![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wizazanki w Londynie!
Witam Was wizazanki. czy na forum znajduja sie jakies dziewczyny ktore obecnie przebywaja w Londynie? Pytam z czystej ciekawosci. Ja bylam czestym gosciem wizazu lecz dokladnie rok temu w wieku 19 lat zdecydowalam sie wyemigrowac... I moj nieograniczony dostep do netu sie skonczyl lecz powrocilam znow
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wizazanki w Londynie!
ja co prawda obecnie nie przebywam w Londynie, ale za 5 tygodni tam lecę... Pewnie tak jak Ty, będę miała ograniczony net - tylko w kawiarenkach - i nie będę miała czasu na czytanie forum - tylko na pisanie sms-ów do Polski i na rozmowy na gg
![]() W której strefie mieszkasz? Ja w tamtym roku mieszkałam w 2 strefie (Dalston Kingsland- Stoke Newington, niedaleko Hackney Central), a teraz będę mieszkała w dzielnicy Angel - na City Road (1 strefa). Pozdrawiam serdecznie ![]()
![]() |
#3 |
BAN stały
|
witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
AniaWila - gdzie można załatwić ten internet i co to jest BT
![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tutaj masz link http://www.btopenworld.com/welcome/1,8492,,00.html
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
dzięki za info. Więc trzeba mieć najpierw linię telefoniczną? jeśli tak, to będę bez netu
![]()
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ja mieszkam bardzo niedaleko Londynu - Watford
![]() AniaWila-> Tez bym sobie z przyjemnoscia poszla do klubu, ale w ostatni weekend spedzilam noce remontujac z kolezanka pokoj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
![]() Czesc dziewczyny, ja tez jestem z Londynu. Mieszkam tu juz 4 lata ![]() Tutaj poznalam swojego meza i zamierzam sie osiedlic na stale. ![]() Mieszkam na Kilburn w drugiej strefie i nie narzekam... Niestety do klubow juz nie chodze bo mi sie to znudzilo. Chyba sie wybawilam juz ![]() ![]() A co u was? Co porabiacie tutaj ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ja mieszkam na wood greenie. Jezstem tu juz rok.Ja jak narazie nie planuje zamazpojscia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja w londku jestem od 10 miesiecy...mieszkam na Wandsworth, bardzo fajne miejsce. do klubów zapuszczam sie raczej w miescie i zazwyczaj gdy koncze prace o 23....pracuje na piccadilly circus, wiec najczesciej nawiedzam: Digress, Tiger Tiger lub zapuszczam się na Covent Garden tam jest klub Rock Garden, bardzo fajny. Czasem zapuszczamy sie na Brixton, wiem ma nie najlepsza opinie, ale ma fanastyczny klubik z psychodela <to tak od czasu do czasu na odreagowanie>
nie wiem czy osiade tu na stałe....kiedyś chcialabym wrocic do mojego Wrocławia.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ja tez z londynu
![]() ![]()
![]() |
#15 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
A ja jesczez z Polski :/ Mam takie pytanko do Was. Poprzez jakie okolicznosci wyjechałyscie do Londynu? Ja strasznie chciałabym wyjechac po maturce ale sie boje, bo przecież nie pojade tak w "ciemno" bez mieszkania czy pracy :/ Moze cos doradzicie?
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Co do internetu - polecam Telewest - nie potrzeba miec lini telefonicznej i my obecnie placimy £15. Niedawno mieli tez promocje zeby zamowic u nich kablowke - przez rok za darmo. BT - zdecydowane NIE
![]() Aniawilla - a ten chlopak to anglik czy polak? W ogole - ile z was ma chlopakow/mezow anglikow? Pytam z czystej ciekawosci - no bo wiecie - czy roznice kulurowe nie sa zbyt duze i jak sobie z nimi radzicie? (moj maz jest polakiem) Remont domku tez mnie czeka ![]() ![]() A we wrzesniu czeka nas przemeblowanie totalne - ale calego zycia ![]() Freedka - no w ciemno nie jedz - juz nie jest tak latwo o prace. Ale poszukaj przez internet, zaklep sobie z gory. Zdaje sie ze w Polsce narobilo sie teraz sporo firm posredniczacych w znalezieniu pracy. Ale mozesz sama cos znalezc w sieci.
![]() |
#18 |
BAN stały
|
łeeee...ja mam właśnie BT bo w sumie nie miałam sie kogo poradzić i chciałam mieć pilnie internet
![]() ![]() Co do mojego męża to też jest polakiem i nie wyobrażam sobie żeny mogło być inaczej. Moim zdaniem różnica kulturowa jak dla mnie byłaby nie do przeskoczenia. Co do remontu - ciarki mnie przechodzą na samą myśl. My będziemy malować całą chatke, całkowicie zmieniać łazienki od A do Z, zmieniać okna w całym domu. I też nie cierpie angielskiego designu mieszkaniowego, więc będziemy urządzać wszystko na styl "normalny" ![]() ![]() To przemeblowanie całego życia zabrzmiało groźnie - zdradzisz o co chodzi? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() już za 25 dni będę w Londynie... powoli robię listę zakupów, żeby potem na miejscu się nie okazało, że czegoś zapomniałam ![]() ![]() Dziewczyny, może opowiedzcie jak to się stało, że wyjechałyście do tego pięknego miasta? A tak przy okazji, to gdzie pracujecie? Ja wyjeżdzam głównie ze względu na pieniądze, a ponieważ mam możliwość zamieszkania za darmo u ojca, więc tym bardziej mi się to opłaca. Jedyne straty z wypłaty, jakie miałam to były koszty trawelek i internetu w kafejkach ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Ania - tez drze na mysl o remoncie
![]() ![]() ![]() Przemeblowanie zycia - to mialam na mysli dzidzie ktora sie na swiat szykuje ![]() Mnie tu przywiala - milosc ![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie do Was
![]() ![]() ![]() ![]() Z góry dzięki ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ejva masz rację z tymi śmieciami - najgorzej jest w czasie i po weekendzie
![]() Mi w Londynie najbardziej podoba się to, że jest to jedna wielka Wieża Babel - różnorodność ludzi i języków ![]() Z gazet...czytałam tylko te, które są w metrze ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Te darmowe właśnie mam.. ale co mi po tym
![]() Dziewczyny, help ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
hej
pamietaj ze jak bedziesz szukac pracy jako opiekunka osob starszych to bedziesz musiala zrobic criminal check - sprawdzenie twojej przeszlosci kryminalnej,jest to wymagane w wiekszosci takich miejsc i czesto pracodawca pomaga ci to zalatwic ale niestety jest to platne - nie wiem dokladnie ale cos ok 50L..moja kol z mieszkania pracuje dla agencji ktora wysyla opiekunki do roznych ludzi...jak bedziesz chciala to moge sie zapytac o szczegoly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mozesz tez sprobowac str bbc... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
ja tutaj przyjechalam juz z miloscia - moim ukochanym misiaczkiem a obecnie juz mezem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
sprezyna, dziękuję, poszukam
![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a można sobie te criminal check załatwić w Polsce i przetłumaczyć przez tłumacza przysięgłego?
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
odradzam w polsce - zreszta to angole cie maja sprawdzic
![]() Moge cos napisac nt bo sama potrzebowalam tego do pracy w collegu i nie pamietam zebym cokolwiek placila - ale byc moze to pracodawca zaplacil za mnie. Dostalam wszystkie formularze od personelu w mojej firmie i musialam tylko wypelnic i przyniesc dowod miejsca zamieszkania i paszport. Wszystkim dalej zajal sie juz personel. Takze nic strasznego ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.