|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
YSL Cinema - co się z nimi stało??
Witam Was
![]() Mam takie pytanie, czy zauwazylyście, że Cinema edp sie zmieniły? Opakowanie to samo ,ale zapach nie ten. Jakby mocno rozcienczony, śmierdzi alkoholem, po godzinie ledwie go czuć, i gdzie się podziala herbata? Był slodziutki, a zrobiła się jakaś taka nawet nie woda toaletowa. Kupilam 2 lata temu i mnie powalil na nogi, mam dalej resztkę wiec mam porównianie do tego co jest w perfumeriach. Kupowałam w Londynie na lotnisku, teraz też sobie stamtąd przywiozlam bo tester był taki jak powinien być, czyli jak moje perfumy. A to co kupilam to zupełnie co innego. Chyba im odeślę z powrotem. Są takie same jak w Polsce. Nawet ponad 2 lata temu stalam na promocji Cinema w Londynie i tam w sklepach mieli to wlasciwe. Co o tym myslicie?? Chcialam kupic czyste perfumy ale cena mnie sprowadziła na ziemię, 700 zł |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cinema - co się z nimi stało??
Kupowałam Cinemę w grudniu i zapach jest cudowny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nie to na bank nie podróbka. Wąchałam w Sephorze, Douglasie , Galerii Centrum... wszędzie to samo... tak samo te z lotniska. A gdzie je kupiłaś?? Eh mam kompletnego bzika na ich punkcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja swoją Cinemę kupiłam na All coś 1,5 roku temu. Nie czuję w nich spirytusu czy jakiś innych podejrzanych składników.
Ale miałam podobną sytuację z Lumiere Rochas. Bardzo mi się spodobały na przyjaciółce, która swego czasu ich używała, kupiłam więc sobie butelkę na All i okazało się, że okropnie mi zajeżdżają jakąś spirytusową mieszaniną. Zła byłam jak nie wiem, potem okazało się, że mogły być trochę wyleżane i to ta zastana woda w pompce tak się spsioczyła. W każdym razie po iluś tam psikach było z nimi ciut lepiej, choć nie aż tak ładnie jak na koleżance. Cóż. Nie używam ich już prawie w ogóle, ale zostawiłam przez sentyment dla przyjaciółki.
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Perfumy, które spotykasz w Polsce nie są w Polsce produkowane, więc nie ma takiej możliwości, by u nas było co innego niż na rynku angielskim. To ten sam towar jest.
Może miałaś wtedy jakaś limitowankę? Wąchałam EDP chyba dwa tygodnie temu w Sephorze i jest taka jak zawsze, gęsta, mocna, esencjonalna i słodka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Wiem przecież że nie są produkowane w Polsce,
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
czyli Endżi
|
Myślę, że niewykluczone że w przypadku tych perfum doszło do reformulacji z inicjatywy producenta. Niedawno ulepszono na gorsze na przykład Dolce Vitę Diora czy całą serię przywróconych do życia wycofanych, starych zapachów Givenchy (seria Les Mythiques) więc wcale nie jest to takie mało prawdopodobne. To chyba nierzadka praktyka. Niektóre składniki wymienia się na tańsze, ewentualne naturalne wymienia się na syntetyki, asekuracyjnie wyrzuca się ze składu "uczulające" ingrediencje, dookoła których robi się więcej hałasu niż jest to warte... Klienteli oczywiście o tym się nie uprzedza, bo i po co...
![]() Niewykluczone że na londyńskiej bezcłówce załapałaś się na nową zreformułowaną serię. Możliwe jednak też, że trafił Ci się wadliwy produkt - który na przykład leżakował pod lampą czy coś w tym stylu... ![]() Aż dzisiaj z ciekawości powącham w perfumerii Cinemę ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
your Angel - Ty mozesz miec, niestety, racje. Ja jestem starej daty i nie cierpie ``udoskonalen``, na dodatek pod ta sama nazwa. Juz mogliby wymyslic troche zmieniona nazwe - na przyklad Cuir de Russie Nuveau czy cos w tym stylu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Hm ja tez zauwazylam, że jak 'udoskonalają' kosmetyki, to one nigdy nie są lepsze. Albo pozostają takie same, albo się zmieniają na gorsze.
Całkowicie sie zgadzam, powinna byc o tym jakaś informacja. Tak to jest zwyczajne oszustwo. I pomyśleć, że czegoś takiego dopuszcza się firma wysokopółkowa! ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Napisalam maila do YSL typu co zauważyłam i co myslę o całej sprawie. Tylko jakos wątpie, bym otrzymała odpowiedź. Chociaz kiedyś zadzwoniłam do Diora oburzona jakoscią Dioshow Waterproof Mascara i powiedzieli żebym im wysłała ten tusz i żebym sobie wybrala coś za tą kwote to mi przyslą I dostałam cień do powiek, bo tak sobie wybralam. ale to zbyt piękne, by wszystkie firmy wychodziły z honorem z takich spraw. Idę o zakład, że oleją mojego maila. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Zakorzenienie
|
Chciałabym kupić Cinemę..i mam pytanie do wielbicielek ...bo po przeczytaniu powyższych postów doszłam do wniosku,ze wszelkie "edycje specjalne" mogą zajeżdżać spirytusem czy czymś tam...miała któraś z Was( poza założycielką postu) podobne obserwacje?
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Dotychczas nie natrafiłam na trefną zapachowo Cinemę. Wszędzie gdzie wąchałam zapach był w jak najlepszym porządku.
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
I ja również podpisuję się pod powyższą opinią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dot.: YSL Cinema - co się z nimi stało??
Podobno wycofują ten zapach. Któraś może potwierdzić ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
pani w Sephorze powiedziała że wycofują, mają teraz jakąś promocję na EDT na -20% ale już żadnej wersji nie dostaną w dostawie
![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
dokładnie
![]() a najgorsze jest to że dopiero testowałam ten zapach raz i tylko wersję EDT, więc EDP już pewnie w ogóle nie przetestuję ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ale wycofują z Polski czy w ogole finito?
![]() ![]()
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
a ma może któraś z Was porównanie wersji EDT i EDP ? bo chciałabym zrobić rozbiórkę, tylko że wąchałam tylko wersję EDT
![]() ![]()
![]() |
#23 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
DOMator
|
Aaaa... jak tak można wycofywać Cinemę dla kolejnych lekkich i banalnych kwiatków, które mają szansę na szeroką niewymagającą klientelę. Dobrze, że są perfumerie internetowe, które zwykle jeszcze długo sprzedają zapachy wycofywane z sieciowych perfumerii. Ale flakonik na zapas muszę upolować, bo zapach lubię
![]() Niestety zajrzałam do kilku perfumerii internetowych i niewiele cinemy jest w ofercie.... Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2010-10-09 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Na allegro jest ich przeciez sporo
![]()
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
DOMator
|
Może szykuje się jakaś reformulacja i stąd braki?
Chciałabym wiedzieć co jest grane, bo w necie jest Cinemy zauważanie mniej niż wówczas, kiedy kupowałam swoją. To przecież popularny zapach, a takich firma nie powinna wycofywać. Znalazłam jakieś oferty w przyzwoitej cenie i teraz zastanawiam się czy kliknąć, czy nie... A może ktoś ma namiary na polskiego dystrybutora perfum? Można się dopytać u źródła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
czy wersja EDP występuję w pojemności 100ml, bo do tej pory spotkałam się głównie z tymi 90ml a na all teraz zauważyłam jedną sztukę w takiej pojemności
![]()
![]() |
#30 |
DOMator
|
Z tego co zauważyłam, to nie występuje. Największa pojemność to 90 ml, więc podejrzewam, że to podróbka, tak jak popularne 100 ml code armaniego sprzedawane w cenie bliskiej oryginalnej 75.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:12.