|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Opalizujący przezroczysty lakier?
W banku załatwiałam sprawę u pani, która miała piękny opalizujący lakier całkiem bezbarwny, tj. przezroczysty, tylko te połyski kolorowe, nic brokatowego, gładkie opalizujące jak benzyna, gdy kapnie na kałużę.
W dość formalnej sytuacji urzędowej było mi jakoś głupio o to pytać, ale teraz szukam i szukam i nie mogę znaleźć takiego ![]() Wyglądały paznokcie jej na naturalne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Dot.: Opalizujący przezroczysty lakier?
Długo czegoś takiego tez szukałam i się okazuje ze to jest tzw.folia transferowa na paznokcie. Zobacz w Google
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Rzeczywiście - pogooglałam i to wyglądałoby na tę folię transferową
![]() Obejrzałam filmiki i wydaje się to łatwe - przynajmniej na YT, taka kalkomania na paznokciach. Zamówiłam kilkanaście różnych gładkich i wzorzystych folii, będę testować. Dzięki Khloe, nie znałam tego produktu w ogóle, od zawsze maluję paznokcie tradycyjnie w domu i tylko zwyczajnymi lakierami ![]() Edytowane przez natassja Czas edycji: 2018-08-22 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Dziewczyny na wątku hybrydowym pisały, ze niestety folia lubi się odklejac ![]() Ja kiedyś sobie zrobiłam u stop-ale folie pocielam na małe kawalki, wyglądało na potłuczone szklo- ale efekt naprawdę fajny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Przy tych foliach transferowych napisane było, że to jak kalkomania jest, nie trzeba samej folii przyklejać na paznokciach, tylko przykłada się i odlepia, a wzorek/kolory zostają. I że działa to przy naturalnych paznokciach i zwykłych lakierach. Tylko takie mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Zamówiłam takie dwa zestawy. Prawdopodobnie efekt, którego szukam, będzie z tych najjaśniejszych/najdelikatniejszych rolek, ale pojedyńczych nie znalazłam. Na szczęście to groszowe sprawy, więc potestować można.
https://âââ☠âââ☠âââ☠âââ☠...☠/Qw3bov https://âââ☠âââ☠âââ☠âââ☠...☠/JhJ22W EDIT. Wizaż chyba nie akceptuje linków, przerobił je na nieotwieralne. No to niestety nie wstawię. Edytowane przez natassja Czas edycji: 2018-09-08 o 16:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
albo mogl byc to pylek typu aurora wtarty w baze - bo wiadomo w banku to maja wytyczne do dresscode... przerabane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Warto sobie sprawdzić Ico Chrome z eveline, one są metaliczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.