YSL Cinema - co się z nimi stało?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-16, 21:29   #1
ana999ana
Raczkowanie

YSL Cinema - co się z nimi stało??

Witam Was
Mam takie pytanie, czy zauwazylyście, że Cinema edp sie zmieniły? Opakowanie to samo ,ale zapach nie ten. Jakby mocno rozcienczony, śmierdzi alkoholem, po godzinie ledwie go czuć, i gdzie się podziala herbata? Był slodziutki, a zrobiła się jakaś taka nawet nie woda toaletowa. Kupilam 2 lata temu i mnie powalil na nogi, mam dalej resztkę wiec mam porównianie do tego co jest w perfumeriach. Kupowałam w Londynie na lotnisku, teraz też sobie stamtąd przywiozlam bo tester był taki jak powinien być, czyli jak moje perfumy. A to co kupilam to zupełnie co innego. Chyba im odeślę z powrotem. Są takie same jak w Polsce. Nawet ponad 2 lata temu stalam na promocji Cinema w Londynie i tam w sklepach mieli to wlasciwe. Co o tym myslicie?? Chcialam kupic czyste perfumy ale cena mnie sprowadziła na ziemię, 700 zł
ana999ana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 22:44   #2
studentkaAM
Zakorzenienie

GG do studentkaAM Wyślij wiadomość przez MSN do studentkaAM
Dot.: Cinema - co się z nimi stało??

Kupowałam Cinemę w grudniu i zapach jest cudowny Gęsty, esencjonalny, słodki... Może po prostu jakimś cudem kupiłaś podróbę lub po prostu perfumy mają już swoje lata
studentkaAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 22:54   #3
ana999ana
Raczkowanie

Nie to na bank nie podróbka. Wąchałam w Sephorze, Douglasie , Galerii Centrum... wszędzie to samo... tak samo te z lotniska. A gdzie je kupiłaś?? Eh mam kompletnego bzika na ich punkcie
Stary 2009-04-17, 00:51   #4
piroksena
Zadomowienie

Ja swoją Cinemę kupiłam na All coś 1,5 roku temu. Nie czuję w nich spirytusu czy jakiś innych podejrzanych składników.

Ale miałam podobną sytuację z Lumiere Rochas. Bardzo mi się spodobały na przyjaciółce, która swego czasu ich używała, kupiłam więc sobie butelkę na All i okazało się, że okropnie mi zajeżdżają jakąś spirytusową mieszaniną. Zła byłam jak nie wiem, potem okazało się, że mogły być trochę wyleżane i to ta zastana woda w pompce tak się spsioczyła. W każdym razie po iluś tam psikach było z nimi ciut lepiej, choć nie aż tak ładnie jak na koleżance. Cóż. Nie używam ich już prawie w ogóle, ale zostawiłam przez sentyment dla przyjaciółki.

piroksena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 07:05   #5
kropka75
Zakorzenienie

Perfumy, które spotykasz w Polsce nie są w Polsce produkowane, więc nie ma takiej możliwości, by u nas było co innego niż na rynku angielskim. To ten sam towar jest.

Może miałaś wtedy jakaś limitowankę?

Wąchałam EDP chyba dwa tygodnie temu w Sephorze i jest taka jak zawsze, gęsta, mocna, esencjonalna i słodka.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 08:52   #6
ana999ana
Raczkowanie

Wiem przecież że nie są produkowane w Polsce, dlatego mnie to dziwi. Nie miałam limitowanki, zwykłe Cinema EDP... Jedyna opcja, jaka mi przychodzi do głowy, to że na lotnisku był starszy tester, tzn ten który 'pamieta' ten własciwy zapach. Nie mogę sie nadziwić co się stało. No i nie myślcie, że mi się zdaje Resztke starych perfum mam, więc mam porównanie. Nie są przeleżane, bo jakby na początku tak pachniały jak to co jest teraz to w zyciu bym ich nie kupiła. No i to nie tylko moja opinia, a także mojej mamy i kolezanki. Coś tu jest nie tak;>
Stary 2009-04-17, 09:29   #7
your Angel
czyli Endżi

Myślę, że niewykluczone że w przypadku tych perfum doszło do reformulacji z inicjatywy producenta. Niedawno ulepszono na gorsze na przykład Dolce Vitę Diora czy całą serię przywróconych do życia wycofanych, starych zapachów Givenchy (seria Les Mythiques) więc wcale nie jest to takie mało prawdopodobne. To chyba nierzadka praktyka. Niektóre składniki wymienia się na tańsze, ewentualne naturalne wymienia się na syntetyki, asekuracyjnie wyrzuca się ze składu "uczulające" ingrediencje, dookoła których robi się więcej hałasu niż jest to warte... Klienteli oczywiście o tym się nie uprzedza, bo i po co...

