie tez ubogaca ale ilez cierpien ??
Stary 2006-05-03, 13:42   #22
BERRY21
Zadomowienie

Jestem stara dupa juz (zart), mam 22 lata i nigdy nie kochalam ani nie bylam kochana. Pozbylam sie zludzen jakis czas temu, z naiwnej romantyczki przeistoczylam sie w cyniczna osobke nie/stety. Wszystkie "zwiazki" z facetami byly bardzo krotkie, wiec nawet nie przezylam jakiegos wielkiego rozstania. Po prostu, moja kolej jeszcze nie nadeszla, jesli w ogole wierze w to, ze nadejdzie(hmm)? Milosc istnieje, ale nie wszystkim jest dana- takie jest moje zdanie. Poki co chcialabym chociaz przezyc jakies zauroczenie, motylki w brzuchu, bo nawet tego dawno nie czulam, nie mowiac o zakochaniu. Najlatwiej jest myslec, ze "cos ze mna jest nie tak", ale ja np. nie narzekam na brak zainteresowania, po prostu nikt na stale mi sie jeszcze nie trafil- a miloby bylo miec kogos takiego przy sobie- to na pewno
DZIEWCZYNY, prosze Was, GLOWA DO GORY, niech Was pocieszy cytat z "Desperate Housewives":

Human beings are designed for many things. Loneliness isn't one of them.

Na rozowo, bo to optymistyczny kolor
BERRY21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-03, 14:40   #23
Taverney
Zakorzenienie

A ja wierzę w miłość. Mogę się podpisać pod słowami Ciri.

Mogę też powiedzieć jak to jest z drugiej strony: wierzę w miłość, bo wierzę w siebie i to, co czuję, kim jestem. Wierzę w miłość, bo miłością jestem ja sama, kiedy patrzę, kiedy czuję, kiedy czule obejmuję moje szczęście, kiedy widzę Jego oczy, wiem, że kocham i to jest miłość. Jak tu nie wierzyć?
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-03, 20:04   #24
Aeterna
Zakorzenienie

Popędy to nie wszystko. Każdy inteligentny, najbardziej zatwardziały hedonista czy sybaryta musi w pewnym momencie swojego zycia uświadomić sobie, jak puste wiedzie życie - i jak bardzo tkwi tym samym w gównie.
A życie - co byśmy nie robili - zwykła to rzecz. Pogoń za Bóg wie czym sprawia, że o tym zapominamy - i bywa, że często roztrzaskujemy się w drobny mak. Wystarcza, że nie dostaniemy tego, czego chcemy .
Cytat:
Napisane przez April007
A co jeśli nikt mnie nigdy nie pokocha? Co wtedy...?
(Ty) masz 21 lat. Dopiero. Nie: już. Całe życie jeszcze przed Tobą. Nie sądzę, choć nie wiem przecież tego - by pisaną była Ci samotność. Ty też tego nie wiesz.

Jeśli nikt Cię nie pokocha - będziesz po kawałku umierała.
Chyba, że w pewnym momencie bólu samotności nie wytrzymasz i odbierzesz sobie życie. Wątpię. To trudny krok. Człowiek mimo wszystko - żywi nadzieję, nawet wbrew sobie - najdłużej jak tylko się da.

Będziesz coraz bardziej gorzkniała. Dla ludzi staniesz się (najprawdopodobniej) może nawet - nie do zniesienia. Najprawdopodobniej zamkniesz się we własnym świecie. I utkwisz w nim już na lata.

I Twoje życie - będzie wegetacją. To przykre. Ale życie bez nikogo - nie jest życiem.

Nie dowiesz się, czym jest zwykła zazdrość.
Nie dowiesz się, jak to jest wracać po całym dniu zmęczoną - do domu, w którym będzie na Ciebie czekał ktoś, kogo obchodzić będzie coś więcej, niż ''przyniesione przez Ciebie papiery''.
Umrzesz. Szybciej, niż Ci się to wydaje. Staniesz się pustką. Niczym ponad nią.
*
A może, zwyczajnie nie dostrzegasz, że ktoś Cię kocha, lub mógłby pokochać..?
Może marzysz o czymś niedościgłym, czymś, co sobie kiedyś wytęskniłaś - i gonisz cienie, zamykając się na rzeczywistość..?
Jeśli tak, to wiedz, że za to się płaci wysoka cenę.

Myślę, dość spokojnie, choć przecież Cię nie znam - że Twoja szansa jeszcze przed Tobą. Dziś bym się jeszcze nie martwiła. Na to nie ma reguły.

