|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Wciaz w szoku....
Wczoraj okolo godziny 8 wieczorem dostalam szoku, ktory jeszcze nie przeszedl... przezylam moje drugie, ale tym razem powazniejsze trzesienie ziemi. Matko!!! to naprawde straszne przezycie. Dwa kieliszki wylecialy z szafki, poczym szafka sie zamknela sama, w sufitu spadla lampa, pekla szyba.. no i moje poczucie bezpieczenstwa. To straszne!!! A jeszcze potem, uslyszalam, ze pierwsze 72godziny od trzesienia sa najgorsze, bo wlasnie w nich moze wystapic jeszcze wieksze trzesienie. Na razie mila jeden dzien.. zobaczymy jutro. Boje sie. I kto mi kazal tutaj mieszkac????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wciaz w szoku....
Nineczka
![]() Chyba nic nie mozesz zrobic oprocz preczekania w miare bezpiecznym miejscu (ale gdzie jest bezpiecznie ![]() Pociesze Cie ze te trzesienia ziemi to moga zdarzyc sie praktycznie wszedzie. U nas tez bylo niedawne (co prawda dowiedzialam sie z gazet bo bylo slabo odczuwalne) Ale takiego wiekszego trzesienia doswiadczylam we Wloszech pare lat temu, to wiem co przezywasz... ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
dzieki za odzew. Przez dwie noce po trzesieniu nie moglam spac ale teraz juz czuje sie lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
współczuję, nie chciałabym tego przeżyć
z kolei wyobrażcie sobie ja jest w chinach czy japonii oni tam mogą miec trzęsienie w każdej chwili i dzieci w szkole są szkolone jak sie zachowac w takich sytuacjach
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
U nas też (Anglia - West Yorkshire) było jakiś miesiąc temu trzęcienie ziemi.
Jakoże to było moje pierwsze w życiu, którego uświadczyłam, nie lada się wystraszyłam ![]() Dodam, że była 1 w nocy i wybudził mnie dźwięk trzęsących się szafek i rzeczy na nich - masakra ![]()
To ty wywierasz najwiekszy wpływ na swoje życie. Bądź dla siebie mądrą inspiracją. ![]() 07-01-10 Tylko ja, moja czarna perła, zielony liść na szybie i niekończąca się asfaltowa droga 03-01-10 rozpoczynamy półroczną kurację izotekiem .. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A ja mialam smieszna historie zwiazana z tym trzesieniem ziemi, poniewaz mieszkam przy torach kolejowych. Obudzilam sie w nocy i czulam, ze sie sciana trzesie i mowie do mojego TZ, ze dziwny ten pociag, jakis przeladowany..I on mi wyjasnil, ze czasami puszczaja taki industrial train w nocy troche nielegalnie,zeby pozbyc sie tego i owego. Pomyslalam sobie, ze tym razem go bardzo przeladowali, bo straszny halas robi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ooo tak trzesienie ziemi... dobrze jest miec swiadomosc tego, co sie w ogole dzieje...
Jak bylo to trzesienie w Anglii, obudzilam sie w srodku nocy przerazona halasem (kilka dni wczesniej mialam wlamanie do domu- myslalam ze znowu ktos nas przyszedl odwiedzic). Na moja panike co sie dzieje, Tz powiedzial ze pokoj (nie dom- pokoj) sie trzesie! Poplakalam sie ze strachu, ze mieszkam w nawiedzonym domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.