Niewykluczone że na londyńskiej bezcłówce załapałaś się na nową zreformułowaną serię. Możliwe jednak też, że trafił Ci się wadliwy produkt - który na przykład leżakował pod lampą czy coś w tym stylu...

Aż dzisiaj z ciekawości powącham w perfumerii Cinemę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-17, 13:35   #8
Hvid
Zakorzenienie

your Angel - Ty mozesz miec, niestety, racje. Ja jestem starej daty i nie cierpie ``udoskonalen``, na dodatek pod ta sama nazwa. Juz mogliby wymyslic troche zmieniona nazwe - na przyklad Cuir de Russie Nuveau czy cos w tym stylu.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 13:55   #9
ana999ana
Raczkowanie

Hm ja tez zauwazylam, że jak 'udoskonalają' kosmetyki, to one nigdy nie są lepsze. Albo pozostają takie same, albo się zmieniają na gorsze.
Całkowicie sie zgadzam, powinna byc o tym jakaś informacja. Tak to jest zwyczajne oszustwo. I pomyśleć, że czegoś takiego dopuszcza się firma wysokopółkowa!

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Napisalam maila do YSL typu co zauważyłam i co myslę o całej sprawie. Tylko jakos wątpie, bym otrzymała odpowiedź. Chociaz kiedyś zadzwoniłam do Diora oburzona jakoscią Dioshow Waterproof Mascara i powiedzieli żebym im wysłała ten tusz i żebym sobie wybrala coś za tą kwote to mi przyslą I dostałam cień do powiek, bo tak sobie wybralam. ale to zbyt piękne, by wszystkie firmy wychodziły z honorem z takich spraw. Idę o zakład, że oleją mojego maila.
Stary 2009-07-18, 08:24   #10
skarbiatko
Zakorzenienie

Chciałabym kupić Cinemę..i mam pytanie do wielbicielek ...bo po przeczytaniu powyższych postów doszłam do wniosku,ze wszelkie "edycje specjalne" mogą zajeżdżać spirytusem czy czymś tam...miała któraś z Was( poza założycielką postu) podobne obserwacje?

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 19:39   #11
KomEwa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
Chciałabym kupić Cinemę..i mam pytanie do wielbicielek ...bo po przeczytaniu powyższych postów doszłam do wniosku,ze wszelkie "edycje specjalne" mogą zajeżdżać spirytusem czy czymś tam...miała któraś z Was( poza założycielką postu) podobne obserwacje?
Dotychczas nie natrafiłam na trefną zapachowo Cinemę. Wszędzie gdzie wąchałam zapach był w jak najlepszym porządku.
KomEwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-22, 19:58   #12
Pin up girl
Zakorzenienie

I ja również podpisuję się pod powyższą opinią
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 20:34   #13
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KomEwa Pokaż wiadomość
Dotychczas nie natrafiłam na trefną zapachowo Cinemę. Wszędzie gdzie wąchałam zapach był w jak najlepszym porządku.
Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
I ja również podpisuję się pod powyższą opinią
acha,czyli po prostu mogło się zdarzyć ,że ktoś kupił podróbę .....dzięki

Stary 2009-07-23, 11:54   #14
Tsukichan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KomEwa Pokaż wiadomość

Ja szrzecze mówiąc też nie, mój egzemplarz jest należycie bardzo gęsto i słodko pachnący
Tsukichan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-24, 19:26   #15
skarbiatko
Zakorzenienie

W jakich pojemnościach występuje Cinema? I czy D'ete występuje w takich samych jak klasyczna?

Stary 2009-07-24, 21:49   #16
studentkaAM
Zakorzenienie

GG do studentkaAM Wyślij wiadomość przez MSN do studentkaAM

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
W jakich pojemnościach występuje Cinema? I czy D'ete występuje w takich samych jak klasyczna?
30, 50 i 90. D'ete na pewno jest 90. Czy mniejsza

Szukam odlewki N. Ricci Love in Paris. Proszę o PW
studentkaAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-07, 13:11   #17
jowisz
Zakorzenienie

Dot.: YSL Cinema - co się z nimi stało??