Jeśli nikt nigdy Cię nie pokocha - to może Ty będziesz kochać? Nieodwzajemnioną - lecz jednak - miłość poznasz. Trochę. Jeśli będziesz kochać bez wzajemności - wtedy w każdym miejscu na ziemi - będziesz bardzo nieszczęśliwa. Bo będziesz czuła, jak bardzo daleko jesteś. Choć przecież nikt nigdzie na Ciebie czekał nie będzie.

Jesli przejdziesz przez zycie bez miłości - co wydaje mi się bardzo mało mozliwym - to tak, jakbyś się nigdy nie urodziła.

A miłość..? Nie można definiować czegoś, co jest oczywiste. Na wyciągnięcie ręki, bądź bardzo odległe. Czy ktoś mądrze zdefiniuje słońce ? Jasna sprawa. Gwiazda. Lecz - wciąż to abstrakt.

Ktoś kiedyś powiedział, że miłość przypomina spacer w czasie bardzo drobnej mżawki. Człowiek idzie, idzie, i nawet nie zdaje sobie sprawy, kiedy przesiąka do suchej nitki. Dosyć się z tym zgadzam.

Bo gwałtowne wybuchy - i usuwanie się świata spod nóg - to jest głównie namiętność. Może i miłość. Lecz nie musi.

Życzę Ci zatem - jak najczybciej, ale cierpliwość niestety nie zna żadnej daty - kogoś, kto bedzie jak diament. Z daleka przyciągający gamą barw - a z bliska fascynujący wielkością płaszczyzn.
Stary 2006-05-03, 21:57   #25
gosiaska
Zadomowienie

Jestesmy poszukiwaczami diamentów wydawalo mi sie ze znalazlam diament a zanlazlam głaz. A jesli ktos mnie kocha a ja go nie potrafie go pokochac bo nie zgadzamy sie charakterami ?? Ja doswiadzczam milosci ale tej milosci jednostronnej kocham kogos innego ta osoba mnie nie a zkolei jedna osoba kocha mnie a ja jej nie...to jest chore co wtedy ?? Czekać na tego trzeciego >...?
Stary 2006-05-03, 22:42   #26
Aeterna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaska
Jestesmy poszukiwaczami diamentów wydawalo mi sie ze znalazlam diament a zanlazlam głaz. A jesli ktos mnie kocha a ja go nie potrafie go pokochac bo nie zgadzamy sie charakterami ?? Ja doswiadzczam milosci ale tej milosci jednostronnej kocham kogos innego ta osoba mnie nie a zkolei jedna osoba kocha mnie a ja jej nie...to jest chore co wtedy ?? Czekać na tego trzeciego >...?
Czemu zazwyczaj bywa tak, że kochają nas ci, których miłości nie potrzebujemy, a my kochamy tych, którzy naszej miłości nie potrzebują..?

Odwieczny dylemat ludzkości .
Bo w tym cały jest ambaras, aby dwoje chciało...
*
To nie różnica charakterów nie pozwala Ci pokochać.
Dla miłości nie ma żadnej przeszkody - ani wiek, ani pozycja, ani, jak piszesz charakter - nią nie są...

Nie ma żadnej... Prócz jej braku.
Stary 2006-05-03, 22:52   #27
Domina
Zakorzenienie

Dla mnie z dniem dzisiejszym miłość przestała istnieć
https://www.facebook.com/Wstazki/?fref=ts MOJE CUDEŃKA WSTĄŻKOWE
Domina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-03, 22:54   #28
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aeterna

Nie ma żadnej... Prócz jej braku.
lub czasami okrepnie dziwnego zbiegu okoliczności, niestety...
Stary 2006-05-03, 22:57   #29
Aeterna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taverney
...
Bywa.
Cytat:
Napisane przez Domina
...
Ale była. I - będzie znowu.
Stary 2006-05-03, 23:01   #30
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domina
Dla mnie z dniem dzisiejszym miłość przestała istnieć
Oj Domina... ta konkretna, nie każda, nie Twoja-w środku i nie kogoś do Ciebie. Może teraz umarła, ktoś ją zabił, ale miłość ma to do siebie, że odradza się w nowy, cudowny sposób i staje się piękniejsza, doskonalsza? A na pewno bardziej nasza. Bo prawdziwa miłość nigdy się nie kończy. A jeśli się skończyła, znaczy to, że nigdy nie była prawdziwą miłością. Główka do góry, będzie dobrze. Kapryśna ta miłość, ma przypływy i odpływy...ale trwa i to jest w niej najpiękniejsze, że potrafi obudzić człowieka z letargu jej braku Buziaki na dobranoc.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości