![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() jak ukryć czerwień twarzy..
Moze się to wydawać banalne ale dla mnie to spory problem. Otóż zawsze po solarium moja twarz ma kolor zbliżony do purpury. nie było by w tym nic takiego, gdyby nie to, że musze z taką twarzą jechać 20 min autobusem z ogromną ilością znajomych i jeszcze większą nieznajomych. Czuję jak wszyscy się na mnie patrzą i nie chce nawet myśleć co sobie myśla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: jak ukryć czerwień twarzy..
Czy Ty aby nie masz naczynkowej cery? Jeśli po rozgrzaniu skóry w solarium reaguje ona zaczerwienieniem to coś mi się zdaje że tak! A w tym przypadku niestety solarium odpada...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
hmm no nie wiem ja mam skóre tłusta... Jakie jeszcze objawy ma cera naczynkowa?? może to racja.. chociaż ciężko by mi było zrezygnować z solarium chyba... ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
taka reakcja skóry może oznaczać, ze masz słabe naczynka ale nie musi. może po prostu zbyt długo się opalałaś na solarium i podrażniasz tym skórę twarzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kasia o...
|
Ola coś mi mówi, ża faktycznie możesz mieć cerę naczynkową- Malfina ma rację, zrezygnuj z solarium bo sobie zaszkodzisz i zniszczysz buzię. To że masz tłusą nie zmienia faktu, że z naczynkami możesz mieć problemy- wtedy właśnie twarz jest czerwona. Ukryć to mozesz używając zielonych pudrów bądź korektorów, ale ukrywając buzię pod makijarzem nie zmienisz smutnej prawdy, że chyba czas zrezygnować z solarium dla własnego dobra
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
albo moze za duzo minutek spedzasz na solarium ??
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Rada: odstawic solarium, no ale skoro tak bardzo pragniesz sie szybko zestarzec, tzn opalic, to zawsze mozesz poeksperymentowac z jakimis kremami chlodzacymi po opalaniu, moze chociaz troche pomoga. Zreszta sam fakt, ze wygladasz jak "burak", znaczy, ze solarium niezbyt dobrze Ci sluzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ponieważ wątek dotyczy nie tylko korzystania z solarium, ale przede wszystkim podrażniania skóry wrażliwej/naczynkowej, przesuwam na 'Kosmetyczkę'.
Inna rzecz, że odradzam korzystanie z solarium i polecam przestawienie się na samoopalacze. Bezpieczniejsze, zwłaszcza dla twojego typu skóry. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
popeiram co dziewczyny piszą- solarium odzucic, kremy z wit c , k , miłorzębem, kasztanowcem, arniką, filtry takze ochronią przed wpływem UV na naczynka, wit c od wewnatrz, polecam wątek redakcyjny o problemach skórnych, tam jest duzo informacji
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
hmm.. zaraz ide poczytac o skorze naczynkowej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
a i co do samoopalaczy to ich nie lubie ;P stosowalam ich mase i za kazdym razem mam na brzuchu takie kółeczko dookoła pepka bo mam w nim kolczyk i musze go omijac niestety..
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
jeśli nie możesz żyć bez solarium to ja polecam zielony korektor+na to podkład
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
no tak tylko ze ukrywac popekane naczynka i czerwona skóre w miare upływu czasu moze byc juz trudne. Mysle ze skoro cos nie sluzy to trzeba z tego poprostu zrezygnowac lub spoooro ograniczyc. Po co swiadomie sobie szkodzic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
![]()
ola_mała - namawialabym jednak do stosowania samoopalaczy.
Tutaj masz watek, w ktorym dziewczyny opisuja jak stosowac samoopalacze, a tutaj link do KWC, jesli nie wiesz jaki samoopalacz kupic. Chociaz to zmudna praca, to skora na pewno "odwdzieczy" Ci sie w przyszlosci i bedziesz dluzej mloda i piekna. ![]() A tu linki dotyczace czerwienienia, moze pomoga: Ciekawy watek na wizazowym forum. Watek z biochemii urody No i tutaj jakas stronka znalezione w necie P.S. Jasna cera rowniez jest piekna! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
ale mi nie pasuje w jasnej cerze za bardzo szczerze mówiąc... od razu widac mi cienie pod oczami i w ogole.. jak dotad urzywałam samoopalacza Eveline i mimo, że był on do ciemnej karnacji nie dawał za bardzo efektów. A poza tym mój tata ciągle mi mówił jaka jestem pomarańczowa :P probowałam też innych i nie ma to jak solko ;P;P hah coś mi się wydaje , że cieżko mi będzie się odzwyczaić. Musze sprawdzić tą moją cere..Czy cera naczynkowa ma takie czerwone jakby pajączki?? dobrze kojarze?? bo ja takich nie mam..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
tak solko to solarium. Jak dla mnie kolor z solarium jest prawie jak naturalny a samoopalacz jest pamarańczowy buu... myślicie ze powinnam isc do dermatologa?? I czy tylko solarium może podrażniać moją cerę czy zwykłe słońce też?? po opalaniu na powietrzu nie jestem aż tak czerwona choć opalam sie "na czerwono" jak to się mówi
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Jakiekolwiek rozgrzewanie skóry naczynkowej nie prowadzi do niczego dobrego. Zarówno słońcem, solarium, sauną, ogniskiem. Opalanie się na czerwono to jest zwykłe poparzenie skóry - mam to samo. Poprostu masz wrażliwą skórę o jasnej karnacji dlatego nie powinnaś jej tak masakrować solarium. Może spróbuj balasamów brązujących - polecam Dove. Podoba Ci się opalona skóra, mi zresztą też ale nic na siłę, szczególnie jak sama widzisz że nie bardzo Ci to służy. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
kurcze nie popadajamy w paranoje... na co dzien mi sie skora nie czrwieni nie potrzebuje foltrow, do tego karnacje mam oliwkowa nie jasna ale z solarium zrezygnuje mówi się trudno powinnam przeżyć i jak bede starsza to do docenię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
nojak uwazasz ale promieniowanie UVA w 80% odpowiedzialne za fotostarzenie sie skóry, a uvb takze dziala degradujaco na naczynka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
ola_mała - uwierz, ze nie wszystkie samoopalacze daja pomaranczowy kolor. Trzeba po prostu poszukac jakiegos odpowiedniego.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Kasia o...
|
Ola_mała są teraz kremy brązujące do twarzy z Johnsona, może to Ci podejdzie. A nadmierna opalenizna jest passe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
o własnie Katarina oderzyła w sedno,wiem ze niekrótym samoopalacz daje pomaranczowy kolor, mnie sie tak nei dzieje , jednak jak zbliza sie o peelingu wtedy taka czerwonawa sie robi ta opalenizna z tubki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
hmm.. a jakich samoopalaczów już stosowałyście?? Moj sie wlasnie konczy wkurza mnie ze sa one w takich malych tubkach, a balsam brązujący miałam kiedyś z ziaji i byl bardzo fajny tylko niestety nie nadawal sie do twarzy a na tym mi zależy. Jaki samoopalacz możecie polecic??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Kasia o...
|
Ja używam z Kolastyny który nie robi plam,jednak do twarzy nie używam bo różowa buzia od naczynek+samoopalacz=Aaaa aaaa!!!! <wow>
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
dzieki juz zagladam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.