Podobno wycofują ten zapach. Któraś może potwierdzić ?
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-08, 13:37   #18
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
Podobno wycofują ten zapach. Któraś może potwierdzić ?
pani w Sephorze powiedziała że wycofują, mają teraz jakąś promocję na EDT na -20% ale już żadnej wersji nie dostaną w dostawie

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-08, 13:39   #19
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
pani w Sephorze powiedziała że wycofują, mają teraz jakąś promocję na EDT na -20% ale już żadnej wersji nie dostaną w dostawie
a jednak. to kolejna rzecz do kliknięcia
Stary 2010-10-08, 14:16   #20
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
a jednak. to kolejna rzecz do kliknięcia
dokładnie
a najgorsze jest to że dopiero testowałam ten zapach raz i tylko wersję EDT, więc EDP już pewnie w ogóle nie przetestuję

Stary 2010-10-08, 17:16   #21
pin3ska
Zakorzenienie

Ale wycofują z Polski czy w ogole finito?

...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel)
pin3ska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-08, 17:19   #22
aniolusiek_
Zakorzenienie

a ma może któraś z Was porównanie wersji EDT i EDP ? bo chciałabym zrobić rozbiórkę, tylko że wąchałam tylko wersję EDT a wolałabym mieć porównanie

Stary 2010-10-09, 02:13   #23
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Może tylko w Polsce i może tylko z Sephory. Panie Sephorzanki nie widzą swiata poza Sephorą, globalna orientacja w rynku to coś z czym tam się jeszcze nie spotkałam. Ba! często same nie wiedzą co stoi na półkach...

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-09, 10:05   #24
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Może tylko w Polsce i może tylko z Sephory. Panie Sephorzanki nie widzą swiata poza Sephorą, globalna orientacja w rynku to coś z czym tam się jeszcze nie spotkałam. Ba! często same nie wiedzą co stoi na półkach...
z Douglasa też. ktoś na forum goldenline dowiadywał się właśnie tam
Stary 2010-10-09, 19:01   #25
Elfia4
DOMator

Aaaa... jak tak można wycofywać Cinemę dla kolejnych lekkich i banalnych kwiatków, które mają szansę na szeroką niewymagającą klientelę. Dobrze, że są perfumerie internetowe, które zwykle jeszcze długo sprzedają zapachy wycofywane z sieciowych perfumerii. Ale flakonik na zapas muszę upolować, bo zapach lubię

Niestety zajrzałam do kilku perfumerii internetowych i niewiele cinemy jest w ofercie....

Edytowane przez Elfia4
Czas edycji: 2010-10-09 o 19:06
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 20:05   #26
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Aaaa... jak tak można wycofywać Cinemę dla kolejnych lekkich i banalnych kwiatków, które mają szansę na szeroką niewymagającą klientelę. Dobrze, że są perfumerie internetowe, które zwykle jeszcze długo sprzedają zapachy wycofywane z sieciowych perfumerii. Ale flakonik na zapas muszę upolować, bo zapach lubię

Niestety zajrzałam do kilku perfumerii internetowych i niewiele cinemy jest w ofercie....
no właśnie, w necie już pustki są, nawet na all

Stary 2010-10-10, 04:42   #27
pin3ska
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie, w necie już pustki są, nawet na all
Na allegro jest ich przeciez sporo

...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel)
pin3ska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 12:54   #28
Elfia4
DOMator

Może szykuje się jakaś reformulacja i stąd braki?
Chciałabym wiedzieć co jest grane, bo w necie jest Cinemy zauważanie mniej niż wówczas, kiedy kupowałam swoją. To przecież popularny zapach, a takich firma nie powinna wycofywać.
Znalazłam jakieś oferty w przyzwoitej cenie i teraz zastanawiam się czy kliknąć, czy nie...
A może ktoś ma namiary na polskiego dystrybutora perfum? Można się dopytać u źródła.
Stary 2010-10-10, 14:05   #29
aniolusiek_
Zakorzenienie

czy wersja EDP występuję w pojemności 100ml, bo do tej pory spotkałam się głównie z tymi 90ml a na all teraz zauważyłam jedną sztukę w takiej pojemności

Stary 2010-10-10, 16:13   #30
Elfia4
DOMator

Cytat:
czy wersja EDP występuję w pojemności 100ml, bo do tej pory spotkałam się głównie z tymi 90ml a na all teraz zauważyłam jedną sztukę w takiej pojemności
Z tego co zauważyłam, to nie występuje. Największa pojemność to 90 ml, więc podejrzewam, że to podróbka, tak jak popularne 100 ml code armaniego sprzedawane w cenie bliskiej oryginalnej 75.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości