|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Ćwiczenia dla cieżarówek z dużą piłką
Jak w temacie. Macie jakieś fajne ćwiczenia dla ciężarnych z piłką 65cm?
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ćwiczenia dla cieżarówek z dużą piłką
Tez mam piłke 65 cm, ale ciezarna nie jestem juz ponad rok i 10 miesiecy, no i cwiczen tez nie mam
![]() Ale pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tez pozdrawiam
![]() O! Widzę, że masz podpisy wagowe. Ile gdzieś ważą wody płodowe? Zastanawiam się, ile mniej będę ważyć zaraz po porodzie, a ile dziecko będzie musiało wyjeść z mleczkiem/będę musiała ja wyćwiczyć.
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Takie cos znalazłam na necie,ale ile z tego prawdy u nas to nie wiem
![]() Pod koniec ciąży tak powinny rozkładać się dodatkowe kilogramy Dziecko ~3,5 kg Macica ~2 kg Płyn owodniowy ~3 kg Łożysko 0,5-1,5 kg Piersi 1-3kg Tłuszczyk 2-5kg ja wazylam przed porodem 84 kg, a kilka dni po (moze gdzies ok tygodnia po) 75kg, dzidzia wazyla 3120 g, piersi mialam nawet w ciazy i po niewielkie, wiec one za duzo nie przybrały, ale za to tłuszczyku napewno duzo mialam.. W ktorym jestesc tygodniu?Duzo ci zostało? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z ćwiczeniami jednak nie pomogę ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze miesiąc mi został i będę szczęśliwą (mam nadzieję, bo jeśli synek będzie zdrowy to napewno
![]() Dziękuję, Idealneciało, Nikki ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Nooooo to juz juz niedlugo
![]() Faaaaaaajnie ![]() ![]() A co do cwiczen to na necie nie widzialam oprocz płyt ktore mozna kupic na np allegro z cwiczeniami dla kobiet w ciazy i po ciazy.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
wody plodowe- 3kg to troche za duzo, bo wychodzi ok 3l a to juz wielowodzie.
zamiast tego proponuje wody plodowe- 1-1,5kg, dodatkowa ilosc krwi- ok 1 kg, dodatkowa ilosc wody w obrzeklych tkankach- ok 1kg ![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
ok, to ja powiem jak cwiczylam na zajeciach.
1. siedzimy na pilce i krecimy koleczka biodrami przy muzyce- ok 1 min na kazda strone, potem w przod i tyl i na boki 2. siedzimy na pilce, nogi na szer bioder , rece przed siebie, splatamy tak by trzymac sie za lokiec przeciwnej konczyny i odwracamy sie raz na jeden, raz na drugi bok, starajac nie ruszac biodrami. Potem z poglebianiem na 3. 3. Siedzimy na pilce, nogi na szerokosc bioder, jedna sluzy jako podpora druga prostujemy w miare mozliwosci w kolanie i do gory- na raz, potem na 3. Trzeba sie zsunac nieco do przodu. 4. Moje ulubione ![]() ![]() ![]() 5. lezenie na plecach pilka pod nogi, kolanna lekko zgiete i przesuwamy nogi po pilce raz na lewo , raz na prawo , ale nie za bardzo, zeby sie nie wyginac. ledzwia przyklejone do maty , oczywiscie. 6. Lezenie na plecach, pilka pod nogi. Opieramy sie na barkach i unosimy cialo (glownie pupe). Wytrzymac przez chwile. I powtorka kilka x w zaleznosci od potrzeby. Zwracac uwage na to by nie wyginac kregoslupa ledzwiowego do gory- bo potem boli! Ponadto mysle, ze cwiczenia ogolne z pilka tez sa w ciazy ok (tzn. np. cwiczenia w siadzie na pilce opierajace sie na delikatnym sprezynowaniu). Tyle pamietam, powodzenia!
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dzięki wielkie.
![]() ![]() To są ćwiczenia ze szkoły rodzenia, albo specjalnie dla ciężarnych? 4-ka też?
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
mam pytanie te ćwiczenia były wykonywane przy muzyce relaksacyjnej?
![]() |
#12 |
♥
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
eklerka te cwiczenia sa w z zajec aktywne 9 miesiecy dla ciezarowek, 4-ka tez
![]() przy 5 i 6 muzyka byla spokojna, przy reszcie- energiczna
Antoś 4.03.2009 ![]() Grześ 22.10.2010 ![]() Czekamy na Córeczkę TP 4.07.2014 ![]() Edytowane przez memi Czas edycji: 2009-02-28 o 17:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.